Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΜία ακόμη νεκρή χελώνα

Μία ακόμη νεκρή χελώνα

|

Και η καταμέτρηση συνεχίζεται: 14 νεκρές χελώνες εντός του τρέχοντος έτους στη Νάξο 

Άλλη μια νεκρή, καρέττα καρέττα στη περιοχή της Γρόττας. Πρόκειται, νεαρή χελώνα συνολικού μήκους 45 εκ.μάλλον θηλυκή χωρίς να φέρει εμφανή σημάδια που να πιστοποιούν τα αίτια θανάτου της.. Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα είχε βρεθεί μία ακόμη χελώνα στην είσοδο της Πορτάρας ενώ για το θέμα του θανάτου ζώων και δη καρέτα καρέτα έχει αναφερθεί και η ΠΕΚΙΝ με ανακοίνωσή της που παραθέτουμε. αμέσως… . Και να τονιστεί ότι δυστυχώς έχουμε φτάσει αισίως στις 14 νεκρές χελώνες μόνο για το 2015 (!!!) 

«Και ξαφνικά ο παράδεισος της δυτικής μεριάς του νησιού (Αγ. Προκόπης, Αγ. Άννα, Πλάκα, Αλυκό, Πυργάκι) μετατράπηκε σε νεκροταφείο θαλάσσιων χελωνών. Υπάρχουν κάποιοι ανεγκέφαλοι  που μετρούν την παλικαριά τους με αριθμούς νεκρών χελωνών. Αυτοί οι ασυνείδητοι έχουν δολοφονήσει μέσα στο 2015, 8 χελώνες ήδη! Και αν προσθέσουμε τις 11 από πέρσι, μέσα σε 17 μήνες έχουμε φτάσει στις 19 καταγεγραμμένες.

Αυτά τα  άκακα ζώα που τρέφονται με τσούχτρες και όστρακα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ επέλεξαν στο δρομολόγιό τους να περνούν από τις παραλίες της Νάξου και ενίοτε να αφήνουν τ’ αυγά τους σε αυτές.

Βέβαια, απ’ όσο γνωρίζουμε η συντριπτική πλειοψηφία της περιοχής καταδικάζει το γεγονός αλλά μέχρι εκεί. Επιβάλλεται να πάρει θέση η τοπική κοινότητα (Αγ. Αρσένιος), ο Δήμος Νάξου και όλοι οι σύλλογοι του νησιού. Επίσης το Λιμεναρχείο, επιτέλους να κάνει πραγματικούς ελέγχους στην περιοχή, έτσι ώστε ο ένας, οι δύο εγκληματίες να μην αλωνίζουν ελεύθεροι.

Η ΠΕ.ΚΙ.Ν. είναι αποφασισμένη να προστατεύσει αυτό το πρωτόγονο είδος με κάθε τρόπο. Διαμηνύουμε στους «παλικαράδες» ότι όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι και θα βρεθούν σύντομα προ των ευθυνών τους. Ακόμη, οι εν λόγω «κύριοι», ας αφήσουν κατά μέρους τις απειλές και τους εκβιασμούς, γιατί  δεν τους βοηθά καθόλου στο αποτρόπαιο έργο τους, παρά μόνο δυσχεραίνει τη θέση τους.

Προτείνουμε  στους καταστηματάρχες να προστατεύσουν την περιοχή τους και να τους απομονώσουν, γιατί η προβολή σε κεντρικά κι όχι μόνο, sites και ΜΜΕ κάθε άλλο παρά καλό κάνει στο άνοιγμα της καλοκαιρινής σαιζόν.

Η πανέμορφη κυκλαδίτικη φύση δεν μας χαρίστηκε, δεν μας ανήκει. Η αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα δεν είναι η πισίνα ούτε το ενυδρείο της επιχείρησης ή του σπιτιού μας. Οφείλουμε να την σεβαστούμε και να την προστατέψουμε.»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.