Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΜάσκα: τιμήθηκε για τη ποιότητα και το επίπεδό της

Μάσκα: τιμήθηκε για τη ποιότητα και το επίπεδό της

|

Επιβραβεύθηκαν στην τελετή απονομής των Regional Media Awards, τα περιφερειακά & τοπικά μέσα και η «Μάσκα», το πρώτο έντυπο που λαμβάνει πανελλαδική διάκριση για τη Νάξο 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στην Αθήνα  και στον πολιτισμικό πολυχώρο του Gazarte, η τελετή απονομής των Regional Media Awards, με την παρουσία ιδιοκτητών και στελεχών από τα ΜΜΕ που βραβεύθηκαν από όλη την Ελλάδα.

Επίσης την παρουσία τους στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, καθώς και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης, οι οποίοι απένειμαν και τα GRAND Awards.

Τα βραβεία περιφερειακών μέσων ενημέρωσης είναι βραβεία, τα οποία διοργάνωσε για πρώτη φορά η Boussias Communications με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο και sites) της χώρας μας. Είναι μια σημαντική προσπάθεια να ακουστεί με εκκωφαντικό τρόπο, η φωνή της περιφέρειας , οι προβληματισμοί της και όσα άλλα, απτόητα προβάλλουν τα τοπικά ΜΜΕ. Όπως ήταν φυσικό χιλιάδες ήταν οι φετινές υποψηφιότητες, αλλά  όπως σε κάθε διαγωνισμό, κάποια από αυτά έπρεπε να ξεχωρίσουν και να βραβευτούν. 

Την εκδήλωση της απονομής άνοιξε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Κωνσταντίνος Καμάρας, διευθυντής του δικτύου Sport.gr (ΑΕΝΑΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΕ), αντιπρόεδρος του IAB Europe (πανευρωπαϊκή ένωση για τη διαδραστική επικοινωνία) και σύμβουλος της ΔΕΕ, ο οποίος αναφέρθηκε σε διεθνή παραδείγματα τοπικών μέσων με εθνικό εκτόπισμα και επεσήμανε ότι στις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν υπήρχαν πάρα πολλές εξαιρετικές δουλειές, χαρακτηρίζοντας τα τοπικά και περιφερειακά μέσα ως «ευρηματικά, εξαιρετικά και ποιοτικά παρά τους πενιχρούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους». Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διεθνής εμπειρία δείχνει πως η ποιότητα και η δυναμική των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης αποτελούν καθρέφτη της υπόστασης και των δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών. Ευτυχώς, παρά τους δύσκολους καιρούς, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά παραδείγματα που λειτουργούν ως κοιτίδες ελπίδας και αισιοδοξίας. Ώρα να αναδειχθούν, ώρα να βραβευθούν».

Στην τελετή της απονομής των βραβείων Regional Media Awards, παρευρέθηκε και η «Μάσκα» αφού κατέφερε να αποσπάσει τιμητικό έπαινο στην κατηγορία ειδικές εκδόσεις.

Το βραβείο απέμεινε στον αρχισυντάκτη της «Μάσκας»  Γιώργο Καμβύση, η κυρία Ξένια Κούρτογλου, πρόεδρος της Focus, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ερευνών στην Ελλάδα, με ηγετική θέση στον χώρο των Ερευνών των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η ποιότητα, η ευρηματικότητα, το εξαιρετικά ανεπτυγμένο επίπεδο της, μαζί με την πλούσια αρθρογραφία της, αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις ελάχιστες σατιρικές εφημερίδες που έχουν απομείνει πλέον στην Ελλάδα, ήταν σύμφωνα με την δεκαμελή κρητική επιτροπή, αυτά που χάρισαν στη «Μάσκα» το πρώτο πανελλήνιο βραβείο, που κατακτά ποτέ μέσο μαζικής ενημέρωσης, του τόπου μας.

Δελτίο Τύπου εκ της διεύθυνσης της εφημερίδας “η Μάσκα” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καθολική Εκκλησία – Τήνος: Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας

Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας στην Τήνο

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή την Τετάρτη του Πάσχα (23/04) από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου με την Kerras Crouises

Πρόταση Ημέρας: Μαγειρίτσα αγιορείτικη, από τον Μοναχό Επιφάνιο

Η μαγειρίτσα είναι το σήμα κατατεθέν του Μ.Σαββάτου. Απολαύστε μια διαφορετική εκδοχή της δια χειρός του αείμνηστου μοναχού Επιφάνιου, με μανιτάρια, ψάρι και μυρωδικά.

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Η Ναξιώτισσα Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Η 15χρονη Ναξιώτισσα - με καταγωγή από το Σκαδό - Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση ενός έτους για 22.000 “αιώνιους” φοιτητές

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μη διαγραφούν αυτομάτως όλοι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος – Καστράκι: Ο Εσταυρωμένος στο Καστράκι

Μεγάλη Πέμπτη και με τη δύση του ηλίου ο Εσταυρωμένος στέκεται στη παραλία του Καστρακίου

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο