Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτισμόςΚυκλάδες: Τι είδε η Μενδώνη στην Σίκινο; (Photo)

Κυκλάδες: Τι είδε η Μενδώνη στην Σίκινο; (Photo)

|

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, βρέθηκε χθες στη Σίκινο – Η συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς, το Κάστρο, ο Ναός της Επισκοπής οι επισκέψεις και η αναφορά του Δημάρχου Βασίλη Μαράκη .. (photo) 

“…. Η θέση της Υπουργού ήταν ότι η Σίκινος είναι ένα νησί με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και πιθανότατα να υπάρξουν και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, επομένως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα πρέπει να εξεταστεί με πολύ περισσότερο σκεπτικισμό και ίσως θα πρέπει να στραφούμε κ σε άλλες μορφές ενέργειας.. Την ευχαριστώ και για αυτά τα λόγια της, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε και αυτό τον αγώνα ..”

Αυτό αναφέρει ο Δήμαρχος Σικίνου, Βασίλης Μαράκης, μέσα από τη προσωπική του σελίδα και με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, που έφτασε στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, πριν επιστρέψει στη Σαντορίνη όπου σήμερα θα προχωρήσει και σε εγκαίνια μίας από τις πιο σημαντικές εκθέσεις για τις Εκθέσεις..  Η κα Μενδώνη συνοδευόμενη από τον Διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δημήτρη Αθανασούλη αλλά και την Βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυϊού εισκεφθηκε το Κάστρο, τον Ναό της Επισκοπής και είχε την ευκαιρία να δει την εξέλιξη των δράσεων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων..  Παράλληλα, να τονίσουμε ότι ο κος Μαράκης τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντίθετο σε ενδεχόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί… 

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κου Μαράκη… 

“Ακόμη μια πολύ σημαντική, ξεχωριστή και δημιουργική μέρα.. Είχαμε την χαρά και τιμή να επισκεφθούν το νησί μας η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη με τους συνεργάτες της.

Επίσης μας επισκέφτηκε και ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος (ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει δύο από τις μελέτες της Επισκοπής) με την σύζυγό του και βέβαια ο κύριος Δημήτρης Αθανασούλης ( Διευθυντής εφορείας αρχαιοτήτων Κυκλάδων ) μαζί με την κυρία Μαρία Κονιώτη ( Αρχαιολόγος ). Παράλληλα κοντά μας βρέθηκε και η βουλευτής Κυκλάδων κυρία Μονογιού Κ.

Στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συζητήθηκαν θέματα του νησιού μας. Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών του Ναού της Επισκοπής όπου σύντομα θα χουν ολοκληρωθεί. Στην συνέχεια μιλήσαμε για την μετατροπή του παλιού σχολείου σε Πολιτιστικό Κέντρο – Μουσείο.

Είχαμε την χαρά να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σικίνου και του Υπουργείου Πολιτισμού. Σύντομα θα ανατεθούν οι αναγκαίες μελέτες έχουμε ήδη βρει την χρηματοδότηση 60.000 ευρώ για να πάμε μετά στην δημοπράτηση.

Η υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές δυσκολίες και να προχωρήσουμε γρήγορα και για αυτό το μεγάλο στόχο για το νησί μας.

Την ευχαριστώ θερμά ….

Το επόμενο θέμα που ενημερώθηκε η υπουργός αφορούσε την ανάδειξη του Κάστρου ( στον οικισμό – κεντρική πλατεία ).Η εφορεία αρχαιοτήτων πραγματοποιεί τις μελέτες για αυτό το έργο οι οποίες θα εξεταστούν για να δούμε τι δράσεις-εργασίες θα γίνουν.

Τέλος με την ευκαιρία της επισκέψεως εξέφρασα στην υπουργό την αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου ( με ομόφωνες αποφάσεις ) αλλά και όλων των συμπολιτών μας, σε πιθανή μελλοντική εγκαταστάση ανεμογεννητριών στο νησί μας παραθέτοντας λογικά επιχειρήματα για αυτή την θέση μας.

Η θέση της Υπουργού ήταν ότι η Σίκινος είναι ένα νησί με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και πιθανότατα να υπάρξουν και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, επομένως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα πρέπει να εξεταστεί με πολύ περισσότερο σκεπτικισμό και ίσως θα πρέπει να στραφούμε κ σε άλλες μορφές ενέργειας..

Την ευχαριστώ και για αυτά τα λόγια της, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε και αυτό τον αγώνα .. Μετά την σύσκεψη στο Δημαρχείο η υπουργός αλλά και όλη η ομάδα πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Επισκοπή, στο παλιό σχολείο και στον οικισμό του Κάστρου.. Τους ευχαριστώ θερμά για την παρουσία τους στο νησί μας, για το ενδιαφέρον τους κ την αγάπη τους.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κλιματική αλλαγή: Θα ζήσουμε φέτος φθινόπωρο;

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη μετά από τον καυτό Σεπτέμβριο. Χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας είχαν φέτος τον πιο ζεστό Σεπτέμβρη που έχει καταγραφεί

Εκλογές 2023 – “Ανοιχτοί Ορίζοντες”: Τι είδε η Χρύσα Καραγιάννη στη Νάξο (photos)

Επίσκεψη της υποψήφιας Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χρύσας Καραγιάννη στη Νάξο - Συναντήσεις και επαφές

Καστελλόριζο: Εγκαινιάστηκε ο παιδικός σταθμός του νησιού

Καστελλόριζο: Εγκαινιάσθηκε ο πρώτος και μοναδικός παιδικός σταθμός του νησιού

Διαγωνισμός για ψηφιακό ξεναγό στην Παροικιά Πάρου

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής ξεναγού, ο χρήστης θα μπορεί να περιηγηθεί στα προτεινόμενα από τις διαδρομές πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος και να διατρέχει ένα πλούσιο όγκο πληροφορίας και υλικού τεκμηρίωσης.

Εκλογές 2023 – “Ανοιχτοί Ορίζοντες”: Σύρος, φτωχός συγγενής των Κυκλάδων

Δελτίο τύπου της Υποψήφιας Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Χρύσας Καραγιάννη για την εικόνα που συνάντησε στην Σύρο

ΑΑΔΕ: Υποχρεωτικό για όλους το POS – Τι αλλάζει

Από πότε θα ισχύσει η υποχρεωτική εγκατάσταση POS και στα καταστήματα και επαγγελματίες που μέχρι τώρα ήταν προαιρετική

Σαντορίνη: Με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σαντορίνης συναντήθηκε ο Μ. Ορφανός

Τα μέλη του Συλλόγου, κοινοποίησαν τα θέματα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια, όπως η έλλειψη σκοπευτηρίου, η άναρχη δόμηση του νησιού που επηρεάζει τη σωστή διαδικασία του κυνηγιού, καθώς και η κακή διαχείριση των αδέσποτων.

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: Δράση (01/10) αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου, δράση αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού - Ποιοι συμμετέχουν

ΕΑΣ Νάξου: Εξελίξεις γύρω από τον συνεταιριστικό στάβλο (video)

Ρεπορτάζ του ERT News για τον συνεταιριστικό στάβλο που σχεδιάζει η Ε.Α.Σ. Νάξου (video)

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Με το αριστερό η πρωτομηνιά και δίωρη σχεδόν διακοπή ρεύματος

Δείτε σε ποιες περιοχές θα γίνει αύριο Κυριακή 1η Οκτωβρίου διακοπή ρεύματος ...

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το πρόσφατο ατύχημα σε ταχύπλοο

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα - Τι γίνεται με τους δύο τραυματίες

Πάρος – Travel+Leisure: Ιδανικός προορισμός για τον γαμήλιο τουρισμό

Προβολή της Πάρου ως γαμήλιου προορισμού από το Travel+Leisure

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Εκλογές 2023 – “Δύναμη Αλλαγής”: Πρόταση για δημόσιο διάλογο, θα έχει απάντηση;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Αλλαγής" Λεονάρδος Χατζηανδρέου μεκάθε επισημότητα ζητάει δημόσιο διάλογο...

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος & Σχοινούσα: Πρωινή (27/09) δίωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τετάρτη (27/09) - Για πόση ώρα και σε ποιες περιοχές Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Καθηγήτρια η Ναξιώτισσα Ελένη Στάη

Η Ναξιώτισσα Έλενα Στάη καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Σαντορίνη: Ξεκινούν οι εγγραφές στο «Dappos Sunday League 2023-2024»

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται και φέτος στο γήπεδο ποδοσφαίρου στον Αγ. Γεώργιο

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Σαντορίνη – Νοσοκομείο: Διαμαρτυρία κατοίκων, τι ζητούν

Πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών για τη σοβαρή υποστελέχωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή

ONEX: Το εγχείρημα για αναβάθμιση του Νεωρίου και περιβαλλοντική προστασία της περιοχής

Η πρωτοβουλία της ΟΝΕΧ προς απομάκρυνση πετρελαιοειδών αποβλήτων που για χρόνια παρέμεναν συγκεντρωμένα σε δεξαμενή στο Νεώριο Σύρου, είναι περιβαλλοντικά ασφαλής