Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΚυκλάδες - Αμοργός: Συνάντηση εκπροσώπων μουσικών με Δήμαρχο, νέα συνάντηση τη Δευτέρα

Κυκλάδες – Αμοργός: Συνάντηση εκπροσώπων μουσικών με Δήμαρχο, νέα συνάντηση τη Δευτέρα

|

Διαμαρτυρία Νο 1 από εκπροσώπους των μουσικών στην Αμοργό χθες στο Δημαρχείο – Τι ειπώθηκε – Ποια είναι η επόμενη κίνηση και τα αιτήματά τους,,, 

“… Το τελευταίο γλέντι της Αμοργού, το βράδυ της 22ης Ιουλίου…! Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του Ιουλίου και στο νησί επικρατεί ένα χαμόγελο μιας και είναι αρκετά θετική η χρονιά από πλευράς τουρισμού πληροφορηθηκα ότι με απόφαση του οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Αμοργού σταματάνε οι ζωντανές βραδιές μετά μουσικής (κοινώς live) στο νησί – έως και την 15η Αυγούστου – χωρίς προηγουμένως να έχουμε ενημερωθεί εμείς σαν διασκεδαστές, όργανοπαίχτες ούτε τα μαγαζια που διοργάνωνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις ωστε να υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος και να βρεθούν λύσεις όπου δεν θα υπήρχαν ‘ζημιωμένοι’ …” 

Η αναφορά από φίλο της ιστοσελίδας και λίγο αργότερα είχαμε την ενημέρωση από το Δήμο Αμοργού ότι υπάρχει ανάκληση αδειών μουσικών εκδηλώσεων οι οποίες είχαν δοθεί σύμφωνα με το Ν. 4229/2014, παρ. 1, αρ. 3. τεύχος Α΄(ΦΕΚ 8/10-01-2014), σε επιχειρήσεις αναψυχής (Καφέ – μπαρ) και καταστήματα εστίασης, από 23 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2021. 

Υπάρχει όμως και αντίδραση…  Μέσα από την σελίδα του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμοργού Λευτέρη Καραϊσκό χθες στο δημαρχεικό μέγαρο. Αποτέλεσμα; Επί της ουσίας τίποτα… Οπως διαβάζουμε ”  πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Αμοργού ενάντια στην απόφαση του Δήμου για απαγόρευση κάθε εκδήλωσης με ζωντανή μουσική μέχρι και τον δεκαπεντάυγουστο. Αντιπροσωπεία των μουσικών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο ζητώντας την ανάκληση της απόφασης και τονίζοντας πως με αυτήν ζημιώνονται οι μουσικοί που εργάζονται στο νησί ενώ ταυτόχρονα η στοχοποίηση της μουσικής και των μουσικών συγκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος. Ο Δήμαρχος Αμοργού επέμεινε στην γραμμή της στοχοποίησης της μουσικής και των μουσικών, ακολουθώντας κατά γράμμα την κυβερνητική τακτική που αποθεώνει την ατομική ευθύνη. Κατόπιν τούτου το ραντεβού μας ανανεώθηκε για την Δευτέρα 26 Ιουλίου στην 1 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική διαμαρτυρία. Καλούμε σε συμμετοχή όλους τους μουσικούς που βρίσκονται στο νησί”.

 

Οι πληροφορίες από την Αμοργό αναφέρουν ότι αναμένεται έκδοση ψηφίσματα από το σύνολο των επιχειρηματιών του νησιού και παράδοσή του στον Δήμαρχο… 

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος απαιτεί την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Αμοργού με την οποία απαγορεύεται η ζωντανή μουσική στα μαγαζιά του νησιού από σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 15 Αυγούστου με την επίκληση της ανάγκης περιορισμού της πανδημίας. Η συγκεκριμένη απόφαση πλήττει άμεσα τους μουσικούς οι οποίοι δουλεύουν στο νησί. Το πιο επικίνδυνο όμως είναι πως υποδεικνύει την μουσική ως τον νούμερο ένα παράγοντα εξάπλωσης της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ανακοίνωση του Δήμου δεν θίγεται καμία από τις βασικές παραμέτρους του προβλήματος οι οποίες συζητιούνται ευρέως ανάμεσα σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες:

· Η ασυδοσία των ακτοπλοϊκών εταιρειών που φορτώνουν τα καράβια με πλήρη χωρητικότητα θυσιάζοντας την δημόσια υγεία στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους.

· Ο συνωστισμός στα τοπικά λεωφορεία ΚΤΕΛ που ειδικά σε συνθήκες πανδημίας είναι διπλά επικίνδυνος

· Η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού για μαζικούς ελέγχους με rapid test σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες. Κι εδώ η ανυπαρξία των κρατικών δομών βαφτίζεται «ατομική ευθύνη». Ακούγεται μάλιστα πως ιδιώτης επιχειρηματίας εκμεταλλευόμενος το σχετικό κενό έχει στήσει υπηρεσία για κατοίκον ελέγχους PCR και rapid test βγάζοντας κέρδος επάνω στον έλεγχο που θα έπρεπε να είναι δικαίωμα των κατοίκων-εργαζομένων-επισκεπτών και υποχρέωση των κρατικών υπηρεσιών.

· Οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες του κέντρου Υγείας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τακτικές ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού ενώ κάθε καλοκαίρι καλούνται να διαχειριστούν και την τουριστική κίνηση, πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας και με ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων στο νησί.

Σε όλα αυτά τα (γνωστά σε όλους) ζητήματα η ανακοίνωση του Δήμου αποφεύγει να τοποθετηθεί προφανώς για να μην κακοκαρδίσει κυβέρνηση και εφοπλιστές. Αντίθετα με την απόφαση για απαγόρευση των μουσικών εκδηλώσεων γίνεται μια προσπάθεια να «πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα», να μετατοπιστεί η συζήτηση στην βολικότατη θεωρία περί ατομικής ευθύνης, να μην συζητιούνται οι τεράστιες ευθύνες του δήμου αλλά και της κυβέρνησης που αφήνουν κατοίκους-εργαζόμενους-επισκέπτες εκτεθειμένους στην πανδημία χωρίς κανένα σχέδιο.

Απαιτούμε

· Να παρθεί άμεσα πίσω η απόφαση για απαγόρευση της ζωντανής μουσικής. Να σταματήσει η επιχείρηση στοχοποίησης της μουσικής και των μουσικών για το πρόβλημα του συνωστισμού και την διασπορά της πανδημίας.

· Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία. Να απαιτήσει ο Δήμος να μπει φρένο στην αυθαιρεσία των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Να ενισχυθούν τα τοπικά δρομολόγια ΚΤΕΛ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

· Διενέργεια μαζικών τεστ σε όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα στους εργαζόμενους που είναι και οι πιο άμεσα εκτεθειμένοι καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες κόσμο. Να ενισχυθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας του νησιού για να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας αλλά και λόγω καλοκαιρινής περιόδου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί