Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΚουφονήσια: "Επι-μένοντας Αιγαίο" και απόψε (19:00) μία όμορφη συναυλία

Κουφονήσια: “Επι-μένοντας Αιγαίο” και απόψε (19:00) μία όμορφη συναυλία

|

Εκπαιδευτικές δράσεις και συναυλίες με τίτλο “Επί – μένοντας” για μία ακόμη χρονιά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών – Αυτή τη χρονιά σε Φολέγανδρο και Κουφονήσια – Απόψε (31/10) στις 7 το απόγευμα στο Πολυχώρο των Κουφονησίων 

Στο μεγάλο «χάρτη» των, εκτός Αθηνών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων και συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ξεχωριστή θέση έχουν και φέτος τα νησιά μας.

«(Επι)μένοντας Αιγαίο» είναι ο τίτλος και το… περιεχόμενο μίας σειράς δράσεων που απευθύνονται στους κατοίκους της ελληνικής νησιωτικής περιφέρειας, οι οποίοι επιμένουν να μένουν στα νησιά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται χάρη στην υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και με την αμέριστη φροντίδα των τοπικών φορέων.

Κατά τον πρώτο απόπλου του φετινού Φθινοπώρου, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος-φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος-φαγκότο) θα βρεθεί στη Φολέγανδρο και τα Κουφονήσια, με συναφή αποστολή (πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συναυλιών).

Μαζί τους θα συμπράξει ο διακεκριμένος Γερμανός κλαρινετίστας, Nicolai Pfeffer.

Σήμερα Πέμπτη 31/10 και ώρα 19:00 η Κρατική Ορχήστρα θα πραγματοποιήσει συναυλία στον Χώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού Κουφονησίων !!

Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Σε συνεργασία με το Δήμο Φολεγάνδρου και την Κοινότητα Κουφονησίων Σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Koufonisia Classical

Το πρόγραμμα «(Επι)μένοντας Αιγαίο» εντάσσεται στο πολύ μεγαλύτερο και πλουραλιστικό πρόγραμμα που εκπροσωπεί την εκπαιδευτική και κοινωνική αποστολή της Ορχήστρας, αποστολή εξίσου σημαντική με το καλλιτεχνικό έργο της, η οποία έχει την πεποίθηση ότι η μουσική δεν είναι μία πολυτέλεια προορισμένη μόνον για μυημένους ή προνομιούχους, αλλά ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι. 

Δελτιο Τύπου – Ευχαριστούμε για την κεντρική φωτογραφία από την σελίδα του Αντώνη Κωβαίου στο facebook 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

SKY express: Καμία ακύρωση πτήσεων στις 28 Αυγούστου

SKY express: Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη — πιθανές μόνο χρονικές προσαρμογές αν γίνει η στάση εργασίας

Νάξος – Fani’s Dance Studio: Νέα χορευτική χρονιά, εγγραφές από 3 Σεπτεμβρίου

Μετά από μια πρώτη επιτυχημένη χρονιά, η σχολή χορού Fani’s Dance Studio ανοίγει ξανά τις πόρτες της και καλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη μαγεία του χορού.

Πορτάρα Νάξου: Στην τελική ευθεία η μόνιμη περίφραξη, αύριο (27/08) η συνεδρίαση του ΚΑΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων προτείνει νέα σταθερή περίφραξη με ανοξείδωτο ατσάλι και σύστημα παρακολούθησης. Στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΑΣ η τελική απόφαση.

Νάξος – Φιλώτι: Παρουσίαση του 14ου τόμου των «ΝΑΞΙΑΚΩΝ» στη μνήμη Στεφ. Εμμ. Ψαρρά

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων τιμά τη μνήμη του Στέφανου Εμμ. Ψαρρά με την παρουσίαση της νέας επετηρίδας στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτιτών.

Σίκινος: Το «έθιμο της βουτιάς» που αποχαιρετά τα πλοία στο λιμάνι (video)

Δεκάδες νέοι και παιδιά βούτηξαν στη θάλασσα αποχαιρετώντας το τελευταίο πλοίο του καλοκαιριού, σε ένα άτυπο έθιμο που έχει γίνει σήμα κατατεθέν του νησιού.

Νάξος – Κινηματογραφική Λέσχη: Προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί» των αδελφών Κοέν (video)

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025, ώρα 21:30 – Στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου (πρώην Σχολή Ουρσουλινών), Κάστρο Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διήμερο ακολουθιών και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παντανάσσης (πρόγραμμα)

Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας ανακοινώνει το πρόγραμμα του εορτασμού στις 30 και 31 Αυγούστου με κορύφωση την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου.

Δ. Λιανός: Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο & Τοπικά Σχέδια Δράσης για τα νησιά στις Μικρές Κυκλάδες

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειά, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πανναξιακός Α.Ο.: Ο Victor Asamoah νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και δίπλωμα UEFA A License, ο Victor Asamoah αναλαμβάνει τα ηνία του Πανναξιακού Α.Ο.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;