Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΚουφονήσια: Ανοίγει πύλες το 7ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής

Κουφονήσια: Ανοίγει πύλες το 7ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής

|

Παρασκευή 15 Ιουλίου και το 7ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στα Κουφονήσια είναι γεγονός – Ποιος ο τίτλος του και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Το 7ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2022 με τίτλο «Αισιοδοξία» επανέρχεται από τις 15 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, για έβδομη συνεχή χρονιά, με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του ιδρυτή του, μαέστρου και πιανίστα Κορνήλιου Μιχαηλίδη.

Σκοπός το είναι να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας γι’ αυτό και επισημαίνει «Στους δύσκολους και αχαρτογράφητους καιρούς που διανύει η κοινωνία μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις, το Φεστιβάλ αποσκοπεί, μέσω της θεματικής του, στην ανάδειξη της αισιοδοξίας ως κυρίαρχο συναίσθημα που πλαισιώνει κάθε αντιξοότητα, αποτελώντας αποκούμπι και παράλληλα πόλο ανθρωπισμού, έμπνευσης κι ελπίδας».

Σε αυτό το πλαίσιο, το  Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων φιλοξενεί φέτος πέντε μοναδικές συναυλίες, με δεκατρείς σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Nicolas Baldeyrou (κλαρινέτo), Laurent Wagschal (πιάνο), Maximilian Hornung (βιολοντσέλο), Sara Christian (βιολί), Hisako Kawamura (πιάνο), Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο), Marlis Petersen (σοπράνο) και Stephan Matthias Lademann (πιάνο).

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει ένας από τους κορυφαίους βιολονίστες, παγκοσμίως, ο Ουκρανός Valeriy Sokolov, ο οποίος συμπράττει με ακόμη τρεις μουσικούς, τον Ουκρανό Aleksey Shadrin (βιολοντσέλο), την Ολλανδή Hawijch Elders (βιολί), τον διακεκριμένο Έλληνα μουσικό Ηλία Λιβιεράτο (βιόλα), καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Κορνήλιο Μιχαηλίδη στο πιάνο, σε μία μοναδική συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ του ταμείου αρωγής «Ukrainian Emergency Art Fund» που στηρίζει Ουκρανούς καλλιτέχνες, οι οποίοι δοκιμάζονται στη σκιά του πολέμου.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, έως τις 8 Αυγούστου, θα εκτίθενται στην οικία Μιχαηλίδου έργα της διακεκριμένης ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου, ευρύτερα γνωστής για το ιδιαίτερο στυλ «Naif», το οποίο χρησιμοποιεί στη ζωγραφική της και χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και γνήσια, φυσική έκφραση.

Πιστό στον μουσικοπαιδαγωγικό χαρακτήρα του, το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του Κουφονησίου σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζει την υλοποίηση ενός νέου πιλοτικού προγράμματος διδασκαλίας μουσικού οργάνου σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

15 Ιουλίου

“Belle Époque”

Ένας από τους σπουδαιότερους κλαρινετίστες παγκοσμίως και κορυφαίος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Γαλλικής Ραδιοφωνίας (Orchestre Philharmonique de Radio France), ο Nicolas Baldeyrou, συμπράττει επί σκηνής με τον διακεκριμένο πιανίστα Laurent Wagschal σε ένα δεξιοτεχνικό ρεσιτάλ, με αριστουργήματα του γαλλικού ρεπερτορίου για κλαρινέτο και πιάνο.

20 Ιουλίου
“Beyond Darkness”

Ένα μοναδικό τρίο από τη Γερμανία, ο πολυβραβευμένος βιολοντσελίστας Maximilian Hornung, η εξάρχουσα της Φιλαρμονικής της Βρέμης, βιολονίστα Sarah Christian και η καταξιωμένη πιανίστα Hisako Kawamura, παρουσιάζουν δύο κολοσσιαία έργα-σταθμούς του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου.

27 Ιουλίου
“The Hero’s Journey”

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος, σε ένα «ηρωικό» ρεσιτάλ πιάνου.

4 Αυγούστου
“Innerworld”

Η θρυλική, παγκοσμίου φήμης Γερμανίδα σοπράνο, Marlis Petersen, σε ένα φανταστικό ρεσιτάλ τραγουδιού, συνοδευόμενη από τον αναγνωρισμένο Γερμανό πιανίστα, Stephan Matthias Lademann.

8 Αυγούστου
“Road-trip to Freedom”

To Φεστιβάλ θα ρίξει την αυλαία με ένα ξεχωριστό κουαρτέτο εγχόρδων, που αποτελείται από τον διεθνή Ουκρανό αστέρα, βιολονίστα Valeriy Sokolov, τη χαρισματική ανερχόμενη βιολονίστα Hawijch Elders, τον πολυβραβευμένο βιολοντσελίστα Aleksey Shadrin, τον διακεκριμένο βιολίστα Ηλία Λιβιεράτο, και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του φεστιβάλ, Κορνήλιο Μιχαηλίδη, σε μια ενωτική συναυλία για την διάσωση του πολιτισμού στην πολύπαθη Ουκρανία.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15€ (γενική είσοδος), 8€ (φοιτητικό / κάτω των 18*)
*Δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών

Προπώληση εισιτηρίων 
TICKET SERVICES
– εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
– τηλεφωνικά: 2107234567
– online: www.ticketservices.gr
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: 15 Ιουνίου 2022 

Εικόνα από τις δράσεις του Φεστιβάλ στην σελίδα koufonisiaclassical.com


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Το Μυστικό του Αρχιπελάγους”: Το πρώτο μυθιστόρημα το Γιώργου Καστελλάνου, ήδη ξεχωρίζει

Ο Γιώργος Καστελλάνος μάς συστήθηκε με το «Μυστικό του Αρχιπελάγους» και κέρδισε τις εντυπώσεις με ένα ιστορικό αφήγημα ουσίας

Γ. Βρούτσης: «Η Κυβέρνηση έμπρακτα στο πλευρό των μαθητών της Αμοργού, της Ίου και της Σαντορίνης»

Ειδική ποσόστωση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών σεισμόπληκτων περιοχών των Κυκλάδων

Κέα: “Μνήμες σε ύφασμα, πέτρα και μέταλλο”

Έμπνευση από την Τζια – μια σύγχρονη καλλιτεχνική αφήγηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Βραδιά Γεύσης και Έμπνευσης με την Carolina Doriti στην Απείρανθο

Υπογραφή βιβλίου, συζήτηση και γαστρονομική έμπνευση με φόντο τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας

«Αρακλειά»: Το εστιατόριο του Γιάννη Γαβαλά που μετατρέπει την Ηρακλειά σε γαστρονομικό προορισμό

Εκεί που κάποτε ήταν το πατρικό του σπίτι, σήμερα μαγειρεύει την ψυχή των Κυκλάδων

Αμοργός: Αποχαιρετισμός στον Γεώργιο Πράσινο, έναν δάσκαλο με πνεύμα και καρδιά

Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γεώργιος (Γιωργάκης) Πράσινος – Σημαντική απώλεια για την πνευματική κοινότητα της Αμοργού

Γενικό Νοσοκομείο Θήρας: 24ωρη εφημέρευση Αυγούστου με 35 ειδικευμένους και 6 αγροτικούς Ιατρούς

Ενισχυμένο το πρόγραμμα εφημεριών για τον Αύγουστο 2025 – Κάλυψη όλων των βασικών ειδικοτήτων για τους κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης και των γύρω νησιών

Πάρος – ΕΟΔ Κυκλάδων: Εκπαίδευση Έρευνας & Διάσωσης με θερμική κάμερα και σκύλο εντοπισμού

Μια απαιτητική άσκηση της ΕΟΔ Κυκλάδων για αναζήτηση αγνοούμενου σε δύσβατο πεδίο με τη χρήση τεχνολογίας και εξειδικευμένου σκύλου

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

«Ο Άρχων του Τρόμου» του Orson Welles στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Ένα αριστούργημα του φιλμ νουάρ ζωντανεύει (06/08) στο Κάστρο της Χώρας – Το κλασικό του Orson Welles επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Όταν το καλοκαίρι τραγουδάει στις Μελάνες…

Ο Γιάννης Βαρδής και ο Χάρης Βαρθακούρης συναντιούνται μουσικά σε μια αξέχαστη βραδιά στη Νάξο. Πότε; Που;