Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΚουφονήσια: Ανοίγει πύλες το 7ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής

Κουφονήσια: Ανοίγει πύλες το 7ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής

|

Παρασκευή 15 Ιουλίου και το 7ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στα Κουφονήσια είναι γεγονός – Ποιος ο τίτλος του και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Το 7ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2022 με τίτλο «Αισιοδοξία» επανέρχεται από τις 15 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου, για έβδομη συνεχή χρονιά, με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του ιδρυτή του, μαέστρου και πιανίστα Κορνήλιου Μιχαηλίδη.

Σκοπός το είναι να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας γι’ αυτό και επισημαίνει «Στους δύσκολους και αχαρτογράφητους καιρούς που διανύει η κοινωνία μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις, το Φεστιβάλ αποσκοπεί, μέσω της θεματικής του, στην ανάδειξη της αισιοδοξίας ως κυρίαρχο συναίσθημα που πλαισιώνει κάθε αντιξοότητα, αποτελώντας αποκούμπι και παράλληλα πόλο ανθρωπισμού, έμπνευσης κι ελπίδας».

Σε αυτό το πλαίσιο, το  Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων φιλοξενεί φέτος πέντε μοναδικές συναυλίες, με δεκατρείς σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Nicolas Baldeyrou (κλαρινέτo), Laurent Wagschal (πιάνο), Maximilian Hornung (βιολοντσέλο), Sara Christian (βιολί), Hisako Kawamura (πιάνο), Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο), Marlis Petersen (σοπράνο) και Stephan Matthias Lademann (πιάνο).

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει ένας από τους κορυφαίους βιολονίστες, παγκοσμίως, ο Ουκρανός Valeriy Sokolov, ο οποίος συμπράττει με ακόμη τρεις μουσικούς, τον Ουκρανό Aleksey Shadrin (βιολοντσέλο), την Ολλανδή Hawijch Elders (βιολί), τον διακεκριμένο Έλληνα μουσικό Ηλία Λιβιεράτο (βιόλα), καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Κορνήλιο Μιχαηλίδη στο πιάνο, σε μία μοναδική συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ του ταμείου αρωγής «Ukrainian Emergency Art Fund» που στηρίζει Ουκρανούς καλλιτέχνες, οι οποίοι δοκιμάζονται στη σκιά του πολέμου.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, έως τις 8 Αυγούστου, θα εκτίθενται στην οικία Μιχαηλίδου έργα της διακεκριμένης ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου, ευρύτερα γνωστής για το ιδιαίτερο στυλ «Naif», το οποίο χρησιμοποιεί στη ζωγραφική της και χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και γνήσια, φυσική έκφραση.

Πιστό στον μουσικοπαιδαγωγικό χαρακτήρα του, το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του Κουφονησίου σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζει την υλοποίηση ενός νέου πιλοτικού προγράμματος διδασκαλίας μουσικού οργάνου σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

15 Ιουλίου

“Belle Époque”

Ένας από τους σπουδαιότερους κλαρινετίστες παγκοσμίως και κορυφαίος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Γαλλικής Ραδιοφωνίας (Orchestre Philharmonique de Radio France), ο Nicolas Baldeyrou, συμπράττει επί σκηνής με τον διακεκριμένο πιανίστα Laurent Wagschal σε ένα δεξιοτεχνικό ρεσιτάλ, με αριστουργήματα του γαλλικού ρεπερτορίου για κλαρινέτο και πιάνο.

20 Ιουλίου
“Beyond Darkness”

Ένα μοναδικό τρίο από τη Γερμανία, ο πολυβραβευμένος βιολοντσελίστας Maximilian Hornung, η εξάρχουσα της Φιλαρμονικής της Βρέμης, βιολονίστα Sarah Christian και η καταξιωμένη πιανίστα Hisako Kawamura, παρουσιάζουν δύο κολοσσιαία έργα-σταθμούς του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου.

27 Ιουλίου
“The Hero’s Journey”

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος, σε ένα «ηρωικό» ρεσιτάλ πιάνου.

4 Αυγούστου
“Innerworld”

Η θρυλική, παγκοσμίου φήμης Γερμανίδα σοπράνο, Marlis Petersen, σε ένα φανταστικό ρεσιτάλ τραγουδιού, συνοδευόμενη από τον αναγνωρισμένο Γερμανό πιανίστα, Stephan Matthias Lademann.

8 Αυγούστου
“Road-trip to Freedom”

To Φεστιβάλ θα ρίξει την αυλαία με ένα ξεχωριστό κουαρτέτο εγχόρδων, που αποτελείται από τον διεθνή Ουκρανό αστέρα, βιολονίστα Valeriy Sokolov, τη χαρισματική ανερχόμενη βιολονίστα Hawijch Elders, τον πολυβραβευμένο βιολοντσελίστα Aleksey Shadrin, τον διακεκριμένο βιολίστα Ηλία Λιβιεράτο, και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του φεστιβάλ, Κορνήλιο Μιχαηλίδη, σε μια ενωτική συναυλία για την διάσωση του πολιτισμού στην πολύπαθη Ουκρανία.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15€ (γενική είσοδος), 8€ (φοιτητικό / κάτω των 18*)
*Δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών

Προπώληση εισιτηρίων 
TICKET SERVICES
– εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
– τηλεφωνικά: 2107234567
– online: www.ticketservices.gr
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: 15 Ιουνίου 2022 

Εικόνα από τις δράσεις του Φεστιβάλ στην σελίδα koufonisiaclassical.com


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κύκλαδες: Μύκονος και Σύρος είδαν αύξηση τεχνητών επιφανειών κατά 341% και 310% αντίστοιχα (!!!)

Στα νησιά «καλλιεργείται» ο τουρισμός - Τη δραματική μείωση της αγροτικής παραγωγής και την αύξηση δομημένων επιφανειών κατέγραψαν οι επιστήμονες (πίνακες)

«Από ήλιο σε ήλιο»: Η Σέριφος φωτίζει τη μνήμη του εργατικού αγώνα μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου γίνεται τηλεοπτική αφήγηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη θυσία για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη στην εργασία

Φρυκτωρίες 2025: Οι Κυκλάδες φωτίζουν ξανά τον ουρανό της Ιστορίας

Ένα ταξίδι φλόγας, μνήμης και ενότητας μέσα από τις κορυφές του Αιγαίου

Κ. Σκαρβέλης: “Παρά θίν’ αλός”, Όταν το θέατρο διδάσκει ανθρωπιά”

Με βαθιά συγκίνηση πέφτει σήμερα η αυλαία του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Νάξου – Ένα ταξίδι ψυχής που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα - με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Τιμή στους Lord Colin Renfrew και Dr. Michael Boyd

Αναγνώριση δύο κορυφαίων αρχαιολόγων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού – Τελετή μνήμης και τιμής στις 11 Ιουνίου στο Κουφονήσι

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Παντάνασσα: Εορτή της Πεντηκοστής, όταν το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τη γη

Μια ημέρα φλόγας, ενότητας και πνευματικής γέννησης για την Εκκλησία και τον κόσμο

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!