Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΤο ηχηρό μήνυμα της Αμοργού για το Κουρδιστάν

Το ηχηρό μήνυμα της Αμοργού για το Κουρδιστάν

|

Οι κάτοικοι της Αμοργού δημιούργησαν ένα μοναδικό βίντεο, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στο κουρδικό λαό 

Η σιωπή σκοτώνει όσο κι οι σφαίρες! Κάτοικοι της Αμοργού αποφασίσαμε, να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό κι ένα μήνυμα ειρήνης σ΄ όλο τον κόσμο , καταγγέλλοντας την υποκρισία της Δύσης. Στην γειτονιά μας συντελείται μια γενοκτονία . Γνωρίζουμε, ότι για να σταματήσει ο ξεριζωμός , για να μην είναι η θάλασσα νεκροταφείο αθώων ψυχών ,πρέπει να σταματήσουν οι σφαγές! Η Τουρκία σφάζει κι η Ε.Ε. χωρίς ίχνος ντροπής προσπαθεί , να μας πείσει ότι η συνεργασία με το τουρκικό κράτος -ένα κράτος δολοφόνος και θαυμαστής του Χίτλερ θα λύσει το πρόβλημα . Δεν μπορεί, να λύσει το πρόβλημα αυτός που το δημιουργεί ! Στην Τουρκία έχει στηθεί ένας χορός δισεκατομμυρίων . Κάποιοι πλουτίζουν με τον πόνο των ξεριζωμένων , των πεινασμένων και την δυστυχία. Έκαναν την απελπισία επιχείρηση . Το φασιστικό κράτος της Τουρκίας που δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία Ποντίων κι Αρμενίων , με την ίδια ακριβώς βαρβαρότητα επαναφέρει το δόγμα του Κεμάλ :«ένας λαός , μια γλώσσα , μια θρησκεία» χωρίς καμία ανοχή στην διαφορετικότητα και θέλει να εκριζώσει τους Κούρδους από τα σπίτια τους . Η τουρκική κυβέρνηση δεν είναι λύση για το προσφυγικό αλλά αιτία του.

Η αντίσταση του κουρδικού λαού στον φασισμό του Ερντογάν και του ISIS αποτελεί παράδειγμα αξιοπρέπειας για όλους τους λαούς .

Από την Αμοργό ένα μικρό ελληνικό νησί , που έγινε γνωστό σ όλο τον κόσμο με την ταινία του Luc Besson :«Απέραντο γαλάζιο» , στείλαμε την ήμερα της μαύρης επετείου της προδοσίας του Οτσαλάν , την απέραντη αλληλεγγύη μας στον κουρδικό λαό.

Οι Κούρδοι λένε : “Berxwedan jiyane” που πάει να πει «η Αντίσταση είναι Ζωή!» . Αυτό τραγουδούν εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=QzIUN…

Αντιστεκόμαστε στην σιωπή και την αδιαφορία υποστηρίζοντας την ΖΩΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΑ των Κούρδων και κάθε κατατρεγμένου λαού!

Tο βίντεο προβλήθηκε 16/2/2016 στο δορυφορικό κανάλι Newroz TV στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων κι έχει αποσταλεί, από κει σ όλα τα συνεργαζόμενα κανάλια με αυτό. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι και αύριο 17/2/2016 θα γίνει εκτενής αναφορά σ αυτό .

Η φωνή της Αμοργού έφτασε στο Κουρδιστάν , διότι κάποιοι αποφασίσαμε να μην σιωπήσουν και να καταγγείλουμε την υποκρισία και την βαρβαρότητα !

Επιτροπή Κατοίκων Αμοργού

Υ.Γ . :Το βίντεο δεν αποσκοπεί σε κανένα χρηματικό όφελος .Τα πλάνα κι οι φωτό του βίντεο έχουν τραβηχτεί όλα από την ομάδα αλληλεγγύης κι είναι όλα από την Αμοργό . Η μουσική που ακούγεται στο τέλος είναι αυτοσχεδιασμός του Αμοργιανού βιολιστή !

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου