Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΈνωση Κυκλαδικού Τύπου: Προετοιμάζει ημερίδα για το «νερό στις Κυκλάδες»

Ένωση Κυκλαδικού Τύπου: Προετοιμάζει ημερίδα για το «νερό στις Κυκλάδες»

|

Απολογιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η Γενική Συνέλευση (19/02) της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου – Στις 3 Μαρτίου έρχεται ημερίδα για το νερό – Οι προτάσεις που κατατέθηκαν για το άμεσο μέλλον με πρώτη και καλύτερη την εκδήλωση με θέμα “γαστρονομία” – τι ειπώθηκε για τους δασικούς χάρτες 

Από όλα είχε αυτή τη Γενική Συνέλευση… Απολογισμός γα την χρονιά που έφυγε… Δράσεις που έρχονται και βέβαια κατάθεση προτάσεις που όχι μόνο θα αναβαθμίσουν το ρόλο της Ενωσης Κυκλαδικού Τύπου αλλά και θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στον πολιτισμό των Κυκλάδων..  Και μάλιστα έχουμε και την είδηση.. Στις 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ειδική εκδήλωση με βάση το νερό στις Κυκλάδες και την συνέπεια από την διαχείρισή του…

Ας δούμε όμως τι αναφέρει στο σχετικό δελτίο που υπογράφει ο Γιάννης Λογαράς (μαζί με φωτογραφίες)…

«Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ) την Τρίτη 19. Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων (στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και Ασημάκη Φωτήλα).

Στην αρχή ανέπτυξε τα αξιόλογα πεπραγμένα του 2018 της ΕΚΥΤ ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος – Γεράσιμος Μαγκανιώτης, ο οποίος εξέθεσε και το πρόγραμμα δράσης για το 2019. Τον οικονομικό απολογισμό έκανε ο ταμίας κ. Γιώργος Δημητροκάλλης, ενώ την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής η κ. Κυριακή Γελασάκη.  

Η Γ.Σ. ενέκρινε την οικονομική διαχείριση και τα πεπραγμένα του 2018 και τον προγραμματισμό του Δ. Σ. για το 2019. Ακολούθως έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Προτάσεις έκαναν οι: Κώστας Βερνίκος, Αντώνης Χωριανόπουλος, Γιάννης Λογαράς, Κυριακή Γελασάκη, Βασίλης Φραγκουλόπουλος, Γιάννης Βλασερός, Δημήτρης Γκιολές, Γιώργος Δημητροκάλλης, Μανώλης Αναστασιάδης (ο οποίος ήταν και προήδρευσε στη γενική συνέλευση).

Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις: Να δημιουργηθεί ξεχωριστή Περιφέρεια Κυκλάδων (Χωριανόπουλος), να ψηφιοποιηθούν οι κυκλαδικες εφημερίδες, να δημιουργηθεί λεύκωμα Κυκλαδικού Τύπου (έντυπο), να δοθεί έμφαση στο εναλλακτικό τουρισμό, να γίνονται συχνότερες συναντήσεις για εξέταση τοπικών θεμάτων κ.ά.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η τοποθέτηση της κ. Γελασάκη που έθεσε με έμφαση το θέμα των δασικών χαρτών που έχει αναστατώσει την κοινωνία των νησιών, πολίτες και αυτοδιοίκηση, γιατί έχουν κηρυχθεί δασικές περιοχές μεγάλα τμήματα των νησιών και κινδυνεύουν να χάσουν την ιδιοκτησία τους πολλοί κάτοικοι ή πρέπει να καταφεύγουν σε δικαστικούς αγώνες για να διασφαλίσουν την ιδιοκτησία τους.

Η κ. Γελασάκη κάλεσε τους Κυκλαδίτες δημοσιογράφους να προβάλουν έντονα και αυτοί το θέμα στον τοπικό κυκλαδικό τύπο. Επίσης ανακοινώθηκε ότι η ΕΚΥΤ προετοιμάζει μια εκδήλωση κυκλαδικής γαστρονομίας. Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου είναι ένας αξιόλογος κυκλαδικός θεσμός που προβάλλει τα θέματα των νησιών και μπορεί έτι περαιτέρω α συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο και ανάπτυξη των νησιών των Κυκλάδων”.
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Τα Καπετανέικα επιστρέφουν στη Νάουσα – Μια γιορτή θάλασσας και μνήμης

Για 9η χρονιά, τα ξύλινα σκαριά τιμούν τον Κώστα Γουζέλη και αναβιώνουν την παράδοση της ναυτικής Ελλάδας στον κόλπο της Νάουσας.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.