Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΈνωση Κυκλαδικού Τύπου: Προετοιμάζει ημερίδα για το «νερό στις Κυκλάδες»

Ένωση Κυκλαδικού Τύπου: Προετοιμάζει ημερίδα για το «νερό στις Κυκλάδες»

|

Απολογιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η Γενική Συνέλευση (19/02) της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου – Στις 3 Μαρτίου έρχεται ημερίδα για το νερό – Οι προτάσεις που κατατέθηκαν για το άμεσο μέλλον με πρώτη και καλύτερη την εκδήλωση με θέμα “γαστρονομία” – τι ειπώθηκε για τους δασικούς χάρτες 

Από όλα είχε αυτή τη Γενική Συνέλευση… Απολογισμός γα την χρονιά που έφυγε… Δράσεις που έρχονται και βέβαια κατάθεση προτάσεις που όχι μόνο θα αναβαθμίσουν το ρόλο της Ενωσης Κυκλαδικού Τύπου αλλά και θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στον πολιτισμό των Κυκλάδων..  Και μάλιστα έχουμε και την είδηση.. Στις 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ειδική εκδήλωση με βάση το νερό στις Κυκλάδες και την συνέπεια από την διαχείρισή του…

Ας δούμε όμως τι αναφέρει στο σχετικό δελτίο που υπογράφει ο Γιάννης Λογαράς (μαζί με φωτογραφίες)…

«Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ) την Τρίτη 19. Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων (στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και Ασημάκη Φωτήλα).

Στην αρχή ανέπτυξε τα αξιόλογα πεπραγμένα του 2018 της ΕΚΥΤ ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος – Γεράσιμος Μαγκανιώτης, ο οποίος εξέθεσε και το πρόγραμμα δράσης για το 2019. Τον οικονομικό απολογισμό έκανε ο ταμίας κ. Γιώργος Δημητροκάλλης, ενώ την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής η κ. Κυριακή Γελασάκη.  

Η Γ.Σ. ενέκρινε την οικονομική διαχείριση και τα πεπραγμένα του 2018 και τον προγραμματισμό του Δ. Σ. για το 2019. Ακολούθως έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Προτάσεις έκαναν οι: Κώστας Βερνίκος, Αντώνης Χωριανόπουλος, Γιάννης Λογαράς, Κυριακή Γελασάκη, Βασίλης Φραγκουλόπουλος, Γιάννης Βλασερός, Δημήτρης Γκιολές, Γιώργος Δημητροκάλλης, Μανώλης Αναστασιάδης (ο οποίος ήταν και προήδρευσε στη γενική συνέλευση).

Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις: Να δημιουργηθεί ξεχωριστή Περιφέρεια Κυκλάδων (Χωριανόπουλος), να ψηφιοποιηθούν οι κυκλαδικες εφημερίδες, να δημιουργηθεί λεύκωμα Κυκλαδικού Τύπου (έντυπο), να δοθεί έμφαση στο εναλλακτικό τουρισμό, να γίνονται συχνότερες συναντήσεις για εξέταση τοπικών θεμάτων κ.ά.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η τοποθέτηση της κ. Γελασάκη που έθεσε με έμφαση το θέμα των δασικών χαρτών που έχει αναστατώσει την κοινωνία των νησιών, πολίτες και αυτοδιοίκηση, γιατί έχουν κηρυχθεί δασικές περιοχές μεγάλα τμήματα των νησιών και κινδυνεύουν να χάσουν την ιδιοκτησία τους πολλοί κάτοικοι ή πρέπει να καταφεύγουν σε δικαστικούς αγώνες για να διασφαλίσουν την ιδιοκτησία τους.

Η κ. Γελασάκη κάλεσε τους Κυκλαδίτες δημοσιογράφους να προβάλουν έντονα και αυτοί το θέμα στον τοπικό κυκλαδικό τύπο. Επίσης ανακοινώθηκε ότι η ΕΚΥΤ προετοιμάζει μια εκδήλωση κυκλαδικής γαστρονομίας. Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου είναι ένας αξιόλογος κυκλαδικός θεσμός που προβάλλει τα θέματα των νησιών και μπορεί έτι περαιτέρω α συμβάλλει σημαντικά στην πρόοδο και ανάπτυξη των νησιών των Κυκλάδων”.
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.