Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΕλλάδα: Πανηγύρια... τέλος η εισήγηση, χρόνος; έως τα τέλη Ιουλίου

Ελλάδα: Πανηγύρια… τέλος η εισήγηση, χρόνος; έως τα τέλη Ιουλίου

|

Εως τα τέλη Ιουλίου πανηγύρια τέλος…. Ποιες άλλες αποφάσεις έλαβε η Κυβέρνηση για να μειώσει τον κίνδυνο έκθεσης και συγχρωτισμού ελέω πανδημίας

Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, υπό τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση:

@ Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου

@ Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας

@ Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες

Πέτσας: «Καμπάνα» προειδοποίησης

Εν τω μεταξύ, «καμπάνα» προειδοποίησης χαρακτήρισε εκ νέου την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ζητήθηκε να εξεταστεί η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Ιουλίου. Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη να μπει «φρένο» στον εφησυχασμό. Όπως είπε, ο κορωνοϊός δεν έφυγε αλλά είναι εδώ και τρέφεται από τα επικίνδυνα φαινόμενα χαλάρωσης.

“Επειδή η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και για τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό, ζητήθηκε από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να εξεταστεί, στη σημερινή της συνεδρίαση, η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου”, επεσήμανε ο κ. Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. 

Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου

Αναφερόμενος στον Προμαχώνα, είπε πως τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια σε σύγκριση με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Προανήγγειλε δε ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου από τον Προμαχώνα, καθώς και ότι ενισχύονται οι έλεγχοι στις εισόδους από την Αλβανία.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις από το εξωτερικό, σημείωσε ότι ξεκινά η απευθείας σύνδεση με τη Μεγάλη Βρετανία στις 15 Ιουλίου και με τη Σουηδία στις 22 Ιουλίου.

Τόνισε δε πως, ανάλογα με επιδημιολογική εξέλιξη σε χώρες όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ, εξετάζεται το άνοιγμα των πτήσεων από τέλος Ιουλίου με την υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης των εξελίξεων για τον κορωνοϊό από την κυβέρνηση.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή, 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: 10 χρόνια «ελληνικού ήχου» και συναυλία στην Κέρο

Από τις 20 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, το φεστιβάλ γιορτάζει τη δεκαετία του με επτά συναυλίες και αποκορύφωμα τη μυσταγωγική βραδιά στην Κέρο.

Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής στην Παναγία Εκατονταπυλιανή για τα 100 χρόνια του Συλλόγου Παρίων – Αντιπαρίων

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του κουαρτέτου εγχόρδων «Αέναο», τιμήθηκε η ιστορία και η προσφορά του Συλλόγου «Η Εκατονταπυλιανή»

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Καταγγελίες για ακατάλληλες εγκαταστάσεις, απαντήσεις on camera από τον Φώτη Μαυρομμάτη (video)

Στο προσκήνιο οι συνθήκες φοίτησης μαθητών με αναπηρία στη Νάξο – Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση, τι απαντά ο αντιδήμαρχος Παιδείας. (video)

Νάξος: Πρόσκληση στους κατόχους voucher για εγγραφή στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για εγγραφές με voucher στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τις Δομές ΚΔΑΠ

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος – Χαλκί: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κλοπή της Ελληνικής σημαίας από το Μνημείο Ηρώων

Σοβαρό περιστατικό προσβολής συμβόλων – Στα χέρια της Αστυνομίας οι δράστες - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αμοργός – Γιορτή Ξεροτήγανου: Απόψε (02/09) ένα γλυκό έθιμο που έγινε θεσμός

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου η Αιγιάλη γεμίζει με άρωμα μελιού, κανέλας και μουσικής (αφίσα)

Αρχαία Αρκεσίνη στην Αμοργό: Από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο έως το Ενετικό Καστέλι

Από τις πρώτες ιδιότυπες πόλεις των Κυκλάδων μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο, μια μοναδική ιστορική διαδρομή πάνω σε λείψανα αιώνων.

Τήνος: Ομόφωνο ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου ζητά από την κυβέρνηση την πλήρη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2022/542 για τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Ιταλία – Ισπανία: Μεγάλο ντέρμπι στη Λεμεσό, προβάδισμα για τη «Ρόχα»

Η μάχη της 4ης αγωνιστικής στο Eurobasket 2025 αναμένεται συναρπαστική – Η Ισπανία δείχνει να βρίσκει ρυθμό και ποντάρει στη «βαριά φανέλα» της.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.