Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΕλλάδα: Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις;

Ελλάδα: Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις;

|

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, στην Αθήνα – Θετική στο ιό γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα – Ο Κικίλιας κατεβάζει ρολά στις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα (!!!) 

Ματαιώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις για το καρναβάλι στην Πάτρα και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η ακύρωση όλων των καρναβαλιών γίνεται για προληπτικούς λόγους και έπειτα από τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση ελήφθη μετά την ανακοίνωση ότι εκτός από την 38χρονη που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετικό και συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας ενώ υπάρχει και άλλο, τρίτο, κρούσμα.

Η τρίτη περίπτωση αφορά μια νεαρή γυναίκα στην Αθήνα, ωστόσο ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε να αποκαλύψει σε πιο νοσοκομείο νοσηλεύεται, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. «Είναι καλά στην υγεία της», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ίδια έκτακτη συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα, λόγω του κορωνοϊού.  «Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας. Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

Οπως πρόσθεσε, αναφερόμενος στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού αρκετές άλλες χώρες ματαίωσαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Και βέβαια αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στη Νάξο με την Δημοτική Αρχή να προσπαθεί να ενημερωθεί για το εάν θα προχωρήσει κι αυτή στην ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που όπως είναι γνωστό ξεκινούν αύριο Παρασκευή  Και αναμένουμε την απόφαση μετά την επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού κο Βαγγέλη Κατσαρά, ο οποίος κι αυτό αναμένει την επίσημη ενημέρωση…  Και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Λιανός συστήνει υπομονή και ψυχραιμία καθότι περιμένουμε τις εξελίξεις… 

Σημειώνεται ότι αποκριάτικα καρναβάλια γίνονται εκτός από την Πάτρα, στο Ρέθυμνο, στη Νάουσα, στην Ξάνθη, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στην Έδεσσα, στον Τύρναβο, στην Άμφισσα, στη Σκύρο, στη Νάξο, στη Σύρο, στην Κέρκυρα, στην Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά, στο Ναύπλιο, στη Χαλκίδα, σε πολλές πόλεις της Αττικής και αλλού.

Αναβολή καρναβαλικών εκδηλώσεων είχε ζητήσει η Ένωση Επενδυτών Κίνας – Ελλάδας

Νωρίτερα, την ανησυχία της για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις εξέφρασε με επιστολή της στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η Ένωση Επενδυτών Κίνας – Ελλάδας, ζητώντας την αναβολή τους.

Στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Changwei (Michael) Xia, αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμε Δήμαρχε,

Δεδομένης της εμφάνισης του COVID-19 και στην Ελλάδα αλλά και της παρουσίας στην Αθήνα χιλιάδων ξένων τουριστών αλλά και κινέζων, που κατοικούν στην πόλη, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ζητήσουμε ως εκπρόσωποι μεγάλου μέρους των κινέζων επενδυτών στην Ελλάδα, να αναβάλλετε εξαιτίας του εκτάκτου κι επικινδύνου της κατάστασης τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το πράττουμε αυτό με μεγάλη μας λύπη αλλά ορμώμενοι από την αγωνία μας για τους κινδύνους διάδοσης του ιού με την πολυκοσμία αλλά και την έλλειψη προστατευτικών μέσων-μασκών στην αγορά.

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Η Ένωση Επενδυτών Κίνας- Ελλάδας, η μεγαλύτερη κινεζική Ένωση στην Ελλάδα, πραγματοποίησε δωρεά στο νοσοκομείο Wuhan 7. Με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να δείξουμε στους συμπατριώτες μας την έμπρακτη συμπαράστασή μας στη μεγάλη αυτή δυσκολία. Με το αίτημά μας αυτό, σας δηλώνουμε την αγωνία μας για τη μετάδοση του ιού στην Αθήνα. Είτε για εμάς τους Κινέζους είτε για τα αδέλφια μας τους Έλληνες είτε για οποιοδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της Αθήνας θεωρούμε άκρως επικίνδυνη την πραγματοποίηση των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων”.

Η απόφαση για την ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων ελήφθη μετά την ανακοίνωση ότι εκτός από την 38χρονη που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετικό και συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας ενώ υπάρχει και άλλο, τρίτο, κρούσμα.

Η τρίτη περίπτωση αφορά μια νεαρή γυναίκα στην Αθήνα, ωστόσο ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε να αποκαλύψει σε πιο νοσοκομείο νοσηλεύεται, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει κλειστό το σχολείο του παιδιού. Το παιδί, μαθητής δημοτικού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα, όπως και η 38χρονη, η οποία παραμένει απύρετη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αφιερωμένο στη Σαντορίνη το τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Greek Hotelier

Το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ και το άρθρο του Αντώνη Παγώνη αναδεικνύουν την ανάγκη για βιώσιμες υποδομές, θεσμική στήριξη και στρατηγική αναβάθμιση του νησιού

Σαντορίνη – Πλατεία Σαρπάκη: Ο Δήμος Θήρας προκηρύσσει έργο ανάπλασης 520.800 €

Ο Δήμος Θήρας ανακοινώνει την προκήρυξη Διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας Σαρπάκη – Ένα Εμβληματικό Έργο στην καρδιά των Φηρών

Καύσωνας στο Νότιο Αιγαίο: Οδηγίες προστασίας για πολίτες και επισκέπτες

Από 6 έως 9 Ιουλίου, θερμοκρασίες σε επικίνδυνα επίπεδα – Έκκληση για προσοχή σε ευπαθείς ομάδες και περιορισμό έκθεσης στον ήλιο.

«Φρουροί της Ιστορίας»: Το Ιστορικό Αρχείο Νάξου ανοίγει τις πόρτες του στη μνήμη και τη γνώση (video)

Η Μαργαρίτα Κουφοπούλου μάς ξεναγεί στον θησαυρό του νησιού – από το 1527 έως σήμερα – με αφορμή την έκθεση για τη Ναυτική Εβδομάδα 2025.

Πρωτοδικείο Νάξου: Υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης για “νέα στέγη” στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Στην πλατεία Πέτρου Ευριπαίου παραμένει η έδρα του Πρωτοδικείου Νάξου – Επίλυση του στεγαστικού ζητήματος με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ζητείται Πωλητής/Πωλήτρια στη Νάξο από εμπορική εταιρεία με έδρα την Αθήνα

Μόνιμη θέση πλήρους απασχόλησης για κάτοικο Νάξου – Παρέχεται εταιρικό αυτοκίνητο και tablet, σταθερός μισθός 1.275€ + bonus

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος το Σάββατο 5 Ιουλίου σε περιοχές της Χώρας Νάξου

Ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου – Προσοχή στις εγκαταστάσεις που παραμένουν υπό τάση

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας αναχώρησης (18:30) για το “BLUE STAR 1”

Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:30 αντί για 17:30 – Δείτε το ανανεωμένο ωράριο για Πάρο, Νάξο, Ίο και Θήρα

Νέα συνεργασία ΑΣΠΕ – NOVA με προσφορές κινητής για τα μέλη του Συνδέσμου Πολυτέκνων Νάξου

Εξαιρετικά πακέτα καρτοκινητής και επιπλέον επιλογές για συνδέσεις και διαδικτυακή τηλεόραση μέσω της νέας συνεργασίας

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Ζωντανά από την Πάρο για 2η μέρα στον ΣΚΑΪ (video)

Η εκπομπή με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Κουρδή ταξιδεύει στην Πάρο, ανακαλύπτοντας ιστορίες ανθρώπων, γεύσεις, φυσική ομορφιά και δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Η κυρία Στέλλα της Νάξου: Η ζωντανή κλωστή της μνήμης και του Μικρασιατικού πολιτισμού

Στην ήσυχη διασταύρωση Καππαδοκίας και Μικρασιατών Προσφύγων, η Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου κρατά ανοιχτή τη γυάλινη πόρτα της ζωής, της μνήμης και της τέχνης

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας