Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςDespacito: Το λάτιν «πορνογράφημα» των δισεκατομμυρίων λογοκρίνεται

Despacito: Το λάτιν «πορνογράφημα» των δισεκατομμυρίων λογοκρίνεται

|

Η Μαλαισία αντιστέκεται σθεναρά στην επίθεση των Fonsi & Yankee μετά την απαγόρευση του “Despacito” για τους”άσεμνους στίχους” του.

Για όλους Όπως ανακοίνωσε η Universal Music Latin Entertainment, το αδιαπραγμάτευτο hit του καλοκαιριού από τη λατινική Αμερική, το “Despacito” των Louis Fonsi & Daddy Yankee είναι ένα τραγούδι-φαινόμενο.

Για μια χώρα στην Ασία είναι “ένα πορνογράφημα που απειλεί τον κοινωνικό ιστό και το Ισλάμ”.

 

Μέσα σε έξι μόλις μήνες το τραγούδι που έκανε την λάτιν ποπ ξανά τάση στη μουσική βιομηχανία κατάφερε να αναδειχθεί στο πλέον παιγμένο μέσω από υπηρεσίες streaming κομμάτι όλων των εποχών μετρώντας ήδη 4,6 δισεκατομμύρια streams σε όλες τις πλατφόρμες από τον Ιανουάριο.

Το τραγούδι που βρίσκεται στην κορυφή των charts σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο & Αυστραλία ξεπέρασε το “Sorry”¨του Τζάστιν Μπίμπερ και των άπειρων remix του που μέχρι σήμερα είχαν το ρεκόρ με 4,38 streams. 

185febe2-ccfb-45c7-9e33-55acee244116.jpg

To “Despacito” που σημαίνει “Πιο Αργά” δεν άργησε να εκτοξευθεί στην κορυφή της δημοφιλίας από τις 13 Ιανουαρίου, όταν και πρωτοκυκλοφόρησε.

Επιπλέον το κομμάτι αλλά και το remix του με συμμετοχή τον Μπίμπερ που μοιάζει να κουβαλάει ένα Άγγιγμα του Μίδα είναι και το ισπανόφωνο video με τις περισσότερες θεάσεις στο YouTube μέσα σε ένα 24ωρο στο Vevo του YouTube.

5,4 εκατομμύρια πάτησαν το play.

 

Tέλος είναι το ισπανόφωνο video με την πιο διθυραμβική πορεία φτάνοντας τα δύο δισεκατομμύρια views σε 154 ημέρες. 

Ο 39χρονος τραγουδιστής, με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην παγκόσμια απήχηση του κομματιού λέγοντας ότι το “Despacito” ενώνει τον κόσμο σε καιρούς “που θέλουν να μας διασπάσουν και να χτίσουν γύρω μας τείχη.

Ο τεχνοκράτης Sir Lucian Grainge, διευθύνων σύμβουλος της Universal Music Group αναφέρθηκε στο τεχνολογικό κομμάτι της αναπάντεχης λάτιν επέλασης λέγοντας στο BBC ότι “η επιτυχία του Despacito αποδεικνύει ότι οι υπηρεσίες streaming έχουν εκδημοκρατίσει τη μουσική αγορά.

Λογοκρισία για άσεμνους στίχους 

 

Η Μαλαισία αντιστέκεται σθεναρά στην επίθεση των Fonsi & Yankee μετά την απαγόρευση του “Despacito” για τους”άσεμνους στίχους” του.

Ο υπουργός επικοινωνιών και πολυμέσων Salleh Said Keruak δήλωσε ότι οι στίχοι “δεν είναι κατάλληλοι για ακρόαση” προσθέτοντας ότι περιμένει από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κυβέρνησης -ή αλλιώς να συμμορφωθούν.

“Ενθαρρύνουμε τους ιδιωτικούς σταθμούς της Μαλαισίας να ασκούν αυτολογοκρισία” είπε για το κομμάτι με τους “πορνογραφικούς” στίχους.

“Λυπάμαι που αυτά τα προβληματικά τραγούδια δεν λογοκρίνονται από τα υπουργεία. Καλώ τις αρχές να απαγορεύσουν αυτό το τραγούδι και άλλα τραγούδια που περιέχουν σέξι και βίαιους στίχους που δεν είναι κατάλληλοι με τις προσταγές με το Ισλάμ και τον ανατολικό μας πολιτισμό” είχε πει νωρίτερα η Parti Amanah Negara του ισλαμικού κόμματος της αντιπολίτευσης της χώρας.

Τέλος η πολιτικός Atriza Umar του ισλαμικού κόμματος Amanah είπε ότι “σεβόμαστε το δικαίωμα της ψυχαγωγίας, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ευπρεπείς κατευθυντήριες γραμμές, ώστε η ψυχαγωγία να μην φθείρει τον κόσμο, αλλά να γίνεται καλύτερος”. 

Η Umar περιέγραψε το “Despacito” ως “πορνογράφημα” ακατάλληλο για μικρά παιδιά που “καταστρέφει τον ηθικό ιστό της κοινωνίας”.

Οι πολιτικοί παραδέχονται ότι η ψηφιακή διάθεση “ανόσιων” προϊόντων σήμερα δυσκολεύει το έργο τους.

So grateful to you all for supporting #Despacito the way you have! This is a dream! Thank you to everyone involved @daddyyankee @justinbieber @erikaender @andrestorrest #MauricioRenjifo #globalstreamingrecord

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luis Fonsi (@luisfonsi) στις

Η Μαλαισία έχει αυστηρούς νόμους λογοκρισίας και έχει απαγορεύσει πολιτιστικά προϊόντα πολλών δημιουργών (τραγούδια & ταινίες) στο παρελθόν


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.