Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςAnimasyros 12: Λαμπερή τελετή λήξης και οι μεγάλοι νικητές

Animasyros 12: Λαμπερή τελετή λήξης και οι μεγάλοι νικητές

|

Το μεγάλο βραβείο της κατηγορίας του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος απονεμήθηκε στην ταινία της Chintis Lundgren «Ο Τόμας κάτω από την κοιλάδα με τους άγριους λύκους» – Ειδική Μνεία στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Animasyros 12 δόθηκε στην ταινία «Μασκότ»

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros έριξε την αυλαία την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, σε μία λαμπερή τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων. Όπως κάθε χρόνο, το παρών έδωσαν οι πιστοί φίλοι του Φεστιβάλ, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και θεσμικών φορέων.

Τη βραδιά άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο η ομάδα Κ.Δ.Α.Π – ΜΕ.Α Δήμου Σύρου-Ερμούπολης με μια συναυλία με έργα του Erik Sattie και του Μίκη Θεοδωράκη, υπό την μουσική επιμέλεια της μουσικού Στέλλας Γιαλόγλου και τη συμμετοχή των εκπαιδευτών Μόσχας Κοντορούση, Ελευθερίας Βιτάλη, Δημήτρη Μαραγκού και Καρμέλλας Βακονδίου.

Αμέσως μετά, η παρουσιάστρια της τελετής λήξης, η ραδιοφωνική παραγωγός Μαίρη Ρετσίνα, ανέβηκε στη σκηνή και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Animasyros Βασίλη Καραμητσάνη που της εξασφάλισε για φέτος «την καλύτερη θέση στο φεστιβάλ!». Όπως η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων κρατούν ένα πολύ σημαντικό μέρος της ψυχής όλων μας γιατί επικοινωνούν με το εσωτερικό μας παιδί, το οποίο μην ξεχνάτε ότι ξέρει όλες τις απαντήσεις!».

Στη συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τους συν-διοργανωτές του Φεστιβάλ, δηλαδή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων Επικοινωνίας) που φέτος έδωσε για πρώτη χρονιά την απλόχερη υποστήριξή του στο Animasyros, η Μαίρη Ρετσίνα προσκάλεσε στη σκηνή την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού της Σύρου Αλίκη Λεονταρίτη που μίλησε με συγκίνηση για «ένα από τα αρτιότερα και διεθνώς καταξιωμένα Φεστιβάλ της Τέχνης της Εμψύχωσης […], ένα φεστιβάλ με ανησυχίες και ευαισθησίες που ήδη από το 2008 που ξεκίνησε έδειξε ότι  θα είναι λαμπερό,  ξεχωριστό και αποφασισμένο να πάει πολύ ψηλά!». Η κα. Λεονταρίτη ολοκλήρωσε τον λόγο της συγχαίροντας και ευχαριστώντας από καρδιάς τους συμμετέχοντες δημιουργούς και τους συν-διοργανωτές, συνεργάτες, χορηγούς και εθελοντές που συνέβαλαν στην υλοποίηση ενός ακόμα επιτυχημένου Φεστιβάλ.

Αμέσως μετά, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει μέσα από ένα βίντεο τον καρπό των έξι εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στις πέντε μέρες του Φεστιβάλ αλλά και να γνωρίσει τους συμμετέχοντες (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμΕΑ) οι οποίοι που ανέβηκαν στη σκηνή και έλαβαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Δείτε τα εργαστήρια  στο vimeo του Animasyros.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης απονεμήθηκαν και τα Βραβεία του 12ου Animasyros. Συγκεκριμένα, το μεγάλο βραβείο της κατηγορίας του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος απονεμήθηκε στην ταινία της Chintis Lundgren «Ο Τόμας κάτω από την κοιλάδα με τους άγριους λύκους» (Toomas beneath the valley of the wild wolves) (EE,HR,FR) «για την αυθεντική αντιμετώπιση της σεξουαλικής και κοινωνικής καταπίεσης. Όταν η διαφυγή από τον κομφορμισμό και την οικονομική πάλη αναμορφώνει τη ζωή με ασύμβατο τρόπο», όπως δήλωσε για την ταινία η Πρόεδρος της Επιτροπής και Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης κα. Ελίζ Ζαλαντό.

Η Ειδική Μνεία στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Animasyros 12 δόθηκε στην ταινία «Μασκότ» (Mascot) (KR) της Leeha Kim «μια μελαγχολική και συνταρακτική ιστορία για την κοινωνική πίεση και την μόνιμη αναζήτηση για την καταξίωση και την αγάπη που καθορίζει την σύγχρονη κοινωνία μας».

Το πρώτο βραβείο του Φοιτητικού Διαγωνιστικού Τμήματος απέσπασε η ταινία «Heatwave» (GRτου Φωκίωνα Ξένου «για τον τρόπο με τον οποίο σκιαγραφεί με επιτυχία την ελληνική κοινωνία, καθώς και την απλότητα και αποτελεσματικότητα της τεχνικής αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η χρήση της συγκεκριμένης τεχνικής και υλικών υπηρετεί την αφήγηση». Την απονομή του βραβείου έκανε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πρόεδρος του τμήματος Design & Multimedia και Πρόεδρος της ASIFA Κύπρου, κος Πασχάλης Πασχάλη.

Ειδική μνεία στην ίδια κατηγορία απονεμήθηκε στην ταινία «Η πολιτική της στρουθοκαμήλου» (The ostrich politic) (FR) του Mohamed Houhou «για τη διαύγεια και την ευρηματικότητα της διαχείρισης του πολιτικού του μηνύματος και για την άρτια τεχνική που υπηρετεί, χωρίς να επισκιάζει, τους στόχους της αφήγησης».

Στην κατηγορία Τηλεοπτικών και Κατά Παραγγελία Ταινιών (TV & Commissioned Films), το πρώτο βραβείο απέσπασε η ταινία «Η τέχνη της αλλαγής: κλιματική αλλαγή» (The art of change: climate change) (UK) των  María Álvarez & Elisa Morais (Sois de Traca). «Χρησιμοποιώντας την οικολογική θεματολογία περί εξολόθρευσης των ειδών, η ταινία αξιοποιεί το ρυθμό της τέχνης της εμψύχωσης και τη σιωπή, για να μεταδώσει μία λυπηρή πραγματικότητα», όπως ανέφερε η Καρολίνα Σαντβικ όταν ανακοίνωσε το βραβείο.

Την ειδική μνεία στην ίδια κατηγορία έλαβε το μουσικό βίντεο «Λυπημένη καρδιά» (Sad Heart) (UK) των Karni & Saul καθώς «Ο τέλειος συγχρονισμός ήχου και εικόνας παράγει ένα ευφάνταστο και δυναμικό μουσικό βίντεο».

Πρώτη στις προτιμήσεις των θεατών ήρθε η πολωνο-ισπανική παραγωγή «Άλλη μια μέρα Ζωής» (Another Day of Life) (PLESτων Raúl de la Fuente και Damian Nenow που απέσπασε το Βραβείο Κοινού του Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους.

Ωρα για βραβεία 

Φέτος οι δύο κριτικές επιτροπές του Φεστιβάλ, εκτός των καθιερωμένων Βραβείων του Φεστιβάλ, δίνουν δύο ακόμα βραβεία: To Βραβείο Ελληνόφωνης Ταινίας και Βραβείο Ευρωπαϊκών Αξιών: #ThisIsEU.

To Βραβείο Ελληνόφωνης Ταινίας, θεσμοθετημένο από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο, απέσπασε η ταινία «Καλές προθέσεις» (Good intentions) (UK) της Anna Mantzaris «για την πρωτότυπη, γεμάτη ανατροπές, σεναριακή ιδέα, για τη δημιουργία ενός παράδοξου, εμβυθιστικού σύμπαντος, αλλά και παράλληλα τη σκιαγράφηση του ενοχικού χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας».

Το Βραβείο Ευρωπαϊκών Αξιών: #ThisIsEU, που απονέμεται φέτος για πρώτη φορά από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δόθηκε στην ταινία «Ο πλαστικός γκοντζίλα της Βαλτικής» (The Plastic Godzilla of the Baltic Sea) (Fi) σε σκηνοθεσία των Ambulance (Reetta Neittaanmäki & Kaisa Penttilä), «για τις αισθητικές επιλογές και τη χρήση των υλικών, σε συνδυασμό με την παιγνιώδη προσέγγιση, η οποία προωθεί την αφήγηση». Την ανακοίνωση του βραβείου έκανε η εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κα. Άννα Ευσταθίου, η οποία ανέφερε: «Οι συμμετοχές στο Animasyros ήταν εξαιρετικές και χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη επιλογή γιατί μιλάει για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο: τη ρύπανση από το πλαστικό.».

Τέλος, η Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης  και το Animasyros διοργάνωσαν έναν Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ταινίας Εμψύχωσης με θέμα “Μετάβαση στην Ευφορία”, με στόχο την χρήση της τέχνης της εμψύχωσης ως μέσου ερμηνείας του κυρίαρχου μηνύματος της Ελευσίνας 2021. Στο πλαίσιο αυτό υποβλήθηκαν 28 ταινίες από 5 χώρες της ΕΕ που διαγωνίστηκαν για 3 χρηματικά βραβεία. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από 9 μέλη και συγκεκριμένα τους: 

Μαρία Ανεστοπούλου – Διευθύντρια Animasyros / Οικονομική & Διοικητική Διευθύντρια ΕΛΣ, Παναγιώτης Γκιόκας – Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας πολιτιστικής διαχείρισης Mentor, Αναστασία Δημητρά – Διευθύντρια του τμήματος Animation & Interactive Media στον ΑΚΤΟ / Ταμίας Asifa Ελλάδος, Κέλλυ Διαπούλη – Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελευσίνας 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Μαρινέτα Κρητικού – Σκηνοθέτης πολυμέσων στο Τμήμα Νέων Μέσων της ΕΡΤ, Ιωάννα Ντάλλη – Συνεργάτη στο τμήμα Επικοινωνίας Ελευσίνας 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Δρ. Παναγιώτης Σταματόπουλος – Ιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας / Συντονιστής Προγράμματος Animasyros 12, Μαρία Φιλιππή – Διευθύνουσα Σύμβουλος Ελευσίνας 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Dan Richards – Σκηνοθέτης και Ιδρυτής των στούντιο A+C (Ηνωμένο Βασίλειο). 

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι τα εξής: 

  • Πρώτο Βραβείο με χρηματικό έπαθλο 1.500€ απονέμεται στην ταινία Transition to Euphoria της Έφης Παπά.
  • Δεύτερο Βραβείο με χρηματικό έπαθλο 500€ απονέμεται στην ταινία Other του Μπάμπη Αλεξιάδη
  • Τρίτο Βραβείο με χρηματικό έπαθλο 500€ απονέμεται στην ταινία Transition to Euphoria των Αλέξανδρου Σιμόπουλου και Josef Kloos

Την απονομή των Βραβείων έκανε η Μαρία Ανεστοπούλου, Διευθύντρια του Animasyros.

Mέλη της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος αποτέλεσαν ο Ρικάρντο Μπλάνκο (animator, μέλος του CINANIMA) και η Καρολίνα Σάντβικ (καλλιτέχνης και animator). Την κριτική επιτροπή του Φοιτητικού Διαγωνιστικού Τμήματος συνέθεσαν φέτος ο σεναριογράφος και αναπληρωτής καθηγητής Παναγιώτης Ιωσηφέλης και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Φυλακτός.

H βραδιά ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο πάρτι στην αυλή του Θεάτρου Απόλλων, όπου οι διοργανωτές, συνεργάτες, εθελοντές και φίλοι του Φεστιβάλ ανανέωσαν το ραντεβού για τον Σεπτέμβριο του 2020 και το Animasyros 13!

Φέτος, για τέταρτη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός «Animasyros», φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «AnimaGreen». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

  • Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, 

  • Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, 

  • Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και 

  • Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων 
κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ). 


Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Απόλλων και στην Πλατεία Μιαούλη, με ελληνικούς υπότιτλους. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό, όπως όλες οι ενέργειες του Animasyros. Επιπλέον, εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. 


Το κινηματογραφικό αφιέρωμα AnimaGreen συμμετέχει στις δράσεις της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2019 (Europe in my Region), η οποία στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. 



Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (02/09) με 13 θέματα και τον .. Προφήτη Ηλία στο προσκήνιο

Στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα – Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

«E-Kouros»: Παράταση έως 19 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις , τι ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Ολιγοήμερη παράταση έδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επικαιροποίησης στο Μητρώο 2025.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Ενοποιούνται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έρχεται το νέο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

Μέχρι το τέλος του 2025 η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδίδει ένα ενιαίο πιστοποιητικό που θα διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Μαξίμου: Υιοθέτηση ισχυρισμών Ισραηλινών τουριστών για την υπόθεση της “Αξιώτισσας”

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλά για «ανατριχιαστικό περιστατικό» και καλεί εμμέσως τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο – Αμηχανία σε ερώτηση για τη συμπεριφορά των πελατών.

Ο ΑΠΑΣ Νάξου ενισχύθηκε με τον Ευγένιο Σεργιένκο, όλες οι κινήσεις στο ρόστερ

Ο 31χρονος forward με εμπειρία από Ελλάδα και εξωτερικό έρχεται στα Φανάρια για να δώσει ύψος και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών.

Διαψεύδει τις φήμες παραίτησης ο Δήμαρχος Σύρου, Αθανασίου: “Θα ολοκληρώσουμε την πενταετία”

Με επίσημη ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Αθανασίου βάζει τέλος στα σενάρια αποχώρησης και καλεί τους δημότες σε ενότητα για την πρόοδο του νησιού.

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Θήρας: «Ένα σακί τραγούδια» στην Οία

Η Οία υποδέχεται το μουσικό οδοιπορικό «Ένα σακί τραγούδια» με ήχους από κάθε γωνιά του Ελληνισμού

Γιώργος Λεονταρίτης: Μια νέα σελίδα για τη δημόσια υγεία στις Κυκλάδες

Η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Σύρου, χάρη στη δωρεά του Αντώνη Κομνηνού, ενώνει επιστήμη και ανθρωπιά

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.