Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΑνδρος - Μύκονος: Ταξίδι στη Κίνα με γεύσεις Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ανδρος – Μύκονος: Ταξίδι στη Κίνα με γεύσεις Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας και Πολιτισμού

|

Ανδρος και Μύκονος, τα δύο Κυκλαδίτικα νησιά ταξίδεψαν (έως τις 23 Νοεμβρίου) για πρώτη φορά στην Κίνα για να αναδείξουν το μεγαλείο του γαστρονομικού και πολιτιστικού τους πλούτου, την παράδοση, τις τοπικές γεύσεις και τα έθιμά τους.

Τις θετικές εντυπώσεις των επισκεπτών έλαβε η παρουσίαση του πολιτισμού και της γαστρονομίας του Αιγαίου, της Άνδρου και της Μυκόνου, στο Αιγαιοπελαγίτικο Πολιτιστικό και Γαστρονομικό Φεστιβάλ στην πόλη Kunming, πρωτεύουσα της επαρχίας Yunnan της Κίνας. Τα δύο Κυκλαδίτικα νησιά ταξίδεψαν για πρώτη φορά στην Κίνα για να αναδείξουν το μεγαλείο του γαστρονομικού και πολιτιστικού τους πλούτου, την παράδοση, τις τοπικές γεύσεις και τα έθιμά τους.

Η παρουσίαση των δύο νησιών, που πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στο ξενοδοχείο Intercontinental Kunming, ξεκίνησε με τη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Media και Social Media της πόλης Kunming και σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και εισαγωγείς. Την παρουσίαση των Κυκλάδων, και ειδικά της Άνδρου και της Μυκόνου, έκανε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Guangzhou κ. Γρηγόρης Τασσιόπουλος, ο οποίος έδειξε τα τοπία, την ιστορία, τις τουριστικές εμπειρίες της Άνδρου και της Μυκόνου και συνέχισε η Σύμβουλος Ανάπτυξης Νέων Αγορών και διοργανώτρια της εκδήλωσης κα Μαρία Ζησούλη, παρουσιάζοντας τον πολιτισμό και τα προϊόντα τους.

Ομιλία καλωσορίσματος της εκδήλωσης έγινε και από τον Γενικό Διευθυντή του Ξενοδοχείου κ. Jeffrey Yuan, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για την επιλογή του Intercontinental για την παρουσίαση των Κυκλαδίτικων νησιών, ανέφερε ότι το επόμενο ταξίδι του θα είναι στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Άνδρο και τη Μύκονο.

Ακολούθως, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου έγινε ζωντανή παρουσίαση παρασκευής ελληνικών πιάτων από τους chefs Νίκο Μουζάκη και Θάνο Τσαπάρα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis», εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους με τις γεύσεις και τα αρώματα της Κυκλαδίτικης κουζίνας. Μεταξύ των επίσημων καλεσμένων, βρέθηκε ο κ. Wang Hao, Αντιπρόεδρος της Kunming People’s Association για τη φιλία με χώρες του εξωτερικού, καθώς και πολλοί επιχειρηματίες της πόλης.

Οι επίσημοι καλεσμένοι, σύμφωνα με την κινεζική συνήθεια, υπέγραψαν την αφίσα των νησιών, επισφραγίζοντας την υπόσχεσή τους να γνωρίσουν από κοντά τα δύο νησιά. Στη συνέχεια, ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Μυκόνου και οι μουσικοί από την Άνδρο διασκέδασαν με τα τραγούδια και τους Κυκλαδίτικους ρυθμούς τους επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων, μάλιστα, χόρεψαν τους νησιώτικους χορούς.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει καθημερινή παρουσίαση της Κυκλαδίτικης κουζίνας και παραδοσιακών πιάτων της Άνδρου και της Μυκόνου στον χώρο του ξενοδοχείου και ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών και χορών από το χορευτικό συγκρότημα των επτά χορευτών και δύο μουσικών, προκειμένου οι επισκέπτες να μυηθούν στην κουλτούρα των Κυκλάδων. Επιπλέον, πραγματοποιείται προβολή οπτικού υλικού των νησιών Άνδρου και Μυκόνου, της ομορφιάς των τοπίων, των τουριστικών υποδομών, των τοπικών προϊόντων και του πολιτισμού τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ στην Κίνα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Δήμων Άνδρου και Μυκόνου, του Ελληνικού Προξενείου στην Guangzhou, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Πολιτιστικού Τμήματος Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis», το Cycladic Tourism Network of Andros και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυκόνου «Ανεμόμυλοι».

Χορηγοί του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού Άνδρου – Μυκόνου, είναι οι επιχειρήσεις των δύο νησιών που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Το Cycladic Network  of Andros, η εταιρεία Golden Star Ferries, Pearls of Mykonos, Palladium Boutique Hotel Mykonos, καθώς και οι επιχειρήσεις που παράγουν λουκούμια της Σύρου. Η παρουσίαση των νησιών Άνδρου και Μυκόνου θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018.

Δελτίο Τύπου Δήμου Ανδρου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μιανμάρ: Πάνω από 1.600 νεκροί από τον χθεσινό σεισμό μεγέθους 7,7 R

«Δεν ξέρω αν είναι ακόμη ζωντανοί. Δεν έχουμε καμία ελπίδα πια. Δεν έχουν έρθει διασώστες. Είμαστε μόνοι», είπε ο 25χρονος Χτετ Μιν Οο του οποίου το σπίτι κατέρρευσε, θάβοντας κάτω από τα χαλάσματα συγγενείς του.

Νάξος – Φιλώτι: 33 νέες βελανιδιές φυτεύτηκαν από μαθητές του ΕΠΑΛ

Τριάντα τρεις (33) νεογέννητες βελανιδιές φυτεύτηκαν από τους μαθητές του ΕΠΑΛ στα πλαίσια περιβαλλοντικού μαθήματος

ΕΛΣΤΑΤ – Δόμηση: Λευκάδα η πρωταθλήτρια, 3η η Πάρος και σε πτώση η Μύκονος (!!!)

Πρωτιά για τη Λευκάδα, μεγάλη πτώση στη Μύκονο - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: “Μην λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο”

ΠΟΞ: «Μην λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο» - Εξαγωγική ατμομηχανή της χώρας το Ελληνικό ξενοδοχείο

E-Kouros: Διατίθενται 21,63 εκατ. σε ερασιτεχνικά σωματεία, με κριτήριο και την αυξημένη νησιωτικότητα (πίνακας)

Η αναλυτική κατανομή των 31,724 εκατ. ευρώ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό για το 2025, που ήδη καταβάλλονται από τον μόνιμο ετήσιο μηχανισμό χρηματοδότησής του, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων

Γιάννης Ζίγδης: Ο άνθρωπος που γύρισε του ρολογιού τους δείκτες!

Η θερινή ώρα αλλάζει την Κυριακή 30 Μαρτίου και θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025

Νάξος – Φιλώτι: Η παλιά εμπορική γειτονιά του “Φασολά”

Ανεξερεύνητοι Τόποι: Η παλιά εμπορική γειτονιά του «Φασολά» στο Φιλότι Νάξου - Μια συνοικία που μοιάζει με ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο πολιτιστικούς θησαυρούς.

Νάξος – ΑΠΑΣ Νάξου: Θέλει το … τρίποντο στη μάχη παραμονής με το Παγκράτι

ΑΠΑΣ Νάξου και το απόγευμα του Σαββάτου (29/03, 18:00) θα διεκδικήσει τη παραμονή του στη κατηγορία με νίκη κόντρα στο ιστορικό Παγκράτι

Απείρανθος: Τζώρτζια και Μανώλης στη σκιά ενός τράφου, η ιστορία μας φωτογραφίας

Ο Μιχάλης Φραγκίσκος γράφει για την υπέροχη φωτογραφία του Μανώλη Μπαρδάνη που αποθανατίζει σε στιγμή ηρεμίας Μανώλη Γλέζο και Τζώρτζια Αργυροπούλου

Πρόταση Ημέρας: Κέικ μόκα καρότο διά χειρός Μαριέττας Γαλάνη

Σάββατο και ημέρα γιορτής... Οπότε με την αρωγή της Μαριέττας Γαλάνη έχουμε "κέικ μόκα - καρότο" και είναι νηστήσιμο

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

“HighSpeed 3”: θα ενώνει καθημερινά τον Πειραιά με την Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Τα δρομολόγια του HIGHSPEED 3 στην γραμμή Ηράκλειο-Κυκλάδες-Πειραιά (πίνακας)

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Νάξος – Σπ. Παπαδόπουλος: “Πολλοί λένε πως το τρέξιμο είναι προπόνηση, για μένα είναι ψυχανάλυση”

Κυριακάτικη ψυχοθεραπεία - Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μοιράζεται τις σκέψεις του για το τρέξιμο στην επαρχεία και δη στη Νάξο

Προεδρική Φρουρά- Εύζωνας: Ο Ναξιώτης Δημήτρης Μουστάκης μιλάει για την εμπειρία του

"Έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν": Ο Δημήτρης Μουστάκης από τη Νάξο και το Φιλώτι μιλάει για την εμπειρία του στην Προεδρική Φρουρά