Σεμινάριο χειροτεχνίας, στην καλαθοπλεκτική ξεκίνησαν από σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου και έως την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στην Αμοργό – Πόσοι αναφέρουν, τι δηλώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Πόπη Δεσποτίδη
Σεμινάριο χειροτεχνίας, στην καλαθοπλεκτική ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου (διάρκεια έως την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου) στην Αμοργό. Δράση που γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Κοινωφελές Ίδρυμα “Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη” με τη συμμετοχή πέντε ενήλικων μαθητών από Αμοργό και Μικρές Κυκλάδες (σ.σ. ένας από κάθε νησί), ενώ σε ρόλο εκπαιδευτή είναι ο Βαγγέλης Μενδρινός.
Οπως δε αναφέρει η κα Δεσπότιδη – αρμόδια αντιδήμαρχος – μέσω δελτίου Ενημέρωσης από το Δήμο “…. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, προχωρούμε σε ένα πιλοτικό κύκλο μαθημάτων, αναδεικνύοντας την καλαθοπλεκτική τέχνη ως εκπαιδευτικό εργαλείο περιβαλλοντικής αγωγής και πολιτισμικής εκπαίδευσης.»
Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης
“Σεμινάριο για μια από τις παλαιότερες χειροτεχνίες στην πατρίδα μας, την καλαθοπλεκτική, θα πραγματοποιηθούν στην Αμοργό το διάστημα 15-19 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο ης επιτυχημένης συνεργασίας του Δήμου Αμοργού με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη για την προστασία του περιβάλλοντος, ξεκινάει ένα πιλοτικό πρόγραμμα μαθημάτων καλαθοπλεκτικής για πέντε μαθητές με συμμετοχή από την Αμοργό και τις Μικρές Κυκλάδες.
Στόχος είναι να γίνει θεσμός με ένα σταθερό κύκλο μαθημάτων και τη συμμετοχή όλο και περισσότερων ενδιαφερομένων. Δάσκαλος είναι ο κ. Βαγγγέλης Μενδρινός.Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες. Ο πιλοτικός χαρακτήρας της δράσης αλλά και οι περιορισμοί για την πανδημία μας υποχρεώνουν να έχουμε μία συμμετοχή για κάθε νησί.
Όποιος Αμοργιανός / η θέλει να συμμετάσχει πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο 6939412115 και η θέση θα καλυφθεί με κλήρωση.
Η αντιδήμαρχος Τουριστικής και Πολιτιστικής Προβολής Καλλιόπη Δεσποτίδη δήλωσε: “Η καλαθοπλεκτική είναι μία από τις παλαιότερες χειροτεχνίες την οποία η εμφάνιση του πλαστικού την έθεσε στο περιθώριο. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, προχωρούμε σε ένα πιλοτικό κύκλο μαθημάτων, αναδεικνύοντας την καλαθοπλεκτική τέχνη ως εκπαιδευτικό εργαλείο περιβαλλοντικής αγωγής και πολιτισμικής εκπαίδευσης”.