Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΑμοργός - Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Από 20 χώρες του κόσμου οι συμμετοχές στο...

Αμοργός – Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Από 20 χώρες του κόσμου οι συμμετοχές στο νησί του απέραντου γαλάζιου

|

Με επιτυχία διεξάγεται το 14ο`Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού, το 20ο ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό, και η 6η Ακαδημία Κινηματογράφου στην Αμοργό, που ξεκίνησαν στην Αμοργό στις 13 Νοεμβρίου, 2023, και είναι μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού, του Δήμου Αμοργού,  και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου, της Αιγέας ΑΜΚΕ, της Μotor Oil, της Blue Star, και της Action Art.

 

Οι συμμετέχοντες που προέρχονται από 20 χώρες του κόσμου, ακόμη και από το μακρινό Los Angeles, ξεναγούνται καθημερινά στα αξιοθέατα της Αμοργού, και δοκιμάζουν τα ιδιαίτερα εδέσματα της, προκειμένου να γνωρίσουν την ιδιαίτερη γαστρονομία του νησιού, η οποία είναι και θέμα του ΥΠΕΡΙΑ.

Ταινίες από 50 χώρες του κόσμου διαγωνίζονται και θα βραβευτούν οι επιλεγμένες από την διεθνή επιτροπή του Φεστιβάλ, κατά την τελετή λήξης στις 16 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της Ακαδημίας Κινηματογράφου, έγιναν και γίνονται σεμινάρια και εργαστήρια σε όλα τα σχολεία της Αμοργού (Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ) από ειδικούς στο χώρο της φωτογραφίας και του σινεμά.

Σημαντικοί ομιλητές, παρουσίασαν ενδιαφέροντα θέματα για την επίδραση του Κινηματογράφου στον Τουρισμό (Καθηγητής Δημήτρης Κούτουλας), την επίδραση της Πολιτιστικής διπλωματίας στην διασύνδεση των πληθυσμών (Πρέσβυς κ. Ανδρέας Παπασταύρου), για την ψηφιακή διανομή διεθνών παραγωγών (Γιάννης Κουτσομύτης), για τον Πόλεμο και το σινεμά (Πώλ Βιτωρούλης – Κινηματογραφιστής Πολέμων) για την «Αόρατη Αναπηρία» και τις δυνατότητες αλλά & τα δικαιώματα ατόμων με ειδικές ανάγκες ακόμη και στο σινεμά (Παρασκευή Σαλαβγιά).

Καθημερινές προβολές 13, 14, 15 & 16 Νοεμβρίου 16-18 μμ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό στην αίθουσα «ΕΛΥΣΙΑ» του ξενοδοχείου Αιγιαλίς!

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύρος: Ανοίγει η αυλαία για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ στην Άνω Σύρο

Με ελεύθερη είσοδο και τρεις κορυφαίες συναυλίες, το ΑΝΩ Festival επιστρέφει δυναμικά, γεφυρώνοντας την εκκλησιαστική μουσική παράδοση με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Το πέρασμα του “Blue Star 1” και η σιωπή της θάλασσας

Στο ξημέρωμα μιας ήσυχης μέρας, η θάλασσα γίνεται καθρέφτης συναισθημάτων και το Blue Star 1, κάτι παραπάνω από ένα πλοίο: σύμβολο ελπίδας, μνήμης και συνέχειας.

Έλτσε – Μπέτις: Επιστροφή με… Μπακαμπού στην Πριμέρα Ντιβισιόν

Η Έλτσε υποδέχεται την πιο έμπειρη Μπέτις στην πρεμιέρα της La Liga, με στόχο μια δυναμική επιστροφή στα «σαλόνια» – Στο προσκήνιο ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Τζόκερ: Δύο υπερτυχεροί από την Αττική, μοιράζονται 28,8 εκατομμύρια ευρώ

Μετά από 40 συνεχόμενα τζακ ποτ, το Τζόκερ ανέδειξε δύο νικητές στην Αττική που κερδίζουν από 14,4 εκατ. ευρώ, ενώ εννέα ακόμη παίκτες πήραν από 100.000 ευρώ.

Στη Νάξο «μίλησε» ξανά ο Καμπανέλλης μέσα από το έργο του (photos+video)

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Σέργη έγινε μια ζεστή γιορτή μνήμης, με λόγους, θεατρικά αποσπάσματα και προτάσεις για θεσμοθέτηση ετήσιας εκδήλωσης.

Σειρά σημαντικών συναντήσεων του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά με αφορμή την εορτή της Μεγαλόχαρης

Στρατηγικές συνεργασίες και διάλογος με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα – Από τον Νίκο Δένδια και τη Σοφία Ζαχαράκη έως τον Χάρη Δούκα και τον Κώστα Κουμή.

Οι φάροι άνοιξαν τις πύλες τους – Συναπάντημα με την ιστορία τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, 18 φάροι σε όλη τη χώρα δέχθηκαν επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας

Οι ψαράδες της Αμοργού σώζουν τη θάλασσα – Αφιέρωμα των Financial Times στην πρωτοβουλία

Παρά τη μείωση των αποθεμάτων και τις δυσκολίες επιβίωσης, οι μικροί αλιείς του νησιού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Το καλαμάρι που… πήρε εκδίκηση! (video)

Ένα απίθανο περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ρομπλόν στις Φιλιππίνες, όταν ψαράς που καμάρωνε για το τεράστιο καλαμάρι Χούμπολντ που έπιασε, βρέθηκε ξαφνικά μούσκεμα στο μελάνι του

Η Τήνος σώζει τον Φάρο της Λιβάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, ο Δήμος Τήνου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.