Δευτέρα, 9 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΑμοργός: Αφωνία τέλος, επιστροφή της μουσικής τα μαγαζιά

Αμοργός: Αφωνία τέλος, επιστροφή της μουσικής τα μαγαζιά

|

Από χθες Δευτέρα 9 Αυγούστου η μουσική έχει και πάλι λόγο στην Αμοργό… Τι αναφέρει η απόφαση της Επιτροπής Συντονισμού του Δήμου Αμοργού 

Ηταν η 22η Ιουλίου όταν φίλος της ιστοσελίδας από την Αμοργό μας είχε πει “… Το τελευταίο γλέντι της Αμοργού…! Με απόφαση του οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Αμοργού σταματάνε οι ζωντανές βραδιές μετά μουσικής (κοινώς live) στο νησί χωρίς προηγουμένως να έχουμε ενημερωθεί εμείς σαν διασκεδαστές, όργανοπαίχτες ούτε τα μαγαζια που διοργάνωνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις ωστε να υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος και να βρεθούν λύσεις όπου δεν θα υπήρχαν ‘ζημιωμένοι’ …”  Και είχε έρθει και η επιβεβαίωση… 

Στη συνέχεια είχαμε τις αντιδράσεις από επιχειρηματίες και μουσικούς και μάλιστα μετά μουσικής και μαντινάδας σε μία προσπάθεια να αρθεί η απαγόρευση που είχε αρχικά ως σημείο αναφοράς την 15η Αυγούστου.. Και χθες έγινε γνωστό ότι έχουμε άρση της απαγόρευσης… 

Τη λήξη του μέτρου ανάκλησης όλων των αδειών μουσικών εκδηλώσεων οι οποίες είχαν δοθεί σύμφωνα με το Ν. 4229/2014, παρ. 1, αρ. 3 σε επιχειρήσεις αναψυχής (Καφέ – μπαρ) και καταστήματα εστίασης, το οποίο είχε επιβληθεί από 23 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2021 και τη χορήγηση αδειών μουσικών παραστάσεων από 09/08/2021 σε επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια, αποφάσισε η Επιτροπή Συντονισμού Αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID – 19 του Δήμου Αμοργού.

Η επιτροπή ήλθε σε συνεδρίαση, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Αμοργού, κ. Ελευθέριου Καραΐσκου, προκειμένου να επανεξετάσει το μέτρο που είχε επιβληθεί πριν από μερικές εβδομάδες και αφορούσε στην ανάκληση όλων των αδειών μουσικών εκδηλώσεων σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής στο νησί, με στόχο την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού εν μέσω τουριστικής σεζόν στο νησί.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή κλήθηκε να επαναξιολογήσει την επικρατούσα κατάσταση στο νησί αυτή τη στιγμή λόγω της πανδημίας που εξακολουθεί να πλήττει την χώρα και τα μέτρα που είχαν ληφθεί μέχρι τώρα για το νησί, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς.

Μεταξύ των μέτρων που είχαν ληφθεί από την Επιτροπή σε προηγούμενη συνεδρίασή της ήταν και η ανάκληση όλων των αδειών μουσικών εκδηλώσεων οι οποίες είχαν δοθεί σύμφωνα με το Ν. 4229/2014, παρ. 1, αρ. 3. τεύχος  Α ́(ΦΕΚ 8/10-01-2014), σε επιχειρήσεις αναψυχής (Καφέ – μπαρ) και καταστήματα εστίασης από 23 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2021 που πληρούν τα κριτήρια.

Κρίνοντας όμως από τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν και την επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζει η Αμοργός το τελευταίο διάστημα, αλλά και των δεσμεύσεων που προτίθενται να αναλάβουν οι επιχειρήσεις, προτάθηκε και εγκρίθηκε η λήξη του μέτρου που είχε επιβληθεί για το προαναφερόμενο διάστημα και η χορήγηση αδειών μουσικών παραστάσεων σε επιχειρήσεις αναψυχής (Καφέ – μπαρ) και  καταστήματα εστίασης που πληρούν τα κριτήρια από 9/8/2021.

Κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος, τόνισε, ότι «η μάχη για να κρατήσουμε το νησί μας χωρίς κρούσματα συνεχίζεται αμείωτη. Έχουμε σαν νησί φτάσει σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων, αλλά είναι επιτατική ανάγκη η συνεχής εγρήγορση από τον καθένα μας έναντι του κινδύνου της εξάπλωσης της πανδημίας και η απόλυτη τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας που ανά διαστήματα ανακοινώνονται από την Πολιτεία».

Στο πλαίσιο της απόφασης, η Επιτροπή ζητά επιπλέον την αυστηροποίηση των ελέγχων από την Αστυνομία και το Λιμενικό για την τήρηση των μέτρων προστασίας και των απαγορεύσεων που έχει θεσπίσει η πολιτεία και ο Δήμος.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση τις 26 Ιουνίου, η γνώση δεν έχει ηλικία

Το ΣΔΕ Νάξου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο ΓΕΛ Νάξου με στόχο την ανάδειξη της εκπαίδευσης ενηλίκων και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Δραματική προειδοποίηση Γ. Γκούφα: «Η Τραγαία διψά – Η Νάξος ερημοποιείται»

Ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπεράντληση των υδάτινων αποθεμάτων και την απουσία σχεδιασμού, προειδοποιώντας για την ερημοποίηση της καρδιάς της Νάξου.

Νότια Ελλάδα: Σε κατάσταση έντονης ξηρασίας, στο «κόκκινο» γεωργικές περιοχές Κρήτης και Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, η εδαφική υγρασία έχει μειωθεί επικίνδυνα σε κρίσιμες αγροτικές ζώνες, προμηνύοντας σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή.

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Σαντορίνη: Η Μαρία Γενιτσαρίδη επιστρέφει (για 3η φορά) στον Α.Ο. Θήρας

Η έμπειρη διεθνής ακραία επιστρέφει στη Σαντορίνη για τρίτη φορά, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ της ομάδας στη φετινή Volley League Γυναικών.

Μύκονος: Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, τρεις συλλήψεις και πλούσια ευρήματα

Σημαντικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. με τη διάλυση συμμορίας που διακινούσε κοκαΐνη, κάνναβη και ναρκωτικά χάπια στο νησί των ανέμων – Επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών.

«Σαντορίνη – Το παρόν και το μέλλον»: Δημόσια συζήτηση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο Θήρας

Ανοιχτή εκδήλωση για τις κρίσιμες επιπτώσεις του ΕΠΣ στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την ανάπτυξη του νησιού

6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΠΟΞ στη Σαντορίνη: Ο τουρισμός σε σταυροδρόμι προκλήσεων και στρατηγικών

Μηνύματα βιώσιμης ανάπτυξης, υποδομών και συνεργειών από κορυφαίους φορείς του τουρισμού – Σημαντική η σύσταση του Οργανισμού Προώθησης Προορισμού για τη Σαντορίνη

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Εντυπωσιακή έναρξη με την έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αντωνακάκη (video)

Η Αμοργός άνοιξε πολιτιστικά τις πύλες της για το φετινό φεστιβάλ με μια συγκινητική και υψηλής αισθητικής έκθεση αγιογραφίας, αφιερωμένη στην Παναγία και τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών στην Κίναρο.

«Ίχνη Θηραϊκής Λαογραφίας»: Μια Ζωντανή Διαδρομή στην Παράδοση της Σαντορίνης

Περιοδική έκθεση στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» – Αυθεντικά τεκμήρια, βιώματα και αφηγήσεις από την καθημερινή ζωή της Θήρας

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας