Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΥδατοδρόμια: βήματα μπροστά αλλά και …δάκτυλα

Υδατοδρόμια: βήματα μπροστά αλλά και …δάκτυλα

|

Τέλος του μήνα και αναμένεται να έρθει το βελτιωμένο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια μπας και μπορέσουν επιτέλους να πετάξουν κάποια στιγμή το 2018 γιατί φέτος χάθηκε η σεζόν 

Την έγκριση 11 Προγραμματικών Συμβάσεων, για τα υδατοδρόμια, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. «Μετά τις τελικές εγκρίσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΓΕΝ, είπε, οι προγραμματικές συμβάσεις προχωρούν και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα τις εγκρίνει», προσθέτοντας πως τα υδροπλάνα θα εξυπηρετήσουν κατοίκους και επισκέπτες και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των συγκοινωνιών.  Και όπως είχε τονίσει πρόσφατα «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, βρίσκεται εν αναμονή και των αποφάσεων των υπολοίπων λιμενικών ταμείων προκειμένου να αδειοδοτήσει το σύνολο των υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου –και λοιπών περιοχών. Εκτιμούμε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει κατατεθεί και το σχετικό νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια και τις αδειοδοτήσεις τους και φυσικά, ευελπιστούμε, πως το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από επενδυτές να φέρουν υδροπλάνα θα υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ήταν άλλωστε και βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουν. Ήταν μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το υπουργείο Μεταφορών. Εμείς ως συναρμόδιο υπουργείο σε όσα ζητήματα κληθήκαμε να απαντήσουμε προσπαθήσαμε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, λύσαμε αρκετά από τα προβλήματα που υπήρχαν και είναι θέμα χρόνου για να κατατεθεί το νομοσχέδιο και να προχωρήσουν τα υδατοδρόμια».

Παράλληλα, ο υφυπουργός, ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτείται με το ποσό των 5 εκ. ευρώ, η ολοκλήρωση των μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά.  «Στόχος μας, δήλωσε, το 2018 να σταματήσει η μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία».

Να σημειώσουμε εδώ ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική» είχε δηλώσει για το θέμα των αφαλατώσεων «ΑΑυτή την στιγμή προχωράει η αφαλάτωση στην Πάτμο, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Απριλίου. Έχει αναδειχθεί ανάδοχος για την αφαλάτωση στο Καστελόριζο, ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Καλυμνίων και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι αφαλατώσεις σε Ψέριμο και Τέλενδο και από εκεί και πέρα, έχουμε οργανώσει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την κάλυψη όλων των νησιών που δεν έχουν την δυνατότητα υδροδότησης να αποκτήσουν μονάδες αφαλάτωσης».

Δάκτυλος

Εν τω μεταξύ, για πολιτικό δάχτυλο, πίσω από την καθυστέρηση υπογραφής των προγραμματικών συμβάσεων για τα υδατοδρόμια, έκανε λόγο χθες -μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου- ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.  «Οι προγραμματικές συμβάσεις, είπε, μετά τις ανοησίες ορισμένων στη δημόσια διοίκηση, υπογράφτηκαν με μεγάλη καθυστέρηση», προσθέτοντας ότι γι’ αυτές τις ανοησίες υπαλλήλων, ευθύνη έχουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι. Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι με τη ψήφιση του νομοσχεδίου, άμεσα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τη λειτουργία τους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Η Ναξιώτισσα Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Η 15χρονη Ναξιώτισσα - με καταγωγή από το Σκαδό - Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση ενός έτους για 22.000 “αιώνιους” φοιτητές

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μη διαγραφούν αυτομάτως όλοι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος – Καστράκι: Ο Εσταυρωμένος στο Καστράκι

Μεγάλη Πέμπτη και με τη δύση του ηλίου ο Εσταυρωμένος στέκεται στη παραλία του Καστρακίου

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια

Aegean Air – Αγιο Φως: Μεταφορά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη

Με τακτικές αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις Aegean και Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λήμνο και Σαντορίνη.

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – Β. Κατσαράς: Επίσκεψη του Τζερόμ Καλούτα, γυρίσματα της εκπομπής Φτάσαμε”

Η Νάξος στην Ελληνική τηλεόραση μέσω της εκπομπής "Φτάσαμε" - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς