Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΤουρκικοί εικονικοί Βομβαρδισμοί σε ελληνικά νησιά

Τουρκικοί εικονικοί Βομβαρδισμοί σε ελληνικά νησιά

|

Χαμηλές πτήσεις πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά, Μακρονήσι, Ανθρωποφάγοι, Κουνέλι και Αγαθονήσι έκαναν το μεσημέρι της Δευτέρας δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, κάνοντας ακόμη και προσομοίωση εικονικού βομβαρδισμού των ελληνικών νησιών. 

Πως το είπαμε; Καλές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία; Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είπατε; Μάλλον κάνετε λάθος.. Και οι Τούρκοι για μία ακόμη έκαναν σουρωτήρι τα ελληνικά εναέρια σύνορα και να τώρα έφτασαν για μία ακόμη και σε προσομοίωση εικονικού βομβαρδισμού ελληνικών νησιών και δη τεσσάρων από δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών

Η αρχή έγινε με δύο τουρκικά F-4 κι ακόμη ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 που μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών στις 13:32. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 13:57, τα δύο τουρκικά Phantom(F-4) πέταξαν σε χαμηλό ύψος μόλις 3.000 πόδια πάνω από τις νησίδες Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι. Ακριβώς στις 14:00 τα δύο τουρκικά F-4 βγήκαν από το FIR Αθηνών. Το άλλο ζεύγος των τουρκικών F-16 που μπήκαν στο FIR Αθηνών μαζί με τα δύο Phantom πέταξαν δύο φορές πάνω από το Αγαθονήσι. Ξεκίνησαν τις επιθετικές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος από τα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι, έκαναν διέλευση πάνω από το Αγαθονήσι και ξαναπέρασαν πάνω από το ίδιο νησί αλλά και από τη νησίδα Κουνέλι, βγαίνοντας από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Τα δύο F-4 παρέμειναν στο FIR Αθηνών και στον ελληνικό εναέριο χώρο 28 λεπτά, ενώ τα δύο F-16 χωρίς να έχουν λάβει άδεια πετούσαν πάνω και γύρω από ελληνικά νησιά επί 37 λεπτά (!!!)

Δείτε την εικόνα όπως την δίνει το ΓΕΕΘΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 19η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ :  1(4 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ :       5

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ :       2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ :      4

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ :    35

ΕΜΠΛΟΚΕΣ :         1

ΠΕΡΙΟΧΗ: ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνολικά η ημέρα είχε 35 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και επτά υπερπτήσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πέντε αεροσκάφη, τέσσερα σε σχηματισμό και ένα μεμονωμένο, προχώρησαν σε 35 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και σε 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. Μια αναχαίτιση εξελίχθηκε σε εμπλοκή.  Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Με πληροφορίες από το onalert.gr
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Εργοτάξιο η Κόρωνος» – Βελτιώσεις στον επαρχιακό δρόμο με στόχο την ασφάλεια

Το Επαρχείο Νάξου προχωρά σε παρεμβάσεις με νέα στηθαία και τοιχία, ενώ οι κάτοικοι θυμούνται τις δυσκολίες του παρελθόντος και ζητούν περισσότερα έργα.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία στο Φιλώτι Νάξου

Ενοικιάζεται μονοκατοικία 70 m2 στο Φιλώτι της Νάξου

Έκτακτο δρομολόγιο του “HIGHSPEED 4” για την Αμοργό στις 15 Σεπτεμβρίου

Ενημέρωση για έκτακτο δρομολόγιο από τον δήμο Αμοργού

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

“Μια βραδιά κάτω από την ελιά 2025”: Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Νάξου συνδέει γαστρονομία, μουσική και παράδοση (αφίσα)

Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» (1–3 Οκτωβρίου 2025) στη Νάξο συνδυάζει γαστρονομία, μουσική και παράδοση με διεθνείς σεφ και τον Μανώλη Μητσιά.

Νάξος – Rugby League επιστρέφει: Ο Μανώλης Παπαντωνίου και το νέο ξεκίνημα με το Naxos Sphinx Rugby Club (video)

Στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων (101,3) ο προπονητής μίλησε για την προσπάθεια δημιουργίας νέας ομάδας με έδρα τη Μονή και όνειρο συμμετοχής στη Β’ Εθνική.

«Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος»: Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ζωντανεύει στη σκηνή του Κηποθεάτρου Νίκαιας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας παρουσιάζει την κλασική σάτιρα του μεγάλου Ναξιώτη συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου.

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Νάξος – δήμος: Ορισμός νέου Προέδρου στη Δημοτική Κοινότητα Κεραμωτής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων συνεδριάζει την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, με πρώτο θέμα την πλήρωση της θέσης Προέδρου της Κοινότητας Κεραμωτής, μετά τον θάνατο του προκατόχου.

«Τι είναι αγάπη;» – Διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις στη Νάξο

Η Κατερίνα Γαβαλά και η θεατρική ομάδα Φ.Α.Κ.Α. φέρνουν στη σκηνή του Ιάκωβου Καμπανέλλη μια εμπειρία καρδιάς

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Συγκέντρωση στη Νάξο για τα Τέμπη: Φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης δικαιοσύνης

Πολίτες της Νάξου ενώθηκαν στη φωνή διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών, ζητώντας απαντήσεις και απονομή δικαιοσύνης.

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media