Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΤήνος: Παμψηφεί νέος δήμαρχος ο Ιωάννης Σιώτος

Τήνος: Παμψηφεί νέος δήμαρχος ο Ιωάννης Σιώτος

|

Με 12-0 ψήφους ο Ιωάννης Σιώτος εκλέχτηκε χθες (17/12) σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως νέος Δήμαρχος Τήνου – Ο νεότερος στην ιστορία του Δήμου – Το μήνυμα που του έστειλε πρώτος ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Κουκάς 

Και το όνομα αυτού Ιωάννης Σιώτος…. Ο λόγος για το νέο Δήμαρχο Τήνου, ο οποίος μάλιστα γράφει και ιστορία καθότι ο νεότερος ηλικιακά που κάθεται στην συγκεκριμένη καρέκλα…. Ο νέος Δήμαρχος εξελέγει παμψηφεί (12 θετικοί ψήφοι) στην διάρκεια της χθεσινής (17/12) έκτακτης ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Σίμου Ορφανού…

Μέχρι τώρα ο Ιωάννης Σιώτος είχε τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Τήνου και η εκλογή του πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης “Τήνος – Δημιουργική Πορεία”

Ποιο είναι το βιογραφικό του; Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα tinostoday.gr, γεννήθηκε το 1977, μεγάλωσε στην Τήνο, οπού και ζει μόνιμα. Γιος του Αντωνίου Σιώτου και της Άννας Φιλιππούση. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου στα University of Glasgow και University of Strathclyde της Μεγάλης Βρετανίας.

Υποψήφιος Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Τομέας Δικαίου Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου). Ασκεί «μαχόμενη» δικηγορία από το έτος 2004 (Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο). Είναι ενεργό μέλος τόσο του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων όσο και της Ένωσης Αστικολόγων. Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου την τριετία 2008-2011. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Βίδου και έχει μια κόρη την Άννα. Συμμετείχε για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση το 2014, όπου ο τηνιακός λαός τον τίμησε δεόντως, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στην εκλογική περιφέρεια της Τήνου.

Κουκάς «Θα είμαι δίπλα στο φίλο μου»

Ο πρώτος που έσπευσε να τον συνεχάρη ήταν ο …γείτονας, Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «Τα συναισθήματα όλων των Τηνίων και των γειτόνων τους Μυκονιατών τούτη την ώρα είναι ανάμεικτα. Ένας νέος άνθρωπος, ένας ικανός αυτοδιοικητικός, ένας αγαπητός Δήμαρχος, ο Σίμος Ορφανός έφυγε πριν λίγες μέρες τόσο πρόωρα από τη ζωή. Σήμερα, ένας ακόμα νεότερος άνδρας, ο προσωπικός μου φίλος και συνοδοιπόρος από τα φοιτητικά μας κιόλας χρόνια, ο Γιάννης Σιώτος, αναλαμβάνει τις τύχες της Τήνου, παίρνοντας τη σκυτάλη σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το νησί.

Πρόκειται για έναν αξιόλογο επιστήμονα-νομικό, ένα νέο άνθρωπο γεμάτο όρεξη και διάθεση προσφοράς για τον τόπο του, με επαρκή αυτοδιοικητική εμπειρία, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης πολιτικών φίλων και αντιπάλων. Με την παρούσα, θέλω εκ βάθους καρδίας να συγχαρώ τον επί πολλά έτη φίλο και πλέον «συνάδελφο» Δήμαρχο Τήνου, να  εκφράσω δημόσια την ακλόνητη πεποίθησή μου ότι θα φέρει εις πέρας στο ακέραιο το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και να δεσμευτώ ότι θα είμαι δίπλα στον «γείτονα» Γιάννη Σιώτο, προκειμένου τα νησιά μας – που διανύουν βίους παράλληλους εδώ και αιώνες – να περάσουν σε μια νέα εποχή συμπόρευσης και συνεργασίας, για το καλό των κατοίκων μας και ολόκληρης της χώρας. Συγχαρητήρια στον Γιάννη Σιώτο για τη νέα θέση ευθύνης που αναλαμβάνει και καλή δύναμη στο έργο του».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"