Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΤήνος - Γ. Σιώτος: "Το νησί των πολλαπών επιλογών"

Τήνος – Γ. Σιώτος: “Το νησί των πολλαπών επιλογών”

|

Τι αναφέρει ο Γιάνης Σιώτος για την Τήνο.. .Πως την χαρακτηρίζει, τι λέει για την Κολυμπήθρα 

Για την Τήνο των πολλαπλών επιλογών μίλησε χτές το πρωί ο Δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου.

Τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι ο Αύγουστος είναι διαχρονικά ο μήνας που έχει ως επίκεντρο τη γιορτή της Μεγαλόχαρης και την επέτειο της βύθισης της Έλλης, το νησί τα τελευταία χρόνια κατακλύζεται από επισκέπτες χάρη στην ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων.

Μάλιστα επισήμανε ότι ειδικά η Κολυμπήθρα αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό για surfing και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα γραφικά χωριά που, όπως χαρακτηριστικά είπε, με την πρώτη ματιά στο νησί “στοιχίζονται ευλαβικά πίσω από το Ναό της Παναγίας”.

Σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ήδη από τον Απρίλιο σημειώνει ακόμα και αύξηση συγκριτικά με το επιτυχημένο για το νησί 2019, επισήμανε ωστόσο ότι οι συγκρίσεις δεν είναι εφέτος εύκολες λόγω της συγκυρίας με την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό.

Άλλωστε και σε παλαιότερες δηλώσεις του ο κ. Σιώτος είχε τονίσει ότι οι εφετινές επιδόσεις σε όλους τους προορισμούς θα κριθούν κυρίως από τα έσοδα και είναι ενθαρρυντικό ότι ακόμα και από πέρυσι η “Μούσα του Αιγαίου” όπως αποκαλείται η Τήνος σημειώνει κέρδη και σε αυτό τον τομέα.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρωταθλητές Ευρώπης στα έσοδα ανά δωμάτιο (216 ευρώ) οι Έλληνες ξενοδόχοι τον Ιούλιο

Με μέσο RevPAR στα 216,8 ευρώ, η Ελλάδα ξεπέρασε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ως κορυφαίου καλοκαιρινού προορισμού.

Νόμος του Κράτους η τροπολογία Φόρτωμα για συνυπηρέτηση τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα: οι οικογένειες δημοσίων υπαλλήλων μπορούν πλέον να ζουν ενωμένες, ακόμη κι αν ο ένας σύζυγος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Πολύαιγος κηρύχθηκε εξ ολοκλήρου αρχαιολογικός χώρος – Σε καθεστώς απόλυτης προστασίας το νησί

Ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ για την προστασία του μοναδικού νησιού των Κυκλάδων – Σύντομα Α’ Ζώνη αδόμητη, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση (video)

Με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη, το Συμβούλιο συζητά από την πρόωρη λύση μίσθωσης του ακινήτου που είχε ενοικιαστεί για Παιδικό Σταθμό έως τη ΜΠΕ για τον νέο λιμένα Σχοινούσας.

Φολέγανδρος & Κεφαλονιά στο επίκεντρο του γαλλικού Τύπου με αφιερώματα σε Le Figaro Magazine και Le Parisien

Δύο εμβληματικά ελληνικά νησιά κερδίζουν τις σελίδες κορυφαίων γαλλικών εντύπων, προβάλλοντας αυθεντικές εμπειρίες, πολιτισμό, γαστρονομία και φυσική ομορφιά.

Σαντορίνη – Κτήμα Σιγάλα: Επένδυση στο μέλλον του Σαντορινιού αμπελώνα

Παρά τη μείωση της παραγωγής για τρίτη χρονιά, το οινοποιείο χαράζει πορεία αναγέννησης με νέες φυτεύσεις, καινοτομία και σεβασμό στο μοναδικό terroir

Η Ελλάς Σύρου θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο ανακαινισμένο γήπεδο της Ερμούπολης

Η ιστορική ομάδα των Κυκλάδων ετοιμάζεται για την πιο μεγάλη στιγμή της σύγχρονης πορείας της, με το Δημοτικό Στάδιο να αλλάζει πρόσωπο ενόψει του αγώνα Κυπέλλου.

Από τη Σύρο ξεκινά το «καράβι της ελπίδας» προς τη Γάζα – Η αποστολή Global Sumud Flotilla

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου συναυλία αλληλεγγύης στη Σύρο και τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου ο απόπλους για τη Γάζα με στόχο τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού.

Ιερά Πανήγυρις στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Κορωνίδος Νάξου

Διήμερος εορτασμός με Εσπερινούς, Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας

Σε αποχή προχωρούν οι δικηγόροι Νάξου την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου

Αντίδραση στη μη αύξηση του ορίου απαλλαγής ΦΠΑ και στην επιβάρυνση των πολιτών με υψηλά δικαστικά έξοδα

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.