Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΤήνος - Δήμος: Χρηματοδότηση σε τρία σημαντικά έργα υποδομών

Τήνος – Δήμος: Χρηματοδότηση σε τρία σημαντικά έργα υποδομών

|

Τρία σημαντικά έργα υποδομών για τη Τήνο πήραν …χρηματοδότηση .. Ποια είναι, ο χρόνος ολοκληρώσης, το κόστος και τι λέει ο Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος

«Προχωρούμε με σταθερά και ουσιαστικά βήματα την υλοποίηση έργων στο νησί μας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Τήνου. Σήμερα ανακοινώνουμε την έγκριση 3 έργων από τα αρμόδια όργανα του Δήμου μας….» Ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, μιλάει για τα έργα που έρχονται στη Τήνο και μάλιστα έχουν χρηματοδότηση.. Και καλύπτουν δράσεις που έχουν να κάνουν με υποδομές σε διάφορες φάσεις της κοινωνίας…

Ας δούμε τη σχετική ανάρτηση του Δήμου Τήνου…

«Ο Δήμος Τήνου ανακοινώνει την κατακύρωση τριών σημαντικών έργων υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 1,8 εκατ. ευρώ. Οι εγκρίσεις αφορούν σε μια σειρά από δράσεις που σχετίζονται με αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων, με τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης της πόλεως καθώς και τον σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής 3 έργα:

Α) ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Το έργο συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια σε εφαρμογή σχετικής Προγραμματικής συμφωνίας με τον Δήμο μας περιλαμβάνει τα:

Νηπιαγωγεία Τήνου: Αποξήλωση και την αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων στην περίφραξη, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο σχέδιο της μελέτης.

1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου (νότιο νεοκλασικό κτίριο): Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με νέα, ξύλινα, όμοιου σχεδιασμού και απόχρωσης, με διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες για την βελτίωση της συνολικής ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.

2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου: Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων στο ισόγειο κτίριο, με νέα, ξύλινα κουφώματα, όμοιου σχεδιασμού και απόχρωσης, με διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες για την βελτίωση της συνολικής ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου. Επισκευή κιγκλιδωμάτων εντός του προαυλίου χώρου του σχολείου. Αποξήλωση και αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων στην περίφραξη. Εργασίες μόνωσης δώματος στο διώροφο κτίριο, με τις κατάλληλες επιστρώσεις και επαλείψεις.

Β)«ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΝΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ»

Το έργο προϋπολογισμoύ 423.387,10 Ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α. 24%) χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η αντικατάσταση θεωρείται απαραίτητη καθώς το υφιστάμενο δίκτυο είναι κατασκευασμένο από αμιαντοσωλήνες, ενώ λόγω παλαιότητας υπάρχουν πολλές βλάβες με αποτέλεσμα να χάνονται από κρυφές διαρροές μεγάλες ποσότητες νερού ημερησίως.

Γ) ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ – ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ»

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 2 έτη, με δικαίωμα προαίρεσης άλλο ένα και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1.125.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι με τον ορισμό αναδόχου θα είναι δυνατή η επεξεργασία 5.500 τόνων απορριμμάτων ανά έτος, με σκοπό την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και την παραγωγή κομπόστ τύπου Α.   Η επεξεργασία θα πραγματοποιηθεί  από μία μονάδα με μηχανική διαλογή, βιολογική επεξεργασία, μηχανική ραφιναρία, διαχείριση στραγγισμάτων κλπ, με πλήρη περιβαλλοντική παρακολούθηση και έλεγχο για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αποτροπή της ρύπανσης και τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γ. Σιώτος τόνισε: «Προχωρούμε με σταθερά και ουσιαστικά βήματα την υλοποίηση έργων στο νησί μας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Τήνου. Σήμερα ανακοινώνουμε την έγκριση 3 έργων από τα αρμόδια όργανα του Δήμου μας.

Το πρώτο αφορά στην αναβάθμιση σχολικών μονάδων. Η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί επένδυση στο μέλλον του τόπου μας, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής.

Τα άλλα δύο έργα αναβαθμίζουν τις υποδομές και το περιβάλλον μας, προασπίζοντας ταυτόχρονα τη δημόσια υγεία. Αντικαθιστούμε τους απαρχαιωμένους σωλήνες ύδρευσης. Αλλά και προωθούμε τον σχεδιασμό μας για ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Μετά την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής των Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και  Μονάδας Κομποστοποίησης του Δήμου Τήνου, σήμερα μπαίνει στη τελική ευθεία και η λειτουργία της απαραίτητης μονάδας που θα επιτρέψει την επεξεργασία 5.500 τόνων απορριμμάτων το χρόνο (Μεταβατική Περιόδος).

Μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας για ένα καλύτερο αύριο. στοχεύοντας σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έκτακτο -Blue Star Naxos: απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει σήμερα το Blue Star Naxos

Τροποποίηση δρομολογίων για το “Διονύσιος Σολωμός”

Όσοι επιβάτες έχουν εκδώσει εισιτήρια θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρείας

Κ. Μητσοτάκης: “Εκλογές στις 21 Μαϊου, δεύτερη κάλπη, αρχές Ιουλίου” (video)

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

Στοίχημα – Euro 2024: Ποντάρουμε στο over επί Γερμανικού εδάφους

Παίζουμε με τα γκολ σε Σκωτία και Γερμανία - Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

Σαντορίνη – Art.t.o.S.: Νέες βραβεύσεις και διακρίσεις από τη Μπιενάλε στην Ιαπωνία για 9 δικά μας παιδιά

Η νέα γενιά της Σαντορίνης κατάφερε να στείλει σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα ότι συνεχίζει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Amorgos Trail Challenge: Πρόσκληση συμμετοχής με σούπερ μπλουζάκι

Αυτό το μπλουζάκι… θα φορεθεί πολύ!! - το 6ο Amorgos Trail Challenge πετάει το γάντι σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν

Νότιο Αιγαίο – “Πρέβελης”: Αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης από τον Πειραιά

Αλλαγές στο δρομολόγιο του "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Μ. Χανιώτη: Η επίσκεψη και οι επαφές στη Νάξο

Επίσκεψη της Μαρίας Χανιώτη στη Νάξο - Με ποιους συναντήθηκε

Γ. Πολυχρονάκος: Περί οφειλών, ασφαλιστικών ταμείων και της ανάγκης ρεαλιστικών λύσεων

Γιάννης Πολυχρονάκος - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ: «Χιλιάδες Έλληνες οφείλουν σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, οι ρυθμίσεις αποτυγχάνουν - Είναι ώρα για ρεαλιστικές λύσεις».

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Μέλανες: Ψήφισμα για την απώλεια του Αντωνίου Πολυκρέτη

Η ενορία των Αγίων Αποστόλων και οι Μέλανες θρηνούν για την απώλεια του Αντώνιου Πολυκρέτη

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στα δρομολόγια με έκτακτη προσέγγιση στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί το "Πρέβελης" - Πως διαμαρφώνεται το δρομολόγιό του