Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΤήνος - Δήμος: Χρηματοδότηση σε τρία σημαντικά έργα υποδομών

Τήνος – Δήμος: Χρηματοδότηση σε τρία σημαντικά έργα υποδομών

|

Τρία σημαντικά έργα υποδομών για τη Τήνο πήραν …χρηματοδότηση .. Ποια είναι, ο χρόνος ολοκληρώσης, το κόστος και τι λέει ο Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος

«Προχωρούμε με σταθερά και ουσιαστικά βήματα την υλοποίηση έργων στο νησί μας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Τήνου. Σήμερα ανακοινώνουμε την έγκριση 3 έργων από τα αρμόδια όργανα του Δήμου μας….» Ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, μιλάει για τα έργα που έρχονται στη Τήνο και μάλιστα έχουν χρηματοδότηση.. Και καλύπτουν δράσεις που έχουν να κάνουν με υποδομές σε διάφορες φάσεις της κοινωνίας…

Ας δούμε τη σχετική ανάρτηση του Δήμου Τήνου…

«Ο Δήμος Τήνου ανακοινώνει την κατακύρωση τριών σημαντικών έργων υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 1,8 εκατ. ευρώ. Οι εγκρίσεις αφορούν σε μια σειρά από δράσεις που σχετίζονται με αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων, με τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης της πόλεως καθώς και τον σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής 3 έργα:

Α) ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Το έργο συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια σε εφαρμογή σχετικής Προγραμματικής συμφωνίας με τον Δήμο μας περιλαμβάνει τα:

Νηπιαγωγεία Τήνου: Αποξήλωση και την αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων στην περίφραξη, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο σχέδιο της μελέτης.

1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου (νότιο νεοκλασικό κτίριο): Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με νέα, ξύλινα, όμοιου σχεδιασμού και απόχρωσης, με διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες για την βελτίωση της συνολικής ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.

2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου: Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων στο ισόγειο κτίριο, με νέα, ξύλινα κουφώματα, όμοιου σχεδιασμού και απόχρωσης, με διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες για την βελτίωση της συνολικής ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου. Επισκευή κιγκλιδωμάτων εντός του προαυλίου χώρου του σχολείου. Αποξήλωση και αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων στην περίφραξη. Εργασίες μόνωσης δώματος στο διώροφο κτίριο, με τις κατάλληλες επιστρώσεις και επαλείψεις.

Β)«ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΝΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ»

Το έργο προϋπολογισμoύ 423.387,10 Ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α. 24%) χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η αντικατάσταση θεωρείται απαραίτητη καθώς το υφιστάμενο δίκτυο είναι κατασκευασμένο από αμιαντοσωλήνες, ενώ λόγω παλαιότητας υπάρχουν πολλές βλάβες με αποτέλεσμα να χάνονται από κρυφές διαρροές μεγάλες ποσότητες νερού ημερησίως.

Γ) ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ – ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ»

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 2 έτη, με δικαίωμα προαίρεσης άλλο ένα και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1.125.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι με τον ορισμό αναδόχου θα είναι δυνατή η επεξεργασία 5.500 τόνων απορριμμάτων ανά έτος, με σκοπό την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και την παραγωγή κομπόστ τύπου Α.   Η επεξεργασία θα πραγματοποιηθεί  από μία μονάδα με μηχανική διαλογή, βιολογική επεξεργασία, μηχανική ραφιναρία, διαχείριση στραγγισμάτων κλπ, με πλήρη περιβαλλοντική παρακολούθηση και έλεγχο για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αποτροπή της ρύπανσης και τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γ. Σιώτος τόνισε: «Προχωρούμε με σταθερά και ουσιαστικά βήματα την υλοποίηση έργων στο νησί μας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Τήνου. Σήμερα ανακοινώνουμε την έγκριση 3 έργων από τα αρμόδια όργανα του Δήμου μας.

Το πρώτο αφορά στην αναβάθμιση σχολικών μονάδων. Η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί επένδυση στο μέλλον του τόπου μας, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής.

Τα άλλα δύο έργα αναβαθμίζουν τις υποδομές και το περιβάλλον μας, προασπίζοντας ταυτόχρονα τη δημόσια υγεία. Αντικαθιστούμε τους απαρχαιωμένους σωλήνες ύδρευσης. Αλλά και προωθούμε τον σχεδιασμό μας για ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Μετά την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής των Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και  Μονάδας Κομποστοποίησης του Δήμου Τήνου, σήμερα μπαίνει στη τελική ευθεία και η λειτουργία της απαραίτητης μονάδας που θα επιτρέψει την επεξεργασία 5.500 τόνων απορριμμάτων το χρόνο (Μεταβατική Περιόδος).

Μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας για ένα καλύτερο αύριο. στοχεύοντας σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

Νάξος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φωλιά Πράσινης θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες

138 νεοσσοί κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα – Ένα μοναδικό γεγονός για το νησί και την προστασία της φύσης

Κάρπαθος: Γεννήθηκε το πρώτο φωκάκι της χρονιάς

Η πρώτη γέννηση μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) για το 2025 καταγράφηκε σε θαλάσσιο σπήλαιο – Σπάνια στιγμή για το απειλούμενο είδος

Αγιο Ορος: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης

Η εξόδιος ακολουθία αύριο στην Ιερά Μονή Ιβήρων – Ο λόγιος και πνευματικός καθοδηγητής που σφράγισε το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία

Μάρκος Καφούρος: Αναφορά για επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ μεταφέρει το ψήφισμα του Δ.Σ. Θήρας στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές.

Παρέμβαση Φιλίππου Φόρτωμα για τις συντάξεις χηρείας του πρώην ΟΓΑ

Ερώτηση στη Βουλή για την άρση αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου και την εξίσωση παλαιών και νέων συντάξεων χηρείας προς όφελος των δικαιούχων.

Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road: Μια μουσική βραδιά με το «The Hollywood Project»

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 στον υπαίθριο χώρο μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, τρεις μουσικοί παρουσιάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια

Κύπελλο Ελλάδας: Από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο ξεκινάει η μάχη της ΕΛΛΑΣ Σύρου (video)

Πρεμιέρα στη League Phase του κυπέλλου Ελλάδος, με τους Συριανούς να αγωνίζονται σήμερα στις 16:00 στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.