Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣύρος: Τι συζήτησαν Λεονταρίτης και π. Πέτρος, Καθολικός Επίσκοπος

Σύρος: Τι συζήτησαν Λεονταρίτης και π. Πέτρος, Καθολικός Επίσκοπος

|

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης συναντήθηκε σήμερα (04/12) με τον Σεβασμιώτατο Καθολικό Επίσκοπο Σύρου π. Πέτρο Στεφάνου – Ποιο ήταν το θέμα συζήτησης και τι ανέφεραν οι δύο άνδρες

“ Ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια και δύσκολη προσπάθεια, για την δημιουργία του Πολυχώρου.  Με σχέδιο και πολύ δουλειά , θα τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε ότι  η “διαδρομή” δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Θα υπάρξουν δυσκολίες. Έχουμε όμως αποδείξει, πως είμαστε για τα δύσκολα. Άλλωστε σ’ αυτή την προσπάθεια είμαι βεβαίως ότι θα είμαστε ΟΛΟΙ μαζί. Ξεκινάμε…»

Αυτή είναι η αναφορά του Γιώργου Λεονταρίτη, χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Σεβασμιότατο Καθολικό Επίσκοπο Σύρου κ Πέτρο Στεφάνου για το θέμα που καταλάβατε και δεν είναι άλλο από το νέο project της Περιφέρειας…. Τη δημιουργία Πολυχώρου για αθλητισμό και πολιτισμό που θα γίνει σε ακίνητο της Καθολικής Εκκλησίας..

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης από τον Αντιπεριφεριάρχη κο Λεονταρίτη…

«Το Σεβασμιότατο Καθολικό Επίσκοπο Σύρου π. Πέτρο Στεφάνου επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Εφημέριος του Καθεδρικού Ιερού Καθολικού Ναού Αγίου Γεωργίου π. Ιωσήφ.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Λεονταρίτη ήταν να παραδώσει στο Σεβασμιότατο την Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε συνέχεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 30/11/2020, με την οποία εγκρίθηκε η αγορά οικοπέδου συνολικής έκτασης 19 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδια στο Μάννα, ιδιοκτησίας του Καθεδρικού Ιερού Καθολικού Ναού Αγίου Γεωργίου. Στα πλαίσια της συνάντησης συναποφασίστηκε η άμεση έναρξη των νομικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ακινήτου όπου πρόκειται να κατασκευαστεί από την Περιφέρεια ο Πολυχώρος της Σύρου (Συνεδριακό και Αθλητικό Κέντρο).

Ο κ. Λεονταρίτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο π. Στεφάνου και τον Εφημέριο π. Ιωσήφ για τη συμβολή τους στην επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε να ευοδωθούν οι προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής και το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Κέα: Σε ύφεση η γαστρεντερίτιδα, τι έδειξε η επίσκεψη του ΕΟΔΥ

Περίπου 30 περιστατικά ημερησίως στην κορύφωση της έξαρσης – Διερευνώνται τα αίτια, με έλεγχο νερού και περιβαλλοντικών δειγμάτων.