Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣύρος: Ο επίλογος στο "αντίο" του Γιώργου Μαραγκού από τη θέση του...

Σύρος: Ο επίλογος στο “αντίο” του Γιώργου Μαραγκού από τη θέση του Δημάρχου

|

Με την λήξη “Ευχαριστώ” ο Γιώργος Μαραγκός ολοκληρώνει την θητεία του σήμερα ως Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και γράφει τον δικό του επίλογο απευθυνόμενος με ανοιχτή επιστολή μέσω των social media στους κατοίκους και δημότες της πρωτεύουσας των Κυκλάδων 

Με την λήξη “Ευχαριστώ” ο Γιώργος Μαραγκός ολοκληρώνει την θητεία του σήμερα ως Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και γράφει τον δικό του επίλογο απευθυνόμενος με ανοιχτή επιστολή μέσω των social media στους κατοίκους και δημότες της πρωτεύουσας των Κυκλάδων  και όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην τελευταία του πρόταση; ” Η Σύρος είναι πάνω από όλους μας, πάνω από πρόσωπα και τίτλους, και αυτό οφείλουμε να το αποδεικνύουμε μόνο με πράξεις”.

Ας δούμε αναλυτικά την ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα, του Γιώργου Μαραγκού, του πρώην (πλέον) δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης.. 

“Τελευταία ημέρα σήμερα της δημοτικής μας θητείας. Μια ημέρα με έντονα συναισθήματα στα οποία κυριαρχούν η ευγνωμοσύνη, η ανακούφιση και η ικανοποίηση για όλα όσα προσπαθήσαμε και καταφέραμε αυτή την πενταετία. Για τις μάχες που δώσαμε, αυτές που κερδίσαμε και αυτές που χάσαμε, τις αγωνίες, τις χαρές, τις απογοητεύσεις μας κυρίως για το όμορφο ταξίδι. Γιατί αυτό είναι η ζωή αλλά και η πολιτική, ένα όμορφο ταξίδι, σε θάλασσες γαλήνιες και φουρτουνιασμένες, που όμως νιώθεις ευλογημένος να το κάνεις προσπαθώντας να φέρεις το πλοίο σε ένα απάνεμο λιμάνι.

Παραδίδουμε τη σκυτάλη της διακυβέρνησης του Δήμου μας, στο Νίκο Λειβαδάρα και τη νέα δημοτική αρχή, στον οποίο εύχομαι ολόψυχα να αποδειχθεί άξιος καπετάνιος. 
Παραδίδουμε έναν Δήμο ο οποίος, παρά τις πρωτοφανείς οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η χώρα μας, βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική κατάσταση εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ένα Δήμο, εύρωστο και υγιή οικονομικά, ο οποίος πατάει γερά στα πόδια του.

Αφήνουμε ως πλούσια παρακαταθήκη στη νέα δημοτική αρχή δρομολογημένα έργα 45 εκατομμυρίων ευρώ σε κρίσιμους τομείς για το νησί. Έργα για τα οποία “ματώσαμε” στην κυριολεξία προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, έργα τα οποία αλλάζουν το νησί μας βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού μας δημιουργώντας παράλληλα μια ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές.

Ανεβάσαμε υψηλά τον πήχυ στον πολιτισμό, με εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες και φεστιβάλ μεγάλου βεληνεκούς που αναδεικνύουν την ταυτότητα και την πολιτιστική παράδοση του νησιού μας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Αναβαθμίσαμε την τουριστική εικόνα της Σύρου, δίνοντας το στίγμα της στον εγχώριο και διεθνή τουριστικό χάρτη, εξασφαλίζοντας αύξηση της επισκεψιμότητας πάνω από 40% την τελευταία πενταετία, με έμφαση στον θεματικό τουρισμό και σε αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιου βεληνεκούς.

Παράλληλα όμως, σκύψαμε πάνω στις ανάγκες συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δημιουργώντας ένα πλέγμα κοιννωνικών υπηρεσιών, με αιχμή του δόρατος την κοινωνική υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας, βελτιώνοντας το επίπεδο διαβίωσής τους, ανακουφίζοντας τα προβλήματά τους.

Τέλος, δώσαμε δύσκολες και άνισες μάχες στον τομέα της καθημερινότητας, με υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών μας η οποία ξεπέρασε το 50% και παρόλα αυτά, καταφέραμε πιστεύω, να διατηρήσουμε τον τίτλο του πιο καθαρού νησιού.

Είναι αλήθεια ότι σε αυτή την προσπάθεια κάναμε και λάθη. Λάθη όμως δεν κάνουν μόνο οι νεκροί και αυτοί οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα. Για όλα τα λάθη μας θέλω εκ μέρους της απερχόμενης δημοτικής αρχής να ζητήσω συγγνώμη, ιδιαίτερα από όλους όσους θίξαμε παρά τη θέλησή μας.
Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη από τα αγαπημένα μου πρόσωπα, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου και τους ανθρώπους που με στήριξαν σε αυτή την ανηφορική και δύσκολη διαδρομή, κυρίως για τον πολύτιμο χρόνο που τους στέρησα από την παρουσία μου.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους έβαλαν έστω και ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, το υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου, το πολιτικό προσωπικό και άξιους συνεργάτες μου, τους υποψηφίους της παράταξής μας, τους επιχειρηματίες και τους απλούς δημότες. Επίσης, όλους τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης, την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο, τους συλλογικούς φορείς, τα σώματα ασφαλείας και όσους, λιγότερο ή περισσότερο, έγιναν συμμέτοχοι και κοινωνοί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη του νησιού μας.

Συνειδησιακά νιώθω ήρεμος και ευτυχής γιατί, παρά τις δυσκολίες, κανείς δεν μπορεί να αφισβητήσει ότι παραμείναμε μαχητές και αγωνιστές, μέχρι τέλους, μέχρι και την τελευταία ημέρα για το νησί μας. Και αυτό αποτελεί για μας τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Θα στηρίξουμε καλόβουλα και καλοπροαίρετα τις προσπάθειες τις νεάς δημοτικής αρχής ώστε να ολοκληρωθούν όλα τα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί, να ωριμάσουν καινούργια και να συνεχιστεί η πορεία του νησιού μας δυναμικά μπροστά. Θα είμαστε όμως κάθετοι και επικριτικοί, όπου και όταν χρειάζεται, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το πλοίο που λέγεται “Σύρος” βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η Σύρος είναι πάνω από όλους μας, πάνω από πρόσωπα και τίτλους, και αυτό οφείλουμε να το αποδεικνύουμε μόνο με πράξεις.

Σας ευχαριστούμε!”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Η πατινάδα στ’ Απεράθου: Όταν το τραγούδι γίνεται τελετουργία

Από τον έρωτα μέχρι τον σαρκασμό της πρώτης νύχτας – μια βαθιά βιωματική πολιτιστική εμπειρία στον τόπο που τη γέννησε

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Κωμιακή: Εκδηλώσεις, γιορτές και παράδοση τον Ιούλιο (πρόγραμμα)

Με τη συνεργασία τοπικών φορέων, η Κωμιακή «ζωντανεύει» με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις – Από εγκαίνια και γιορτές μέχρι παιδικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στη Νάξο

Διπλές εορταστικές εκδηλώσεις σε Κορωνοχώρι και πόλη Νάξου παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλινίκου και Γεωργίου – Αφιέρωμα στους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες της Κρήτης στο πλαίσιο των "Νικοδημείων 2025".

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – “Κλεμμένη Άνοιξη”: Μια συγκλονιστική φωτογραφική μαρτυρία για τον πόλεμο και την ελπίδα

Η βραβευμένη έκθεση της Alena Grom φιλοξενείται στον Μουσικό Περίβολο του 1ου Γυμνασίου Νάξου και αποτυπώνει με βαθιά ευαισθησία το τραύμα και την αξιοπρέπεια των γυναικών που επέζησαν του πολέμου.

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Νάξος και τα Online παιχνίδια τα ήσυχα βράδια του νησιού

Όταν η Παράδοση Συναντά την Οθόνη: Οι Νάξιοι και τα Online Παιχνίδια στα Ήσυχα Βράδια του Νησιού

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Ο κυρ Θόδωρας και τα donats του Αγίου Προκοπίου, 31 καλοκαίρια σε μία παραλία

Στην άμμο της Νάξου, ο ήχος «donuts, βρε donuts» δεν είναι απλώς κάλεσμα για λουκουμάδες, είναι η φωνή του ίδιου του καλοκαιριού. Μια ιστορία με αλάτι, ιδρώτα και πολλή αγάπη.