Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣύρος: λαμπρή τελετή στη κοπή πίτας για τη Νέα Δημοκρατία

Σύρος: λαμπρή τελετή στη κοπή πίτας για τη Νέα Δημοκρατία

|

Με καλεσμένη την βουλευτή Β’ Αθηνών Αννα Καραμανλή, η ΝΟΔΕ Κυκλάδων και η ΔΗΜ.Τ.Ο. Σύρου της Νέας Δημοκρατίας έκοψε τη πίτα της…  – Βασικό σύνθημα: “Το 2018 να είναι έτος Νέας Δημοκρατίας”

“Ετος αλλαγής για την αναγέννηση της Ελλάδας που θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία ξανά στην κυβέρνηση” χαρακτήρισαν το 2018, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία έδωσαν το “παρών” την περασμένη Παρασκευή (16/02), στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Κυκλάδων και της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σύρου της Νέας Δημοκρατίας, στο ξενοδοχείο “Ερμής”.

Παρουσία της βουλευτού Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Καραμανλή, του βουλευτή Κυκλάδων και Τομεάρχη Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, αλλά και του Γραμματέα του Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιου Κονταδάκη, τα μέλη και οι φίλοι της γαλάζιας παράταξης από τη Σύρο και τις Κυκλάδες καλωσόρισαν τη νέα χρονιά, απευθύνοντας πολιτικά μηνύματα με έντονη αντιπολιτευτική χροιά.

Στο καλωσόρισμά του, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Κώστας Γαβιώτης μίλησε για “ένα έτος μεγάλης πολιτικής μάχης” που δίνει από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία ώστε “να βγει η χώρα από το αδιέξοδο που την έχει οδηγήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ σε παρόμοιο τόνο κινήθηκε ο χαιρετισμός και του προέδρου της τοπικής, Στάθη Μπαρμπούνη καθώς όμως και πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας από τις Κυκλάδες, όπως μεταξύ άλλων της Κατερίνας Μονογυιού, του Γιώργου Βακόνδιου και του Γιώργου Χριστόπουλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου της Νέας Δημοκρατίας, όπως και ο Φίλιππος Φόρτωμας, ενώ αμέσως μετά, μίλησε ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης. Από την πλευρά του θέλησε να καυτηριάσει συνολικά την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντάς την “ανεύθυνη”, ενώ υποστήριξε ακόμη, πως, με τη στάση και τις αποφάσεις της επιδιώκει “να διχάζει την ελληνική κοινωνία”.

Για την τρέχουσα χρονιά ευχήθηκε να αποτελέσει ένα διάστημα κατά το οποίο η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας αυτή την αναφορά του ως επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα, αφού όπως επεσήμανε η σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, πρέπει να λάβει τέλος. “Οι αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας είναι ένα πρόσταγμα για τη Νέα Δημοκρατία” πρόσθεσε παρακάτω ο Κυκλαδίτης βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας τη “σκυτάλη” στην Άννα Καραμανλή.

Σε καθαρά πολιτικό πλαίσιο κινήθηκε η τοποθέτηση της βουλευτού Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υπογράμμισε τις θέσεις και τις απόψεις της γαλάζιας παράταξης αναφορικά με σημαντικά ζητήματα, αλλά και την τρέχουσα επικαιρότητα, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τη στάση της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και τα δύο συλλαλητήρια κι επισημαίνοντας εν κατακλείδι, πως “οι Έλληνες για εθνικά θέματα έχουν σοβαρή ευαισθησία”.

Λιτή υπήρξε η κριτική αναφορά της επίσης στα θέματα των μετακινήσεων των νησιωτών, στην οικονομική επιβάρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων και στο “καυτό θέμα” της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, που πολλάκις έχει αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για αντιπολιτευτική “μάχη” με την κυβέρνηση, ενώ τέλος, μίλησε για την υπόθεση του σκανδάλου της Novartis. Στη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και η Άννα Καραμανλή υποστήριξε πως η συγκεκριμένη υπόθεση χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση “με σκοπό την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων της”, την ίδια στιγμή που οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν ολοκληρώσει το έργο τους ενώ τέλος, έκλεισε τον χαιρετισμό της, ευχόμενη η Ελλάδα να αποκτήσει σύντομα την κυβέρνηση εκείνη “που της αξίζει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη”, ώστε να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τονίζεται πως η Άννα Καραμανλή θα παρέμενε στη Σύρο μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε και θα αναχωρούσε για τη βάση της, την Αθήνα. Στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Σύρο πρέπει να αναφερθεί πως απηύθυναν ευχές και μέλη της Αυτοδιοίκησης του Α΄ και Β΄ Βαθμού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρήτη – Ρέθυμνο: Πρόβατα προκάλεσαν ατύχημα, σύλληψη βοσκού (!!!)

Σύλληψη βοσκού για πρόκληση τροχαίου – Τα πρόβατά του βγήκαν στον ΒΟΑΚ

Κυκλάδες: Γιατί θα πετάξουν χαμηλά σήμερα τα πολεμικά αεροπλάνα;

Γιατί πετούν σήμερα μαχητικά σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες - Τι ώρα θα γίνει διέλευση; Για ποιο λόγο;

Μύκονος: Ηχησε εκ νέου το “112”, έντονη βροχόπτωση

Μύκονος: Μήνυμα από το 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: “Πως κάνω λειτουργική μία σχέση”, μέρος δεύτερον…

Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για σχέσεις και ψυχική υγεία συνεχίζεται - Που και πότε;

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Υπουργείο Τουρισμού – Κεφαλογιάννη: “Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα”

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα – Τα μέτρα στήριξης του νησιού

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.