Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣύρος: Αχ αυτή η τουριστική προώθηση και προβολή

Σύρος: Αχ αυτή η τουριστική προώθηση και προβολή

|

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και κορυφώθηκε η ένταση για το κόστος της ψηφιακής τουριστικής προώθησης με ουκ ολίγες ενστάσεις 

Εκ διαμέτρου αντίθετο κλίμα ανάμεσα στα δύο κυριότερα θέματα αναπτύχθηκε, κατά τη συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Τα δύο θέματα αφορούσαν στον απολογισμό της διοργάνωσης του 2016 και τον προγραμματισμό για τη διοργάνωση του 2017 του Trimore Triathlon Syros και τη διαπίστωση αδυναμίας των υπηρεσιών του Δήμου για τη διαχείριση και κατ’ επέκταση ανάθεση σε ιδιώτη, των υπηρεσιών για την επικαιροποίηση του τουριστικού Portal του Δήμου, αντίστοιχα.

Στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, στο οποίο συζητήθηκε ο απολογισμός της μεγάλης τριαθλητικής διοργάνωσης, την οποία φιλοξένησε το νησί, αλλά και η παρουσίαση, εκπροσώπου της εταιρείας Trimore, προγραμματισμού, όσον αφορά στην επόμενη διοργάνωση, αφενός τα σχόλια, περί του event, ήταν διθυραμβικά, ενώ αφετέρου, πλειοψηφία και μειοψηφία, συμφώνησαν ομόφωνα για την έγκριση της διοργάνωσης και του χρόνου.

Ωστόσο, όταν στη συνέχεια, το Σώμα κλήθηκε να αποφασίσει αν διαπιστώνει την αδυναμία των υπηρεσιών και του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο Δήμος, για τη ανάληψη της ευθύνης των υπηρεσιών διαχείρισης της επικαιροποίησης του Portal και την έγκριση της ανάθεσής τους σε ιδιώτη, έπειτα από ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό, έναντι 97.960 ευρώ, οι τόνοι ανέβηκαν, ενώ δημιουργήθηκε αρκετή ένταση, μεταξύ του Δημάρχου και των μελών της Δημοτικής Αρχής, με τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, οι οποίοι εξέφρασαν δυσπιστία και προβληματισμό, σε ό,τι έχει να κάνει με την κοστολόγηση των υπηρεσιών, αλλά και με το μηδαμινό αποτέλεσμα, που μέχρι στιγμής έχει παραγάγει το ήδη ακριβοπληρωμένο Portal.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, πως από τον προϋπολογισμό του 2015, είχαν ήδη δαπανηθεί αρχικά 60.000 ευρώ, καθώς και μερικές μικρότερες αργότερα, για αντίστοιχες υπηρεσίες, με αυτές, που περιγράφονται στην τεχνική έκθεση της νέας ανάθεσης.

Θετικές εντυπώσεις έτοιμοι για του χρόνου 

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Trimore, κ. Μητρόπαππας, ο οποίος έκανε έναν εκτενή απολογισμό τόσο της 1ης διοργάνωσης και των αποτελεσμάτων που επέφερε για τη Σύρο, αλλά και για την εταιρία που εκπροσωπεί, όσο και για τον προγραμματισμό της επόμενης συνάντησης που θα διοργανωθεί το καλοκαίρι του 2017, μία διοργάνωση που σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι μεγαλύτερη και με περισσότερες αθλητικές συμμετοχές.

Ο κ. Μητρόπαππας στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι η Σύρος υποδέχθηκε με θετικό τρόπο το 1ο του Trimore Triathlon, υπογραμμίζοντας ότι το νησί έχει πολλά πλεονεκτήματα για μία σωστή διοργάνωση, κάτι που επισήμαναν και οι 240 συμμετέχοντες αθλητές.

Η ομάδα της εταιρίας Trimore που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, σύμφωνα με τον ίδιο, αγαπά πολύ το νησί και τον αθλητισμό και έχουν ως στόχο να ¨κερδίσουν” όλοι από από αυτή, με μεγαλύτερο όφελος τη διαφήμιση της Σύρου από το σύνολο των αθλητών που πήραν μέρος.

“Φιλοδοξούμε η 2η χρονιά να καθιερώσει τη διοργάνωση, αλλά και να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις για την καθιέρωση και διεθνοποίηση του θεσμού. Ο πήχης μπήκε ψηλά και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός μεγαλύτερου event για το καλοκαίρι του 2017. Το Triathlon διεκδικεί μάι θέση στον αθλητικό τουρισμό”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της εταιρίας Trimore.

Ο κ. Μητρόπαππας τόνισε επίσης ότι η 1η διοργάνωση πήρε την καλύτερη αξιολόγηση από τους συμμετέχοντες και ήδη έχουν δηλώσει 250 αθλητές συμμετοχή στις προεγγραφές για το 2017.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Επιχείρηση «Θέρος»: Μαζικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ, πρόστιμα και λουκέτα σε Μύκονο, Πάρο, Μήλο

Αδιάκοποι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ και τον Αύγουστο – Καμπάνες σε επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού και ενοικιάσεων οχημάτων στο Αιγαίο

Πορτάρα Νάξου: Η «περίφραξη» της ψυχής του νησιού και η τοποθέτηση του Δημάρχου Λιανού (video)

Ανησυχία, αγανάκτηση και δημόσια παρέμβαση για το συρματόπλεγμα στο εμβληματικό μνημείο της Πορτάρας

Σίφνος: Επίτιμος Δημότης ο Εμίρ Κουστουρίτσα (video)

Σίφνος: Επίτιμος Δημότης ο Εμίρ Κουστουρίτσα – Μια «Άσπρη Γάτα» στη φωτεινή αυλή του Αιγαίου (video)

«Δεν βάζεις Σύρμα στην Ψυχή ενός Τόπου» – Συγκινητική Παρέμβαση του Γιώργου Βάλλη για την Πορτάρα της Νάξου

Έντονη αντίδραση για την περίφραξη με συρματόπλεγμα – «Η Πορτάρα δεν είναι εργοτάξιο, είναι η ψυχή της Νάξου»

Παρέμβαση Φόρτωμα για την άδικη φορολογική μεταχείριση των νησιωτών – Στο επίκεντρο η Φολέγανδρος

Αναφορά του Βουλευτή Κυκλάδων στον Υπ. Οικονομικών με αιχμές για ανισότητα στην παροχή υποδομών και υπηρεσιών στα μικρά νησιά

Η Ελλάδα υψώνει φωνή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη – Μαζικές δράσεις και στις Κυκλάδες στις 10 Αυγούστου

Από τη Νάξο ως τη Μήλο και από τα Δωδεκάνησα έως την Ήπειρο, σε δεκάδες πλατείες και λιμάνια στήνονται δράσεις αλληλεγγύης με το μήνυμα: «Not in our name»

Τραγωδία στην Κερατέα – Νεκρός ηλικιωμένος, σπίτια στις φλόγες, εκκενώσεις και χαοτική κατάσταση

Μπαράζ εκκενώσεων από το 112 – Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, εκρηκτική η συμπεριφορά της λόγω ανέμων – Τεράστια κινητοποίηση Πυροσβεστικής

Συναγερμός για Πυρκαγιές στις Κυκλάδες, σε Κατάσταση Επιφυλακής η Νάξος και η Ανδρος

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο 9 Αυγούστου – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA και δασικά οικοσυστήματα από 14:00 έως 06:00

Συμμετοχή του Δήμου Θήρας στην τιμητική εκδήλωση για την Εύη Νομικού

Ο Δήμος Θήρας θα δώσει το «παρών» στην τιμητική εκδήλωση αναγνώρισης της προσφοράς της κυρίας Εύης Νομικού.

Αναστασία Δεουδέ: “Η Παναγία η Απεραθίτισσα, φως ενότητας και Παναξιακότητας” (video)

Αναστασία Δεουδέ: Μια βαθιά ανθρώπινη ματιά στην εκπαίδευση, τη γεωπονία και την Παναξιακή ενότητα – Συνέντευξη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.