Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: "Το ΕΚΑΒ είναι εδώ παρά τις δυσκολίες"

ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: “Το ΕΚΑΒ είναι εδώ παρά τις δυσκολίες”

|

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων με ανακοίνωσή της μιλάει για τις δράσεις του ΕΚΑΒ Κυκλάδων, τονίζει το ρόλο που έχει παίξει στον χρόνο ζωής του μέσω της βάσης στη Σύρο και βροντοφωνάζει «Το ΕΚΑΒ είναι εδώ παρά τις δυσκολίες και τις προσπάθειες δημιουργίας αρνητικού κλίματος»

Πριν από μερικές ημέρες υπήρξε δημοσίευμα σε Πανελλαδικής εμβέλειας ιστοσελίδα που ανέφερε ότι «τέλος οι αεροδιακομιδές από το ΕΚΑΒ». Αφορούσε την σύμβαση που υπήρχε στη Χαλκιδική και τίποτα περισσότερο. Όμως, η είδηση μεταφέρθηκε όπως ήταν λογικό αφού ταξιδεύει στο διαδίκτυο και έφτασε στις Κυκλάδες. Και κάποιοι υπέθεσαν ότι υπάρχει πρόβλημα, λόγω σύμπτωσης με περιστατικά σε Σίφνο και Άνδρο που όμως το ένα καλύφθηκε μέσω ελικοπτέρου που ήρθε με καθυστέρηση στην Σίφνο (σ.σ. υπήρχε άλλο περιστατικό ταυτόχρονα που κρίθηκε ως επείγον) και το δεύτερο με ελικόπτερο από την Πυροσβεστική.

Μάλιστα, το NaxosPress.gr μίλησε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κο Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο και τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα με διακοπή αεροδιακομιδών σε όλη την Ελλάδα, πρόσθεσε ότι το ΕΚΑΒ έχει λάβει οικονομική ενίσχυση τέτοια ώστε να μειώνει δραστικά τις όποιες υποχρεώσεις έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν και έδωσε την είδηση ότι έχει μπει σε βάση αναδιοργάνωσης. Κάτι που φάνηκε από την δημιουργία και λειτουργία αεροπορικής βάσης στην Σύρο, τις πλωτές βάσεις που έρχονται και βέβαια το γεγονός ότι είναι σε συμφωνία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το οποίο αναμένεται να αναλάβει όχι μόνο την συντήρηση και αποκατάσταση των τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ που είναι καθηλωμένα (το τελευταίο το 2015) αλλά και την αγορά δύο ακόμη πτητικών μέσων για να μπορέσει να καλύψει όλο το φάσμα υποχρεώσεων στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος… 

ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων δυσκολίες αλλά και προσπάθειες αρνητικού κλίματος  

Και σήμερα έρχεται η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων να μιλήσει για αναπαραγωγή ειδήσεων τονίζοντας ότι «Ο τίτλος, όπως και το δημοσίευμα, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”. Και τόνισε ότι το πτητικό μέσο του ΕΚΑΒ Κυκλάδων είναι πλήρως εξοπλισμένο ιατρικά, έχει συνοδό γιατρό και σώζει δεκάδες ζωές με διακομιδές που γίνονται με ασφάλεια, ταχύτητα, αξιοπρέπεια και δωρεάν για όλους κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά των Κυκλάδων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Έκπληξη, απογοήτευση και ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά του δημιουργεί τίτλος και δημοσίευμα τοπικών εφημερίδων  και ιστοσελίδων, το οποίο μάλιστα αναπαράχθηκε αυτούσιο  από περισσότερα του ενός κυκλαδίτικα ΜΜΕ, σχετικά με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Ο γενικός τίτλος «Αεροδιακομιδές τέλος για φέτος από το ΕΚΑΒ. Εξέπνευσε η συμφωνία με τα ελικόπτερα» αφήνει σκόπιμα τον αναγνώστη να υποθέσει ότι το θέμα αφορά τις Κυκλάδες και συνεπώς να ανησυχήσει και να θυμώσει. Ο τίτλος όμως, όπως και το δημοσίευμα, δεν έχουν καμία σχέση με τις Κυκλάδες ούτε όμως και με την αλήθεια γενικότερα. Πρόκειται για τη θερινή, εποχιακή σύμβαση που κάνει το ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική (!) για να ενισχύσει κάθε καλοκαίρι τις ανάγκες επείγουσας διακομιδής ασθενών. Αυτή η σύμβαση έληξε, γιατί έτσι είχε προβλεφθεί! Η γενικότητα στη διατύπωση όμως δίνει την αίσθηση ότι το θέμα αφορά όλες τις αεροδιακομιδές.

Στις Κυκλάδες, το ΕΚΑΒ Κυκλάδων με το πτητικό του μέσο, ελικόπτερο πλήρως εξοπλισμένο ιατρικά και με συνοδό γιατρό του ΕΚΑΒ, εκτελεί κανονικά τις διακομιδές των επειγόντων από τα Νησιά, έχοντας σώσει δεκάδες ζωές σε ένα μόνο χρόνο. Διακομιδές που γίνονται με ασφάλεια, ταχύτητα, αξιοπρέπεια και ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά των Κυκλάδων. Και με δυσκολίες βέβαια, που αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση.

Επίσης, η στελέχωση των μονάδων υγείας στα νησιά συνεχίζεται σταθερά, με την ανάληψη καθηκόντων από Παιδίατρο στο Κ.Υ. Αμοργού μετά από τον παιδίατρο στο Κ.Υ Πάρου. Αυτές είναι σημαντικές και αληθινές ειδήσεις κυκλαδικού ενδιαφέροντος αφού απασχολούν τα τοπικά ΜΜΕ για χρόνια ως βασικές ελλείψεις στην ιατρική περίθαλψη των νησιών και θα έπρεπε να βρουν τη θέση τους ανάμεσα στους άλλους έντονους τίτλους εντύπων και ιστοσελίδων».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια: «Από το Χάος …στη Δημιουργία του Κόσμου»

Παιδική θεατρική παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Forbes: Η Οία της Σαντορίνης στα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Στη λίστα με τα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με την Οία να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων