Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣυναντήθηκαν και …φίλος της ΕΑΣ Νάξου ο υπουργός κος Αποστόλου (βίντεο)

Συναντήθηκαν και …φίλος της ΕΑΣ Νάξου ο υπουργός κος Αποστόλου (βίντεο)

|

Συνάντηση της ΕΑΣ Νάξου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Αποστόλου στα γραφεία της «Ένωσης» την προηγούμενη Τρίτη 22 Αυγούστου με θεματολογία που αφορά τον πρωτογενή τομέα και τις ανάγκες του νησιού 

Η Τρίτη 22 Αυγούστου σηματοδότησε την ακόμη πιο προσεκτική προσέγγιση της Κυβέρνησης στα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού και δη αυτά που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα… Από το Φράγμα του Τσικαλαριού / Ποταμιάς έως τις σταβλικές εγκαταστάσεις και την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα… Και όπως είναι λογικό η αγωνία των διοικούντων της ΕΑΣ Νάξου είναι μεγάλη από τη στιγμή που αποτελεί την φωνή των Αγροτών και των κτηνοτρόφων του νησιού…

Και το απόγευμα της Τρίτης, ο κος Αποστόλου, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μαζί με τους βουλευτές κους Μανιό, Συρίγο και στελέχη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου βρέθηκε στα γραφεία της «Ένωσης» όπου και είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τις ανάγκες του νησιού…  Όχι, ότι ήταν η πρώτη φορά… Μάλιστα όπως τόνισε ο κος Μανιός «είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στη Νάξο και θα έρθει τουλάχιστον άλλες τρεις έως το πέρας της θητείας αυτής της Κυβέρνησης»… Ενώ την ίδια στιγμή ο κος Καπούνης τόνιζε ότι «η πόρτα του γραφείου του κου Αποστόλου είναι ανοιχτή για εμάς. Για όλους τους παραγωγούς και θεωρώ ότι ο κος Αποστόλου είναι φίλος της Νάξου και της ΕΑΣ»… Και οι πόρτες έκλεισαν.

Κι πίσω από τις κλειστές πόρτες, τέθηκαν στο τραπέζι όχι μόνο τα θέματα όπως το φράγμα του Τσικαλαριού / Ποταμιάς (χαρακτηρίζεται από την ΕΑΣ ως άμεσης προτεραιότητας λόγω του ότι η κατάσταση των υδάτινων πόρων είναι οριακή) αλλά και άλλα. Κυρίως δε το καυτό ζήτημα της κατασκευής μονάδας παραγωγής βιοαερίου στη Νάξου…  Έργο που θα λύσει οριστικά το ζήτημα διαχείρισης των αποβλήτων ενώ θα μειώσει σημαντικά το κόστος λειτουργίας της Τυροκομικής μονάδας αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων που έχει η ΕΑΣ Νάξου…  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κος Αποστόλου ήταν θετικός όπως άλλωστε και η Κυβέρνηση υποστηρίζοντας αυτές τις καινοτόμες ενέργειες ενώ τη Πέμπτη το απόγευμα, αντιπροσωπεία της ΕΑΣ βρέθηκε στην Αθήνα όπου και είχε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Σταθάκη για να κλείσει το ζήτημα της μονάδας μία και καλή ώστε να ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΔΣ της ΕΑΣ Νάξου για την συνάντηση της 22ης Αυγούστου ..

«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Νάξο, συναντήθηκε στα γραφεία της Ε.Α.Σ. Νάξου με τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου παρουσία των τοπικών βουλευτών κ.κ. Νίκου Μανιού και Αντώνη Συρίγου.

                Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Α.Σ. Νάξου κ. Δημήτρης Καπούνης, αφού χαρακτήρισε τον Υπουργό «φίλο της Ε.Α.Σ. Νάξου» του έθεσε ζητήματα που απασχολούν τόσο τους αγρότες του νησιού όσο και την Ε.Α.Σ. Nάξου.

                Μεταξύ αυτών ήταν η ανάγκη δημιουργίας δικτύων μεταφοράς νερού από το φράγμα του Τσικαλαριού προς την πεδινή Νάξο, η επιδότηση μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων που ταξιδεύουν προς Αθήνα, η αύξηση των ελέγχων των αρμόδιων Υπηρεσιών για τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. καθώς και η απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση άδειας σταυλικής εγκατάστασης.

                Επίσης έγινε αναφορά για το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συνεταιριστικές οργανώσεις και τέλος έγινε εκτενής συζήτηση για τη μονάδα βιοαερίου που προτίθεται να δημιουργήσει η Ε.Α.Σ Νάξου και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

                Ο Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα ανωτέρω θέματα εξέφρασε τις απόψεις του πάνω σε αυτά, ενώ διαβεβαίωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ. Νάξου ότι θα είναι δίπλα στην Οργάνωση και θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυσή τους.

                Το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Νάξου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει πραγματικά τον κ. Αποστόλου, τόσο για τη συνάντησή τους αλλά και για τις προσπάθειες που εδώ και χρόνια καταβάλλει για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον Ναξιώτη παραγωγό».   


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Μήνυμα ενότητας και ευγνωμοσύνης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Πάρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Πάρο, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, ελπίδας και ευγνωμοσύνης προς όσους μάχονται τις πυρκαγιές.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.