Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣυναντήσεις για το δικαστικό μέγαρο

Συναντήσεις για το δικαστικό μέγαρο

|

Ο Δήμαρχος Νάξου και ΜΚ κ. Μαργαρίτης προσπαθεί να βρει λύση στο θέμα ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Νάξο

Η ιστορία δεν είναι καινούργια… Είναι παλιά πολύ παλιά θα λέγαμε αλλά για την παρούσα Δημοτική Αρχή αποτελεί ένα στοίχημα. Που θέλει να κερδίσει με κάθε κόστος… Μιλάμε για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου στη πόλη της Νάξου, που θα αναβαθμίσει την «Θέτιδα» και θα λειτουργήσει ως αρωγός για την οικονομική ενίσχυση του νησιού. Ιστορία που ξεκίνησε επί δημαρχίας Κόκκοτα, χρηματοδοτήθηκε από την “Θέμιδα”, αγοράστηκε οικόπεδο στη έξοδο της πόλης προς τις Εγγαρές αλλά η προσφυγή στο ΣτΕ έφερε το προσωρινό stop και την απώλεια της χρηματοδότησης. Ο Δήμος δικαιώθηκε από τον Αρειο Πάγο και πλέον αναζητεί χρηματοδότηση και τρόπο για να έρθει εκ νέου το θέμα στο προσκήνιο. Εξού και οι επαφές του νυν Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη στην Αθήνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε να τρέξει και πάλι το project…

Και η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δείχνει τις κινήσεις που έγινε την περασμένη εβδομάδα «Δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον του για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης συναντήθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου με εκπροσώπους της «Θέμις Κατασκευαστική» στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα θέματα δόμησης, τα οποία αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην ανέγερση του κτιρίου. Η συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της «Θέμις Κατασκευαστική» Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημήτρης Νικολάου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Χωροταξίας και Υποδομών Κώστας Ανεστάκος, πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας για την διευθέτηση των πολεοδομικών ζητημάτων δόμησης του οικοπέδου, τα οποία είχαν ανακύψει και στάθηκαν τροχοπέδη στην υλοποίηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης προσκάλεσε στη Νάξο τους επικεφαλής της «Θέμις Κατασκευαστική», ώστε, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και εκπρόσωπο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ξεπεραστούν οι σκόπελοι και να δρομολογηθεί η ανέγερση του κτιρίου. Η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τις αρχές του Απριλίου. Κατανοώντας τη σπουδαιότητα ανέγερσης και λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου στην Νάξο, ο Δήμαρχος προτίθεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την απεμπλοκή του θέματος και την υλοποίηση του έργου, το οποίο αποτελεί πρωταρχικής σημασίας για τον τόπο μας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Ελενα Καρούση και Ντορίτα Χωραφά τραγουδούν απόψε (28/08) στην Αγιασσό

Καλοκαιρινές μελωδίες με την Έλενα Καρούση και τη Ντορίτα Χωραφά στη Νάξο - Που θα εμφανιστούν απόψε...

ΑΕΚ – Άντερλεχτ: «Τελικός» πρόκρισης με πολλά γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ θα αναζητήσει από νωρίς το γκολ που θα της δώσει προβάδισμα, ενώ η Άντερλεχτ διαθέτει ποιότητα στην επίθεση και δεν θα μείνει αμέτοχη.

Ψέριμος: Γιατρό αποκτά ξανά το νησί, με σκοπό να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα το σχολείο

Η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη καλύπτει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού.

Νάξος: 15 χρόνια Σχολή Θεάτρου «Παρά θίν’ αλός», – Νέα χρονιά με εγγραφές από 1η Σεπτεμβρίου

Η σχολή που έφερε το θέατρο πιο κοντά στη Νάξο γιορτάζει 15 χρόνια δημιουργίας και καλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία της σκηνής.

ΚΑΣ: Ομόφωνα «πράσινο φως» για μόνιμη περίφραξη και φύλαξη στην Πορτάρα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων προχωρά σε σταθερή περίφραξη, CCTV και μόνιμη φύλαξη στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Απόλλωνα στη Νάξο.

Δημογραφικό: Λουκέτο σε εκατοντάδες σχολεία – Μοναδική εξαίρεση η Ψέριμος

Η συνεχής μείωση γεννήσεων και η μετανάστευση οδηγούν σε συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού – Δραματικές οι προβλέψεις μέχρι το 2033.

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» – Ένα μουσικό ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση

Από τον γραφικό κόλπο του Κινίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση με αφιερώματα, εκθέσεις και συναυλίες – Είσοδος ελεύθερη.

ΚΚΕ ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Η δωρεάν μετακίνηση σωματείων περιορίζεται μόνο στις άγονες γραμμές»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων – «Πρόκειται για μισό μέτρο που δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες».

Λίπωμα: Πότε είναι αθώο και πότε χρειάζεται αφαίρεση

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με κλινική εξέταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις το λίπωμα μπορεί να εξελιχθεί σε λιποσάρκωμα, που είναι κακοήθης όγκος.

Φόρτωμας: Σύνδεση της Τήνου με την Καβάλα σε ετήσια βάση

Φόρτωμας: "Η ένταξη της Τήνου και των Κυκλάδων σε μια τόσο σημαντική ακτοπλοϊκή γραμμή δημιουργεί νέες προοπτικές για τα νησιά μας"

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)