Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣτους …εκλεκτούς ο Βρούτσης

Στους …εκλεκτούς ο Βρούτσης

|

Ο Ναξιώτης Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης παραμένει ένας εκ των τριών Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ στη νέα εποχή – Τι είπε για τον Μητσοτάκη 

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που φώναξαν το βράδυ της Κυριακής (10/01) μετά το πέρας της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης «Γιάννη …χάσαμε» με αποδέκτη τον Γιάννη Βρούτση, βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ. Ο λόγος; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νικήσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη κούρσα για την κατάληψη της θέσης του προέδρου του κόμματος και αρκετοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι ο Γιάννης Βρούτσης θα ήταν στην πλευρά των …χαμένων. Όμως, η σημερινή ημέρα έδειξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να παραμείνει το κόμμα ισχυρό και το κυριότερο ενωμένο δείχνοντας στη πράξη τι σημαίνει σύνθεση και κυρίως άνοιγμα σε πρόσωπα που δεν τον στήριξαν στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Ενότητα

Όπως αναφέρει το «Βήμα» για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Κώστας Τσιάρας, η εκλογή του οποίου θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στους βουλευτές.

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κώστας Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διάταξη της Ν.Δ.στο Κοινοβούλιο, όπου ορίστηκε πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός. Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τοποθετήθηκε ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός και το…«βάπτισμα του πυρός» παίρνει η νέα βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, η οποία είναι η τρίτη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος.

Η έκπληξη ήταν η τοποθέτηση στη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, του «καραμανλικού» βουλευτή Β’ Αθηνών Γιώργου Κουμουτσάκου, ενός στελέχους που γνωρίζει άριστα τα της επικοινωνίας και έχει διατελέσει και στο παρελθόν στο ίδιο πόστο.

Αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που τοποθετήθηκε αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.και θα είναι και ο σύνδεσμος του κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ουσιαστικά, προαλείφεται για γραμματέας της Π.Ε., μετά το συνέδριο του κόμματος, απ’ όπου και θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον νυν γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος έχουν κλειδώσει αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι δύο αντιπρόεδροι οι οποίοι φέρεται ότι είναι ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος προγράμματος και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Συνάντηση

Όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η θέση του Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος είναι και πάλι στην ίδια θέση… Πριν από έναν χρόνο αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, η τριάδα των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων ήταν Βρούτσης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνης Γεωργιάδης. 

Να σημειώσουμε εδώ ότι χθες το μεσημέρι ο Γιάννης Βρούτσης είχε συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις λόγω της συνύπαρξής τους στο υπουργικό συμβούλιο επί Σαμαρά. Η συνάντησή τους (στα γραφεία της Συγγρού) κράτησε περίπου δύο ώρες και αντικείμενο συζήτησής τους, ήταν το φλέγον θέμα του ασφαλιστικού (η εισήγηση του νέου προέδρου είναι «μαύρο») ενώ συζήτησαν και θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Και ο κος Βρούτσης εξερχόμενος από τα γραφεία της Συγγρού μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε «Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στον Κυριάκο. Θα είμαι μαζί του και θα στηρίξω την οποιαδήποτε προσπάθεια ή ενέργειά του, στο δύσκολο έργο που ανέλαβε τόσο για την ανασυγκρότησή της ΝΔ όσο και στην αντιπολιτευτική πολιτική κατά των καταστροφικών πολιτικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Διαθέτει όλα τα προσόντα και όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει. Συστρατευόμαστε μαζί του και όλοι μαζί ενωμένοι, θα κάνουμε ξανά μεγάλη την κεντροδεξιά παράταξη. Και είναι σίγουρος ό,τι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Με πληροφορίες από vima,gr και zougla.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Ανάφη: Πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και το 2ο ενδοκυκλαδικό που αγνοείται

Προβλήματα και λύσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Ανάφης - Τι συμβαίνει με τα δρομολόγια και οι υποσχέσεις που πήρε ο Δήμαρχος κος Ρούσσος

Γ. Πολυχρονάκος: Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Γ. Πολυχρονάκος: “Πάρος και Μύκονος στο έλεος των πλημμυρών – Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Πάρος: Κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Αποδεκτό το αίτημα για κήρυξη του Δήμου Πάρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Νάξος – Ε.ε.ε.ΕΚ.: Δράσεις με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού

Το Ειδικό Επαγγελματικό Σχολείο Νάξου διοργανώνει αύριο Τετάρτη (02/04) δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Νάξος – Φιλώτι: Οι μαθητές του ΕΠΑΛ “Μιχάλης Κατσάνης” χτίζουν ξερολιθιές (photos)

Μαθητές του ΕΠΑΛ Νάξου "Μιχάλης Κατσάνης" χτίζουν ξερολιθιές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (Photos)

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.