Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτική"Στον Ζουράρι κανείς δεν λέει ... παραιτήσου. Φεύγω μόνος μου"

“Στον Ζουράρι κανείς δεν λέει … παραιτήσου. Φεύγω μόνος μου”

|

«Ο,τι είναι σάτιρα, δεν καταδικάζεται» ήταν το σχόλιο που έκανε ο Κώστας Ζουράρις μιλώντας στον ΑΝΤ 1 μετά το σάλο που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες με τις δηλώσεις του και την επιστολή παραίτησής του στον πρωθυπουργό. 

Τη δική του απάντηση για όσα εκτυλίχθηκαν το Σαββατοκύριακο και οδήγησαν στην παραίτησή του δίνει ο Κώστας Ζουράρις, τονίζοντας ότι «δεν είχε προσβλητικό χαρακτήρα αυτό που είπε, ήταν ένα Αριστοφανικό ανέκδοτο και παιδεία».

«Ήταν τεχνικό λάθος. Είχα βγάλει τα ακουστικά και αυτό το Αρειανό το είπα στο πλαίσιο ενός ανεκδότου. Ηταν αριστοφανικό, βγαίνει από την μεγάλη παράδοση του Αριστοφάνη. Ενα ανέκδοτο δεν καταφέρεται ποτέ εναντίον κανενός. Αν δεις τα πανέξυπνα που καταφέρονται εναντίον του ΠΑΟΚ, θα το καταλάβεις» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπό παραίτηση υφυπουργός Παιδείας.

Σε ερώτηση αν επιτρέπεται να μιλά έτσι ένας υπουργός απάντησε ότι : «Πλήρως επιτρέπεται ένας υπουργός να μιλάει με αυτόν τον τρόπο. Παιδεία και Αριστοφανικό αριστουργηματικό ανέκδοτο είναι το ”βουντού βουντού” που είπα».

Πρόσθεσε, επίσης: «Από βρέφος, οι τέσσερις καλύτεροι μου φίλοι είναι Αρειανοί. Ο,τι είναι σάτιρα και σκώμμα είναι πάντοτε μια φραστική εκδήλωση του αδύνατου προς τον ισχυρόν. Η οικογένειά μου είναι αριστεροί διωκόμενοι και τα καταλαβαίνω αυτό. Δεν είχε προσβλητικό χαρακτήρα αυτό που είπα. Στη σάτιρα δεν υπάρχει προσωπικός καταλογισμός».

Ερωτηθείς αν παραιτήθηκε ή τον εξώθησαν σε παραίτηση απάντησε: «Τον Ζουράρι δεν μπορείς να του υποδείξεις παραίτηση, έφευγα πάντοτε».

Ο κ. Ζουράρις αναφέρθηκε και στη συνομιλία του με τον Π. Καμμένο πριν την παραίτηση: «Είναι ανάστατη η Ελλάδα από όσα είπες» μου είπε ο Πάνος Καμμένος. Φρόντισε να τα μαζέψεις κάπως. Και του λέω ”πάρα πολύ απλό, παραιτούμαι”.

Αποκάλυψε επίσης ότι ήταν υπό παραίτηση από τις 8 Ιανουαρίου, καθώς είχε προκύψει ένα θέμα με τις διορθώσεις στα σχολικά βιβλία: «Είχα πει ο ίδιος ”θα παραιτηθώ”, έπρεπε να μας στείλουν τις διορθώσεις για τους Τσάμηδες και τους χάρτες, που δεν τις είχαν στείλει. Είπα ”παραιτούμαι δεν πηγαίνω να υπογράψω”. Πέσαν όλοι πάνω μου. Δυστυχώς δεν επέμεινα. Λέω ”άντε θα πάω”. Μου είπαν ”θα βάλεις” αστερίσκους. Λέω ότι ”η Ελλάδα θα είναι πάλι ο χρήσιμος ηλίθιος με τους αστερίσκους”.

Ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον απάντησε ότι «Η καφετζού ξέρει. Είναι αβέβαιο το μέλλον», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο σήμερα το βράδυ. «Προφανώς ”ναι” θα ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο. Δεν ξέρω ως ποιου βουλευτής. Δεν ξέρω αν θα έχω συνάντηση πριν με τον Π. Καμμένο» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος σχολίασε την επιμονή του Δημήτρη Καμμένου να παραιτηθεί ως εξής: «Δεν με απασχολεί ο ακρόκρημνος Δημήτρης Καμμένος», ενώ συμπλήρωσε «Δεν ξέρω αν θα είμαι ακόμα στους ΑΝΕΛ. «Δεν θα παραιτηθώ από βουλευτής αλλά δεν ξέρω αν θα παραμείνω στους ΑΝΕΛ. Δεν το γνωρίζω».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο κ. Ζουράρις τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος: «Είμαι υπέρ του δημοψηφίσματος. Σε τέτοια θέματα πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα. Εδώ έκαναν στην Κύπρο για το σχέδιο Ανάν και δεν θα κάνουμε εμείς που έγινε κλοπή ονόματος; Για εμάς η ψυχή μας είναι το όνομά μας».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «Δεν θα ψηφίσω στη Βουλή κάτι που θα έχει μέσα τον όρο ”Μακεδονία”». 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Απευθείας πτήσεις Θεσσαλονίκη – Σύρος από 3 Ιουνίου: Νέα σελίδα για τη συνδεσιμότητα των Κυκλάδων

Η Zela Aviation και η Aegean Airlines φέρνουν πιο κοντά τη Βόρεια Ελλάδα με την «καρδιά» των Κυκλάδων – Η πρώτη πτήση ανοίγει νέους τουριστικούς ορίζοντες

ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος”: Υποδέχθηκε μαθητές από την Ιταλία στο πλαίσιο του Erasmus+

Ένα εναλλακτικό ταξίδι στη Μεσόγειο με όχημα την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη φιλοξενία και τη βιωσιμότητα

Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος: Ο «Άνθρωπος ορχήστρα» μιλά για τη μουσική άνοιξη των Κυκλάδων (video)

Μια ιστορική εμφάνιση της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων και το όραμα για ένα μουσικό Αιγαίο

Η Κέα “ταξιδεύει” στον προαστιακό: Δεύτερη συνεχής προβολή του νησιού στην καρδιά της Αθήνας

Ο Δήμος Κέας συνεχίζει τη στρατηγική του τουριστική καμπάνια μέσα από 11 σταθμούς του προαστιακού, προσεγγίζοντας χιλιάδες επιβάτες καθημερινά. (video)

Κραυγή αγωνίας από τη Φολέγανδρο: Ανεπαρκής η ενδοκυκλαδική ακτοπλοϊκή σύνδεση ενόψει τουριστικής σεζόν

Ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων του νησιού καλεί το Υπουργείο Ναυτιλίας να δώσει άμεση λύση – Αποκλεισμός σε περίοδο αιχμής

Πανναξιακός ΑΟΚ: Έντονη διαμαρτυρία για επεισόδια στον αγώνα με τον Ιωνικό Νίκαιας

Προπηλακισμοί, ύβρεις και επικίνδυνα περιστατικά καταγγέλλει ο Πανναξιακός – Καλεί τις αρχές να αναλάβουν δράση

Εφ. Καλογεροπούλου: «Αν περάσεις μια νύχτα στις Μάντρες της Ανάφης, θα τη θυμάσαι για πάντα» (video)

Η Έφη Καλογεροπούλου μοιράζεται αναμνήσεις και αλήθειες από τις «Μάντρες» και τη «Μαργαρίτα» – δύο σταθερές σε ένα νησί που συνεχώς μεταμορφώνεται. (video)

Καταγγελίες πολιτών στη Σίφνο: «Νόμοι υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται»

Πολίτες καταγγέλλουν πολεοδομικές και περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες στο νησί – Ζητούν αναστολή αδειών και απόδοση ευθυνών σε αρμόδιες υπηρεσίες.

«Habemus Papam»: Από την τιάρα στο πάλλιο – Οι τελετές στέψης και ενθρόνισης του Πάπα από τον 9ο αιώνα μέχρι σήμερα

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ΄ αναλαμβάνει επισήμως τη διακονία του Επισκόπου Ρώμης – Από τη χλιδή του παρελθόντος στη λιτότητα της σύγχρονης τελετής.

Αμοργός: Το Αμοργιανό Φεστιβάλ επιστρέφει 7–9 Ιουνίου με χορωδίες, συναυλίες και τιμητικές εκδηλώσεις

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μουσική, την παράδοση και τη μνήμη με ελεύθερη είσοδο σε όλο το νησί – Συμμετέχουν σύλλογοι από Τρίπολη και Αμοργό.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση