Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣτ. Δημητροκάλλης: "Το κόμμα που αγάπησα δεν σέβεται, δεν αφουγκράζεται"

Στ. Δημητροκάλλης: “Το κόμμα που αγάπησα δεν σέβεται, δεν αφουγκράζεται”

|

Ανοιχτή επιστολή με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον τρόπο που κινείται το “Κόμμα που αγάπησα”, από τον Σταμάτη Δημητροκάλλη, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του όχι μόνο από τη Θέση του Γραμματέα Νεολαίας Κυκλάδων αλλά και από μέλος του ΠΑΣΟΚ – Τι καταλογίζει στην επιστολή του 

Συνεχώς ακούμε από το βήμα κάθε κόμματος την ανάγκη ώστε οι νέοι να πολιτικοποιηθούν. Να έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή  με τα κοινά. Να έχουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα του σήμερα, του .. αύριο. Αλλά αλήθεια τι εικόνα έχουν αυτά τα νέα παιδιά; Αφορμή για τη σκέψη αυτή μας δίνει η ανοιχτή  επιστολή του Σταμάτη Δημητροκάλλη ενός νέου παιδιού που εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια έζησε την πολιτική σκηνή από … μέσα ενταγμένος στην Νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Κι όμως εν έτη 2018 και έχοντας κερδίσει με το σπαθί του τη θέση του Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες γυρίζει τη πλάτη… Και λέει «αντίο» και εξηγεί με πολύ καθαρό τρόπο τους λόγους που τον ωθούν να πει «όχι» στο «κόμμα που αγάπησα»… Και ρίχνει κεραυνούς όταν λέει «είμαστε η περιζήτητη νύμφη του πολιτικού συστήματος» ή όταν σημειώνει «Το κόμμα υπηρέτησα δεν είναι πλέον Κίνημα λαού, δεν αφουγκράζεται την φωνή του πολίτη. Έχει καταντήσει ένα παρακολούθημα από Αρχηγίσκους που δεν σιωπούν και δεν σέβονται..» και ολοκληρώνει σημειώνοντας «Πώς να αντέξει κανείς όταν σου λένε πως τέμνονται έστω και λίγο οι πολιτικοί δρόμοι σου με τα αντιδραστικά στοιχεία του παρελθόντος ;;»

Αναλυτικά η επιστολή του Σταμάτη Δημητροκάλλη αναφέρει τα εξής:

«Εντάχθηκα στη Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ το έτος 2009 γιατί πίστεψα και ήθελα να υπηρετήσω τις ιδέες του πολιτικού κινήματος που έκανε την Ελλάδα μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα κερδίζοντας την καρδιά της πλειοψηφίας των πολιτών για πολλά χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που με αντιπροσώπευε πολιτικά με τον ορθό πολιτικό λόγο του, που βασιζόταν στις ιδέες του Σοσιαλισμού, στη Δημοκρατία, στις Αρχές και τις Αξίες του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Στις εποχές της κρίσης που κυριαρχούσε ο Λαϊκισμός και η δημαγωγία, ένιωσα την ανάγκη να υπερασπιστώ το πραγματικό Κίνημα που αγκάλιασε όλη η Ελλάδα.

Αγωνίστηκα τους δύσκολους καιρούς, όταν πολλοί μέχρι τότε σύντροφοι, ήταν άφαντοι και αποδείχθηκαν δειλοί να υπερασπιστούν το σπίτι που τους δόξασε αναλαμβάνοντας να σηκώσω ένα βάρος που δεν μου αναλογούσε. Παρέμεινα  πιστός για να ορθώσει ανάστημα ξανά η Δημοκρατική Παράταξη.

Τότε ήταν όλοι οι δήθεν σωτήρες του τόπου, Δεξιοί και δήθεν Αριστεροί, απέναντι σε κάθε προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ διάσωσης της χώρας και μας αποκαλούσαν προδότες και κλέφτες, που λεηλάτησαν τη χώρα 40 χρόνια.

Σήμερα όμως, ξαφνικά είμαστε η περιζήτητη νύμφη του πολιτικού συστήματος .

Όλοι ξαφνικά μας αγάπησαν , μιλάνε για προοδευτικές συμμαχίες , πουλάνε αριστεροφροσύνη, εμάς που μας έβριζαν και μας αποκαλούσαν Αμερικανάκια, Γερμανοτσολιάδες και προδότες.

Το λυπηρό όμως είναι η στάση του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς.

Το κόμμα που αγάπησα και υπηρέτησα δεν είναι πλέον Κίνημα λαού, δεν αφουγκράζεται την φωνή του πολίτη.

Έχει καταντήσει ένα παρακολούθημα από Αρχηγίσκους που δεν σιωπούν και δεν σέβονται ούτε τους 212.000 πολίτες που έδωσαν καθαρή και αποστομωτική εντολή στην εκλογή της Προέδρου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος Φώτης  Γεννηματάς ως Επικεφαλής  στις εκλογές του νέου φορέα.

Στα δύσκολα του ΠΑΣΟΚ έφυγαν και τώρα έπιασαν πρώτο στασίδι για την λεγόμενη προοδευτική συμμαχία που είχαν υπονομεύσει οι ίδιοι πριν.

Οι δικές μου αρχές και αξίες όμως δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι σε ένα τέτοιο μόρφωμα. Πώς να αντέξει κανείς μέσα σε ένα κόμμα που κάποιοι ισχυρίζονται πως λαΐκιζε ο Ανδρέας στο Μακεδονικό ;

Πώς να αντέξει κανείς όταν σου λένε πως τέμνονται έστω και λίγο οι πολιτικοί δρόμοι σου με τα αντιδραστικά στοιχεία του παρελθόντος ;;

Αυτούς που έλεγαν ΟΧΙ σε όλα; Που μας έβριζαν χυδαία;

Που πήγαν να δικάσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου;

Με όλα αυτά δεν έχω το κουράγιο να συνεχίσω να αποτελώ μέλος ενός κόμματος που δεν με εκφράζει πια. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν μπορώ να υποκρίνομαι.

Ευχαριστώ όλους τους συντρόφους που με τίμησαν και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Εύχομαι το κόμμα που αγάπησα να ξαναβρεί τη χαμένη του ταυτότητα και η χώρα να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Πολυχρονάκος: «Τα νησιά σώζονται από τους ανθρώπους τους – Η Κυβέρνηση απαξιώνει την νησιωτικότητα» (video)

Ο Γ. Πολυχρονάκος μιλά για τον τουρισμό, τα προβλήματα υποδομών, το μεταφορικό ισοδύναμο και τις κυβερνητικές εξαγγελίες της ΔΕΘ

Καθολική Εκκλησία: Ο Carlo Acutis, ο πρώτος «millennial» άγιος της Βρετανίας

Ο 15χρονος που έφυγε πρόωρα από λευχαιμία και έμεινε γνωστός ως «ο influencer του Θεού», αγιοποιήθηκε πανηγυρικά στο Βατικανό.

Αναβάθμιση του λιμένα Ρίβα στη Θηρασιά, προμελέτη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

Στόχος η βελτίωση της προσβασιμότητας και η ανάπτυξη της Θηρασιάς με έργα που θα επιτρέψουν τον ελλιμενισμό περισσότερων σκαφών και την ταυτόχρονη προσέγγιση δύο ακτοπλοϊκών πλοίων.

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ενισχύεται με νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Σημαντικές προσθήκες σε Γενική Ιατρική, Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Τμήμα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του νησιού.

Αναβαθμίσεις σε σχολικές μονάδες της Σύρου από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» και άλλων πόρων, με στόχο ασφαλή και λειτουργικά σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Γιώργος Λεονταρίτης: «Η μείωση ΦΠΑ πρέπει να ισχύσει και για τις Κυκλάδες»

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ζητά επανεξέταση της απόφασης για τον ΦΠΑ στα νησιά, επισημαίνοντας ότι το μέτρο αφορά την οικονομία και τη νησιωτικότητα, όχι τον πληθυσμό ή τη γεωγραφία.

Γιώργος Χατζημάρκος: «Ιστορική δικαίωση για τα νησιά η μείωση ΦΠΑ – Συνεχίζουμε τον αγώνα για όλους»

Μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σχολιάζει τα μέτρα για ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στη νησιωτική Ελλάδα.

Νάξος – Δήμος: Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τις εργασίες στο αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις στις πληρωμές οδήγησαν σε διακοπή εργασιών – Ζητήματα με αγωγούς και κτηριακές υποδομές επισημάνθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βράβευση νέων φοιτητών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο “Ιάκωβος Καμπανέλλης” θα τιμηθούν οι μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το «ζήτημα της Σίφνου» στη χαρτογραφία του Πτολεμαίου

Η υπερβολική απεικόνιση του μεγέθους του νησιού στον χάρτη της Οικουμένης και η ιστορική της σημασία λόγω των ορυχείων αργύρου και μολύβδου.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.