Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣτ. Δημητροκάλλης: "Το κόμμα που αγάπησα δεν σέβεται, δεν αφουγκράζεται"

Στ. Δημητροκάλλης: “Το κόμμα που αγάπησα δεν σέβεται, δεν αφουγκράζεται”

|

Ανοιχτή επιστολή με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον τρόπο που κινείται το “Κόμμα που αγάπησα”, από τον Σταμάτη Δημητροκάλλη, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του όχι μόνο από τη Θέση του Γραμματέα Νεολαίας Κυκλάδων αλλά και από μέλος του ΠΑΣΟΚ – Τι καταλογίζει στην επιστολή του 

Συνεχώς ακούμε από το βήμα κάθε κόμματος την ανάγκη ώστε οι νέοι να πολιτικοποιηθούν. Να έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή  με τα κοινά. Να έχουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα του σήμερα, του .. αύριο. Αλλά αλήθεια τι εικόνα έχουν αυτά τα νέα παιδιά; Αφορμή για τη σκέψη αυτή μας δίνει η ανοιχτή  επιστολή του Σταμάτη Δημητροκάλλη ενός νέου παιδιού που εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια έζησε την πολιτική σκηνή από … μέσα ενταγμένος στην Νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Κι όμως εν έτη 2018 και έχοντας κερδίσει με το σπαθί του τη θέση του Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες γυρίζει τη πλάτη… Και λέει «αντίο» και εξηγεί με πολύ καθαρό τρόπο τους λόγους που τον ωθούν να πει «όχι» στο «κόμμα που αγάπησα»… Και ρίχνει κεραυνούς όταν λέει «είμαστε η περιζήτητη νύμφη του πολιτικού συστήματος» ή όταν σημειώνει «Το κόμμα υπηρέτησα δεν είναι πλέον Κίνημα λαού, δεν αφουγκράζεται την φωνή του πολίτη. Έχει καταντήσει ένα παρακολούθημα από Αρχηγίσκους που δεν σιωπούν και δεν σέβονται..» και ολοκληρώνει σημειώνοντας «Πώς να αντέξει κανείς όταν σου λένε πως τέμνονται έστω και λίγο οι πολιτικοί δρόμοι σου με τα αντιδραστικά στοιχεία του παρελθόντος ;;»

Αναλυτικά η επιστολή του Σταμάτη Δημητροκάλλη αναφέρει τα εξής:

«Εντάχθηκα στη Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ το έτος 2009 γιατί πίστεψα και ήθελα να υπηρετήσω τις ιδέες του πολιτικού κινήματος που έκανε την Ελλάδα μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα κερδίζοντας την καρδιά της πλειοψηφίας των πολιτών για πολλά χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που με αντιπροσώπευε πολιτικά με τον ορθό πολιτικό λόγο του, που βασιζόταν στις ιδέες του Σοσιαλισμού, στη Δημοκρατία, στις Αρχές και τις Αξίες του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Στις εποχές της κρίσης που κυριαρχούσε ο Λαϊκισμός και η δημαγωγία, ένιωσα την ανάγκη να υπερασπιστώ το πραγματικό Κίνημα που αγκάλιασε όλη η Ελλάδα.

Αγωνίστηκα τους δύσκολους καιρούς, όταν πολλοί μέχρι τότε σύντροφοι, ήταν άφαντοι και αποδείχθηκαν δειλοί να υπερασπιστούν το σπίτι που τους δόξασε αναλαμβάνοντας να σηκώσω ένα βάρος που δεν μου αναλογούσε. Παρέμεινα  πιστός για να ορθώσει ανάστημα ξανά η Δημοκρατική Παράταξη.

Τότε ήταν όλοι οι δήθεν σωτήρες του τόπου, Δεξιοί και δήθεν Αριστεροί, απέναντι σε κάθε προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ διάσωσης της χώρας και μας αποκαλούσαν προδότες και κλέφτες, που λεηλάτησαν τη χώρα 40 χρόνια.

Σήμερα όμως, ξαφνικά είμαστε η περιζήτητη νύμφη του πολιτικού συστήματος .

Όλοι ξαφνικά μας αγάπησαν , μιλάνε για προοδευτικές συμμαχίες , πουλάνε αριστεροφροσύνη, εμάς που μας έβριζαν και μας αποκαλούσαν Αμερικανάκια, Γερμανοτσολιάδες και προδότες.

Το λυπηρό όμως είναι η στάση του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς.

Το κόμμα που αγάπησα και υπηρέτησα δεν είναι πλέον Κίνημα λαού, δεν αφουγκράζεται την φωνή του πολίτη.

Έχει καταντήσει ένα παρακολούθημα από Αρχηγίσκους που δεν σιωπούν και δεν σέβονται ούτε τους 212.000 πολίτες που έδωσαν καθαρή και αποστομωτική εντολή στην εκλογή της Προέδρου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος Φώτης  Γεννηματάς ως Επικεφαλής  στις εκλογές του νέου φορέα.

Στα δύσκολα του ΠΑΣΟΚ έφυγαν και τώρα έπιασαν πρώτο στασίδι για την λεγόμενη προοδευτική συμμαχία που είχαν υπονομεύσει οι ίδιοι πριν.

Οι δικές μου αρχές και αξίες όμως δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι σε ένα τέτοιο μόρφωμα. Πώς να αντέξει κανείς μέσα σε ένα κόμμα που κάποιοι ισχυρίζονται πως λαΐκιζε ο Ανδρέας στο Μακεδονικό ;

Πώς να αντέξει κανείς όταν σου λένε πως τέμνονται έστω και λίγο οι πολιτικοί δρόμοι σου με τα αντιδραστικά στοιχεία του παρελθόντος ;;

Αυτούς που έλεγαν ΟΧΙ σε όλα; Που μας έβριζαν χυδαία;

Που πήγαν να δικάσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου;

Με όλα αυτά δεν έχω το κουράγιο να συνεχίσω να αποτελώ μέλος ενός κόμματος που δεν με εκφράζει πια. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν μπορώ να υποκρίνομαι.

Ευχαριστώ όλους τους συντρόφους που με τίμησαν και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Εύχομαι το κόμμα που αγάπησα να ξαναβρεί τη χαμένη του ταυτότητα και η χώρα να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο