Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣίφνος: Διανομή ενημερωτικού υλικού στο λιμάνι για τους ταξιδιώτες

Σίφνος: Διανομή ενημερωτικού υλικού στο λιμάνι για τους ταξιδιώτες

|

Η συντονισμένη κίνηση από το Δήμου Σίφνου για την ενημέρωση των επισκεπτών για τα μέτρα προστασίας (δείτε φωτο και video) 

Άφιξη το μεσημέρι του Σαββάτου στο λιμάνι της Σίφνου του ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από Πειραιά. Είναι το πρώτο δρομολόγιο μετά την απαγόρευση μετακίνησης επιβατών πλην των μονίμων κατοίκων(επιβεβαίωση με φορολογική δήλωση)και είδαμε αισθητά μειωμένο αριθμό επιβατών σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Οι επιβάτες ήταν λιγοστοί,λίγα ιχ και κανονικά τα φορτηγά με εμπορεύματα,όπως θα δούμε και στο παρακάτω βίντεο.Το μέτρο αυτό αντιμετωπίσθηκε θετικά από το σύνολο των νησιωτών,ας ελπίσουμε ότι πρόφτασε και δεν πάρθηκε αργά και ο ιός δεν έχει φτάσει στα νησιά μας.

Στο λιμάνι παραβρέθηκε η Δήμαρχος Σίφνου κυρία Μαρία Ναδάλη,ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κύριος Νίκος Χρυσίνης και ο αντιδήμαρχος κύριος Δημήτρης Ζαμπέλης και μοίρασαν φυλλάδια με οδηγίες στους επιβάτες που κατέβηκαν στο νησί. Αυτές οι οδηγίες δημοσιεύονται αναλυτικά παρακάτω και πρέπει να τηρηθούν πιστά. 

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ

Σε ποιον απευθύνονται οι οδηγίες
Οι παρακάτω οδηγίες εφαρμόζονται σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο για την ατομική και συλλογική προφύλαξη από το νέο κορωνοΐό SARS-Cov-2 και την πρόληψη της εξάπλωσής του. Aφορούν και απευθύνονται σε όλα ανεξαιρέτως τα άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί, ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και καταγωγής. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε και να συμμορφωθούμε πλήρως και αυστηρά με τα ακόλουθα, προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ – ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 14 ΗΜΕΡΩΝ

Κατά την άφιξή σας στη Σίφνο, είτε είστε μόνιμος κάτοικος είτε επισκέπτης από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, απαιτείται καραντίνα 14 ημερών από την ημερομηνία άφιξής σας. Καραντίνα σημαίνει παραμονή και απομόνωση στο σπίτι για ολόκληρο το διάστημα των 14 ημερών, ανεξάρτητα εάν εμφανίζετε ή όχι, οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (ως γνωστόν, πολλοί φορείς του ιού είναι ασυμπτωματικοί ή εμφανίζουν πολύ ήπια συμπτώματα, αλλά ο ιός παραμένει εξαιρετικά μεταδοτικός).

Κατά το διάστημα της καραντίνας, δεν επιτρέπεται η μετακίνησή σας εκτός σπιτιού για κανέναν λόγο. Εάν χρειάζεστε προμήθειες τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με τα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία για την παραλαβή των ειδών στο χώρο σας. Εάν μοιράζεστε το σπίτι με άλλα άτομα, και ιδιαίτερα εάν πρόκειται για μέλη ευπαθών ομάδων, όπως ηλικιωμένοι ή άτομα οποιασδήποτε ηλικίας σε ανοσοκαταστολή, χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση, κλπ), πρέπει να παραμείνετε απομονωμένοι σε ξεχωριστό, καλά αεριζόμενο δωμάτιο χωρίς να δέχεστε επισκέψεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
• ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!
• Διατηρούμε απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 2 μέτρων από τους συμπολίτες μας, σε εσωτερικούς (π.χ. σουπερμάρκετ) και εξωτερικούς χώρους. Επίσης, εφαρμόζουμε τα μέτρα που ισχύουν στον εκάστοτε χώρο (π.χ. μόνο δύο άτομα εντός του φαρμακείου, κ.λπ.).
• Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
• Καλύπτουμε το βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο, το οποίο απορρίπτουμε άμεσα στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, καλύπτουμε με το εσωτερικό του αγκώνα.
• Εάν εμφανίσουμε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, πυρετός, πονόλαιμος) ΔΕΝ προσερχόμαστε στο Ιατρείο. Πρέπει να γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιατρούς (τηλ. 2284031315) και παραμένουμε στο σπίτι σε απομόνωση παρακολουθώντας την εξέλιξη των συμπτωμάτων μας.
• Σε περίπτωση επιδείνωσης των συμπτωμάτων (δύσπνοια, υψηλός-επίμονος πυρετός, πόνος στο θώρακα) ή εάν ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, άτομα οποιασδήποτε ηλικίας σε ανοσοκαταστολή ή χρόνια υποκείμενα νοσήματα), ΠΡΕΠΕΙ να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό μας ή το Π.Π.Ι. Σίφνου.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ
• Δεν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (βήχα, πυρετό, πονόλαιμο).
• Απαγορεύονται οι κοινωνικές εκδηλώσεις, αποφεύγονται οι επισκέψεις σε οικίες και η παραμονή σε ανοιχτούς χώρους σε συνθήκες συγχρωτισμού, καθώς και όλες οι μη-απαραίτητες μετακινήσεις.
• Αποφεύγουμε αυστηρά την επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ακολουθούμε αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής (πολύ καλό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, χρήση μάσκας και τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων).
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ

• Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων
• Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
• Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
• Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
• Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
• Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (σε περίπτωση ανάγκης σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου, εκτός του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του):
-6980975514 (Δημήτρης Ζαμπέλης, Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Νέος κάδος ανακύκλωσης μπαταριών στην Παλάδα Τήνου, Μικρές κινήσεις, μεγάλη προστασία

Ο Δήμος Τήνου ενισχύει τις υποδομές ανακύκλωσης με στόχο ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο νησί

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Αμοργός – Κατάπολα: Η Γιορτή του Ψαρά, μία νύχτα με φως, θάλασσα και παράδοση

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στα Κατάπολα, η Αμοργός τιμά τους ανθρώπους της θάλασσας με μουσική, ψυχή και την υπογραφή του Amorgorama

Σφοδρή διαμαρτυρία του Δήμου Κύθνου προς τον ΣΚΑΪ για δυσφημιστική εκπομπή

«Δημόσιος λιθοβολισμός ενός ολόκληρου νησιού» – Η επιστολή του Δήμου για τον τρόπο παρουσίασης της Κύθνου στην εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»

Μέχρι 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Πρωτοβουλία στήριξης από τα Υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκπαιδευτικών στον τόπο διαμονής τους μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς

Ζαχαράκη: «Ανοιχτός διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο – Καμία αλλαγή στις Πανελλαδικές για τη Δευτέρα Λυκείου»

Σημαντικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για το μέλλον των εξετάσεων, τα ιδιωτικά ΑΕΙ, το IB και τις υποδομές στα σχολεία – Τι αλλάζει και τι μένει σταθερό

Γάγγλιο, εκτινασσόμενος δάκτυλος και ωλένια νευρίτιδα: Συχνές παθήσεις του άνω άκρου και οι λύσεις τους

Ο εκτινασσόμενος δάκτυλος – αντίχειρας (trigger finger) είναι μια φλεγμονώδης πάθηση που προκαλεί “κλείδωμα” του δακτύλου στην κάμψη και δυσκολία στην έκταση

3D Contouring προσώπου: Η σύγχρονη απάντηση στα σημάδια της γήρανσης

Το αποτέλεσμα του 3D Contouring προσώπου είναι εμφανές άμεσα μετά τη θεραπεία και περιλαμβάνει αποκατάσταση του όγκου, επαναφορά των αναλογιών,

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Κάλεσμα αλληλεγγύης από τη Νάξο για την Παλαιστίνη, συγκέντρωση την Κυριακή στην παραλία

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Παλαιστίνη συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα «March to Gaza» με συγκέντρωση στις 8μμ, Κυριακή 15 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία παραλίας Νάξου

2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου: Αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά με μια εκδήλωση που έκλεψε τις εντυπώσεις! (video)

Μια ξεχωριστή γιορτή στον αύλειο χώρο του σχολείου έκλεισε το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025 με συγκίνηση, χαμόγελα και παρατεταμένο χειροκρότημα.