Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣαντορίνη: Συνεχίζεται η κόντρα ΠΟΕΔΗΝ - Διοίκησης Νοσοκομείου και .. πολύ ασχοληθήκαμε

Σαντορίνη: Συνεχίζεται η κόντρα ΠΟΕΔΗΝ – Διοίκησης Νοσοκομείου και .. πολύ ασχοληθήκαμε

|

Νέα ανακοίνωση από την  ΠΟΕΔΗΝ για τα δρώμενα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης όπου υποστηρίζει ότι κερδοσκοπεί σε βάρος των τουριστών ( χρεώσεις για αξονική εγκεφάλου 300 ευρώ) – Η δεικτική απάντηση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης 

«Η κερδοσκοπία είναι αδίκημα που διώκεται από τον ποινικό κώδικα. Για τις χρεώσεις σε Ασθενείς του Νοσοκομείου Σαντορίνης ποιος θα διωχθεί; Δεν θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη ή άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που εγκαινίασε ως Δημόσιο, 15 Ιουλίου 2016 ο κος Τσίπρας και λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία (ΑΕΜΥ Α.Ε.), κερδοσκοπεί σε βάρος των τουριστών».. Ποιος το αναφέρει; Μα η Διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ που προχώρησε σε ένα ακόμη επεισόδιο στην “κόντρα” που έχει με την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, έχοντας στη μέση το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Και σύμφωνα με τις καταγγελίες, μιλούν για οικονομική εκμετάλλευση των τουριστών, σημειώνοντας ότι χρεώνει τις εξετάσεις έως και 10 φορές περισσότερο από άλλα Δημόσια Νοσοκομεία, προσθέτοντας μάλιστα ότι «δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί στο κράτος Πολάκη». 

Υποστηρίζει δε στην καταγγελία της ότι αν και Δημόσιο, το Νοσοκομείο Σαντορίνης, κερδοσκοπεί σε βάρος των τουριστών καθώς χρεώνει αξονική εγκεφάλου 300 ευρώ που στα άλλα Δημόσια Νοσοκομεία και στον Ιδιωτικό Τομέα χρεώνεται 71 ευρώ όπως προβλέπει το κρατικό τιμολόγιο ενώ χρεώνει ακτινογραφία 40 ευρώ αντί για 4 – 5 ευρώ που ορίζει το κρατικό τιμολόγιο. Και καλεί τον διοικητή του νοσοκομείο, κο Πανατόπουλο, να απαντήσει σχετικά, χαρακτηρίζοντάς τον στη συνέχεια ως «εκλεκτό του Πολάκη». Ποια η απάντηση από το Νοσοκομειο Θήρας; Λιτή και δεικτική. Μόλις έντεκα λέξεις “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη … και πολύ χρόνο σπαταλήσαμε” 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ (υπογράφουν οι Μιχάλης Γιαννακός – πρόεδρος και Χρήστος Παπαναστάσης – Γενικός Γραμματέας) αναφέρει τα εξής: 

Νοσοκομείο Σαντορίνης – Αν και Δημόσιο, κερδοσκοπεί σε βάρος των τουριστών

– Χρεώνει αξονική εγκεφάλου 300 ευρώ που στα άλλα Δημόσια Νοσοκομεία και στον Ιδιωτικό Τομέα χρεώνεται 71 ευρώ όπως προβλέπει το κρατικό τιμολόγιο

– Χρεώνει ακτινογραφία 40 ευρώ αντί για 4 – 5 ευρώ που ορίζει το κρατικό τιμολόγιο

– Μεγάλες ελλείψεις σε Ιατρούς βασικών ειδικοτήτων

Η κερδοσκοπία είναι αδίκημα που διώκεται από τον ποινικό κώδικα. Για τις χρεώσεις σε Ασθενείς του Νοσοκομείου Σαντορίνης ποιος θα διωχθεί; Δεν θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη ή άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που εγκαινίασε ως Δημόσιο, 15 Ιουλίου 2016 ο κος Τσίπρας και λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία (ΑΕΜΥ Α.Ε.), κερδοσκοπεί σε βάρος των τουριστών.

Συνέταξε και εφαρμόζει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών αυθαίρετα χωρίς να εφαρμόζει τα Προεδρικά Διατάγματα, που ορίζουν το κρατικό τιμολόγιο αμοιβών Ιατρικών επισκέψεων και Ιατρικών οδοντιατρικών πράξεων για Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Άκρως παράνομη πράξη. Το Νοσοκομείο «δαγκώνει» τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί με αυθαίρετες χρεώσεις για παροχή υπηρεσιών Υγείας.

Σας κοινοποιούμε τιμολόγιο Αυστραλέζας τουρίστριας που πλήρωσε την Αξονική εγκεφάλου 300 ευρώ και 40 ευρώ για την εξέτασή της ως έκτακτο περιστατικό!!!

Οι ασθενείς από όποια χώρα του κόσμου και εάν κατάγονται και προσέρχονται σε Δημόσια Νοσοκομεία ως έκτακτα περιστατικά εξετάζονται δωρεάν. Στη Σαντορίνη πληρώνουν 40 ευρώ.

Η Αξονική τομογραφία εγκεφάλου σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ στα Δημόσια Νοσοκομεία χρεώνεται 71ευρώ με βάση το Προεδρικό Διάταγμα Π.Δ. 157/1991 (σελ. 1047). Η χρέωση είναι 24.230 δρχ και με τη μετατροπή της δραχμής σε ευρώ κοστίζει 71 ευρώ. Τόσο χρεώνεται και σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία.

Η Αξονική τομογραφία εγκεφάλου με βάση το τιμολόγιο του κράτους κοστίζει 71 ευρώ πληρωμένη εξ ολοκλήρου από τη τσέπη του Ασθενή.

Στη Σαντορίνη ο ευρωπαίος τουρίστας ή μετανάστης χωρίς ΑΜΚΑ χρεώνεται 150 ευρώ και ο τουρίστας ή μετανάστης που κατάγεται από χώρα εκτός Ευρώπης 300 ευρώ. Διπλά Βιβλία!!! Τι έχει να πει ο κος Πανοτόπουλος ο εκλεκτός του Πολάκη που διοικεί το Νοσοκομείο;

Σας κοινοποιούμε τιμολόγιο χρέωσης της Αυστραλέζας τουρίστριας που μας κάνει ρεζίλι διεθνώς και του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ 157/1991)!!!

Σας κοινοποιούμε και άλλα τιμολόγια χρεώσεων ασθενών (τουριστών) που δείχνει ότι το Νοσοκομείο κερδοσκοπεί ασύστολα. Μία ακτινογραφία που σε Δημόσιο Νοσοκομείο ή τον Ιδιωτικό Τομέα κοστίζει 4 – 5 ευρώ στο Νοσοκομείο Σαντορίνης χρεώνεται 40 ευρώ!!!

Δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί στο κράτος Πολάκη!!!

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

15 Ιουλίου 2016 την ημέρα των εγκαινίων του Νοσοκομείου από τον κο Τσίπρα, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την Κυβέρνηση, διέθετε 22 γιατρούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Δεσμεύτηκε τότε ο Πρωθυπουργός για άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου. Σήμερα 2,5 χρόνια μετά τα εγκαίνια οι γιατροί του Νοσοκομείου είναι 23.

Σας κοινοποιούμε την κατάσταση με τους υπηρετούντες Ιατρούς.

Από τους 26 που αναγράφονται στην κατάσταση, οι δύο είναι λοιπό επιστημονικό προσωπικό και ένας Ιατρός είναι στο περιφερειακό ιατρείο της Οίας και κάνει μόνο εφημερίες στο Νοσοκομείο.

Είπε στα εγκαίνια ο Πρωθυπουργός: Οι γυναίκες θα γεννάνε στον τόπο τους. Με έναν Παιδίατρο και δύο Γυναικολόγους πως;

Θα λειτουργήσει Τεχνητός Νεφρός ώστε οι νεφροπαθείς να μην ξενιτεύονται και να κάνουν αιμοκάθαρση στον τόπο τους. Χωρίς κανένα Νεφρολόγο πως;

Από την κατάσταση των υπηρετούντων ιατρών φαίνεται ότι η κάλυψη σε βασικές ιατρικές ειδικότητες είναι με έναν ή δύο γιατρούς και ως εκ τούτω δεν καλύπτονται οι εφημερίες όλο το μήνα. Λείπουν τελείως βασικές ειδικότητες Ιατρών (Οφθαλμίατρος, Γαστρεντερολόγος, ……κλπ).

Οι Αεροδιακομιδές συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό. 6-10 την εβδομάδα!!!” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μειώσεις φόρων για 4 εκατ. φορολογούμενους,οι αλλαγές που έρχονται στο φορολογικό σύστημα

Αυξάνεται το αφορολόγητο, μειώνονται οι συντελεστές και τα τεκμήρια – Το πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ατυχήματα με γουρούνες: Ένας καλοκαιρινός «εφιάλτης» για τα νησιά

Γιατροί περιγράφουν ότι «η μισή εφημερία είναι περιστατικά με γουρούνες» – Τουρίστες έως 25 ετών τα κύρια θύματα, με τραυματισμούς από απλά κατάγματα έως θανατηφόρες κακώσεις

Νάξος: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο «Ψάξε στο όνειρό μας» (αφίσα)

Το αφιέρωμα στη Νάξο δεν αποτελεί απλώς μια συναυλία, αλλά μια γιορτή μνήμης και τιμής στον καλλιτέχνη που σημάδεψε την ελληνική μουσική σκηνή

Ανανέωσε με Τσουγκαράκη ο ΑΠΑΣ Νάξου – Ανακοίνωση φιλικών αγώνων προετοιμασίας

Ο έμπειρος σέντερ συνεχίζει στη Νάξο, ενώ η ομάδα ανακοίνωσε το πρόγραμμα φιλικών για τον Σεπτέμβριο ενόψει της σεζόν 2025-26 στη National League 1.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «Κακλαμανάκεια 2025» στην Αμοργό

Ο ΑΝΠΟ Αμοργού και ο Δήμος Αμοργού τίμησαν την Ολυμπιονίκη Ειρήνη Νίνου στην τελετή λήξης του θεσμού προς τιμήν του Νίκου Κακλαμανάκη.

Μύκονος: Τραγωδία σε ξενοδοχείο του Ορνού – Νεκρός 25χρονος σε ιδιωτική πισίνα δωματίου

Δύο νεαροί Βραζιλιάνοι βρέθηκαν αναίσθητοι σε πισίνα ξενοδοχείου – Ο ένας διασώθηκε, ο άλλος ανασύρθηκε νεκρός. Στο δωμάτιο βρέθηκαν σύριγγα και σακουλάκια με λευκή σκόνη.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πολιτικός Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών

Γιος του αξέχαστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, την πολιτική και τον πολιτισμό

Αμοργός: Η «Γιορτή του Παστελιού» επιστρέφει στη Λόζα Χώρας

ην Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 στις 20:00, ο Σύλλογος «Σημωνίδης» μας καλεί σε μια γιορτή γεύσεων, μουσικής και παράδοσης με παστέλι, ψημένη ρακή, χορό και τραγούδι ως το πρωί.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση και εκλογές του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου

Το Σάββατο 30 Αυγούστου στον χώρο της βιβλιοθήκης του 1ου Γυμνασίου Νάξου

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.