Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣαντορίνη - Γ. Βλασερός: Το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου

Σαντορίνη – Γ. Βλασερός: Το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου

|

Αρθρο του συντοπίτη μας γιατρού και πολιτευτή Κυκλάδων (“Κίνημα Αλλαγής”) Γιάννη Βλασερού σχετικά με το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου Σαντορίνης 

“….Το Κίνημα Αλλαγής συνεχιστής  του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος που ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας έντονα ευαισθητοποιημένο σε θέματα πού αφορούν την υγεία καταθέτει δια του  βουλευτή του  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου  σε συνεργασία μαζί μου, επερώτηση στη Βουλή με θέμα: Τα προβλήματα από τις συνεχιζόμενες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Σαντορίνης πρέπει να λυθούν και να λειτουργήσει πλήρως… ” Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιωάννης Βλασερός – γιατρός και πολιτευτής στις Κυκλάδες του “Κινήματος Αλλαγής” με θέμα το Νοσοκομείο Σαντορίνης. Και ο τίτλος της ανακοίνωσης τα λέει όλα “το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Σαντορίνης”… Ενα project που ξεκίνησε δυναμικά από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά το τελευταίο διάστημα μοιάζει να καταρρέει… .

Αναλυτικά το άρθρο του κου Ιωάννη Βλασερού (*) αναφέρει: 

Τέσσερα χρόνια σχεδόν έχουν περάσει αφ΄ ότου εγκαινιάστηκε το Νοσοκομείο της Σαντορίνης με ειδικό καθεστώς λειτουργίας ως ανήκον στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) Λόγω της  ποιοτικής και εντατικής δουλειάς των εργαζομένων του το Νοσοκομείο Σαντορίνης παρά τα προβλήματα λειτουργίας του κατάφερε να έχει μεγάλη προσφορά στο χώρο της περίθαλψης των μόνιμων κατοίκων, αλλά και πολύ μεγάλου αριθμού επισκεπτών του νησιού. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό αντί να βελτιώνεται η λειτουργία του φαίνεται ότι φθίνει.

Υπάρχει μία σταδιακή  μείωση του προσωπικού του. Οι 130 εργαζόμενοι με τους οποίους άρχισε τις εργασίες του το νοσοκομείο έχουν περιορισθεί στους 70 περίπου.

Οι μειώσεις των μισθών η δυσκολία ανεύρεσης στέγης έκαναν εκτός των άλλων πολλούς εργαζόμενους ειδικά γιατρούς να αποχωρήσουν η να μην δεχτούν διορισμούς. Αποτέλεσμα αυτών ορισμένα τμήματα να μην λειτουργούν και άλλα να υπολειτουργούν.

Έτσι τμήματα όπως το ορθοπεδικό  και το οφθαλμολογικό δεν λειτουργούν ,το δε νεφρολογικό λειτουργεί μόλις τον τελευταίο καιρό αλλά περιοδικά με επισκέπτη γιατρό.

Με εξαντλητική προσπάθεια του προσωπικού τους, λειτουργούν το γυναικολογικό και το παιδιατρικό λόγω πολύ μειωμένης  στελέχωσης.

Με μειωμένη στελέχωση πορεύονται και άλλα τμήματα όπως το χειρουργικό, το αναισθησιολογικό, το καρδιολογικό, το οδοντιατρικό και το ακτινολογικό η  καλή λειτουργία των οποίων στηρίζεται  στην υπερπροσπάθεια  του προσωπικού τους .

Μεγάλη είναι η ανάγκη του νοσηλευτικού προσωπικού. Ο τελευταίος μικρός αριθμός προσλήψεων επικουρικών νοσηλευτών δεν λύνει το πρόβλημα.

Η μισθολογική διαφορά μεταξύ των ιατρών του ΕΣΥ και των ιατρών ΑΕΜΥ είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να αποκατασταθεί.

Το στεγαστικό πρόβλημα παρά την όποια μείωση του εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους εργαζομένους και δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου .

Η άμεση στελέχωση του με υγειονομικό προσωπικό είναι αποκλειστική ανάγκη και θέμα επιβίωσης του νοσοκομείου.

Η ανεκτίμητη προσφορά του Ιδρύματος Ρούλας και Ευάγγελου Νομικού στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης πρέπει να αξιοποιηθεί.

Οι ανάγκες περίθαλψης των μονίμων κατοίκων, των χιλιάδων επισκεπτών και η ειδική ανάγκη της πανδημίας του κορωνοϊού δεν περιμένουν.

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχιστής  του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος που ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας έντονα ευαισθητοποιημένο σε θέματα πού αφορούν την υγεία καταθέτει δια του  βουλευτή του  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου  σε συνεργασία μαζί μου     επερώτηση στη Βουλή με θέμα: Τα προβλήματα από τις συνεχιζόμενες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Σαντορίνης πρέπει να λυθούν και να λειτουργήσει πλήρως.

Η Κυβέρνηση η Περιφέρεια ο νέος Δήμαρχος και  ο νέος Διοικητής του νοσοκομείου πρέπει να συνεργήσουν, ώστε η Σαντορίνη ο πρώτος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης να έχει το Νοσοκομείο που έχει ανάγκη και πού της αξίζει.

(*) Ο Γιάννης Βλασερός,  Ιατρός Καρδιολόγος, τ. Δ/ντής Ιπποκράτειο Γ. Ν. Αθηνών, Αν. Γραμματέας Τομέας Υγείας του Κινήματος Αλλαγής.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Καταγραφή της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του νησιού (video)

Μέσα από 17 ώρες οπτικοακουστικού υλικού και μαρτυρίες ηλικιωμένων, η Αμοργός καταγράφει και διασώζει τις παραδόσεις όλων των χωριών της, με τη στήριξη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του προγράμματος Cycladic Identity.

Στοίχημα – Ελλάδα: Ποντάρουμε στη Λαμία να σημειώσει το πρώτο γκολ (!!!)

Η πρόταση ημέρας έρχεται από την Ελλάδα - Πλέι άουτ και Βόλος - Λαμία: Την έκπληξη ξανά στο 5.10!

Μάριος Βαζαίος: «Η Νάξος είναι μια αφύλακτη Τοσκάνη» (video)

Μια σημαντική διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την 31η Μαίου και την 1η Ιουνίου στον Πύργο Μπαζαίου με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη της Νάξου

Naxos Island Wildlife Protection: Καταγραφή 19 περιστατικών με νεκρές θαλάσσιες χελώνες για το 2025 (!!!)

Η οργάνωση Naxos Island Wildlife Protection καταγράφει το 19ο περιστατικό νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο νησί για το 2025 – Έκκληση για δράση από την τοπική κοινωνία και τις αρχές

Αντίστροφη μέτρηση για τα θαλάσσια πάρκα σε Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο – Έρχονται οι τελικές ανακοινώσεις

Έως τις 9 Ιουνίου αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα δύο νέα θαλάσσια πάρκα, με φόντο τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια – Τι προβλέπεται για Αμοργό, Αντικύθηρα και Ελαφόνησο

Naxos Medical: Επίσκεψη (17/05) του ουρολόγου γιατρού Αλκιβιάδη Γρηγοράκη

Πλήρης ουρολογικός έλεγχος με σύγχρονο εξοπλισμό και εξατομικευμένη φροντίδα για κατοίκους και επισκέπτες της Νάξου

Νέο ψηφιακό μητρώο ακινήτων από την ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει από Ιούλιο για 7 εκατ. ιδιοκτήτες

Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, προσυμπλήρωση δηλώσεων και προσοχή στα λάθη – Τι πρέπει να γνωρίζουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Τήνος: Αντίο στην κα Κατερίνα, τη γυναίκα που δίδαξε την αλληλεγγύη με πράξεις

Η Κατερίνα Μαμούδη, η ψυχή της Κοινωνικής Κουζίνας του νησιού, έφυγε από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία σήμερα Τετάρτη 14 Μαΐου

Νέο Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο στο Γεωλογικό Μουσείο Απειράνθου (video)

Η καινοτομία συναντά τις γεωεπιστήμες στη Νάξο – Εκπαιδευτική επένδυση με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για μικρούς και μεγάλους (video)

Ευη Νομικού: “Ο σεισμός μεταξύ Κάσου και Καρπάθου δεν σχετίζεται με τη Σαντορίνη”

Η γεωλόγος Εύη Νομικού αναλύει τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κάσου και Καρπάθου – Δεν συνδέεται με τη Σαντορίνη. Ιστορικό προηγούμενο ο σεισμός του 1303.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση