Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣαντορίνη: Το "αντίο" στην Ρένα Γρίβα

Σαντορίνη: Το “αντίο” στην Ρένα Γρίβα

|

Η μεγάλη Κυρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η γυναίκα που άφησε το στίγμα της στο νησί της, η Ρένα Γρίβα, ανήμερα του Πάσχα πέρασε στην αιωνιότητα – Το αντίο από το Δήμο Θήρας αλλά και τα μέλη της Τράπεζας Σαντορίνης 

“….. Η μεγάλη Κυρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η γυναίκα που άφησε το στίγμα της στο νησί της, η Ρένα μας, πέρασε σημερα στην αιωνιότητα. Τιμή μου που τη γνώρισα, τιμη μου που μίλησα μαζί της πολλες φορες. Όποτε την έβλεπα, δεν ξεχνουσε να μου πει για τις μεγάλες της αγάπες. Το Εμπορείο και Την Αγία Ειρήνη. Εύχομαι στη μνήμη της το σημείο απο το οποίο πήρε το όνομά του το νησί να γίνει σύντομα όπως η Ρένα μας το ονειρευόταν…”. 


 

Με την ανάρτηση αυτή, η συνάδελφος Μαντώ Στουρνάρα, ενημερώνει μέσω των social media για τον θάνατο της Ρένα Γρίβα, ενός προσώπου που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κοινωνία της Σαντορίνης.  Μάλιστα, ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Εμπορείου και από τους στυλοβάτες της “Τράπεζας Σαντορίνης”… Αυτός είναι και ο λόγος που παραθέτουμε τις αναφορές τόσο από τη Δήμο Θήρας με την υπογραφή του Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα όσο και από την Τράπεζα Αίματος, με την υποσημείωση ότι έως και την τελευταία στιγμή η εκλιπούσα ήταν ενεργό μέλος στη προετοιμασία για την 61η αιμοδοσία που θα ξεκινήσει την 30η Απριλίου και για μία εβδομάδα… 

Τι αναφέρει ο Δήμος Θήρας (με την υπογραφή του Αντώνη Σιγάλα) 

“Αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό τη συμπατριώτισσα μας και αγωνίστρια Ρένα Γρίβα.  

Μαχητική, ανιδιοτελής, έντιμη και πάντα δημιουργική, υπηρέτησε τη Σαντορίνη μέσα από τη θέση της προέδρου της Κοινότητας του μεγαλύτερου χωριού των Κυκλάδων, του Εμπορείου για πολλά χρόνια. 

Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του μεγάλου μας χωριού, πέτυχε με την επιβλητική και καλοσυνάτη παρουσία της να έχει κοντά της ολόκληρη την κοινωνία. Κέρδιζε την αγάπη των ανθρώπων και μπήκε μπροστάρισσα σε πολλές τοπικές κατακτήσεις.    

Η Ρένα Γρίβα στάθηκε όλα τα χρόνια της ζωής της στο πλευρό των συμπολιτών της, επικεντρώνοντας το έργο της στη νεολαία, παραχωρώντας από την οικογενειακή της περιούσια γη, για τη δημιουργία αθλητικού χώρου στο Εμπορείο και στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια κατασκευής του Παιδικού Σταθμού του Εμπορείου που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του.  

Παρά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, ουδέποτε έπαψε να ενδιαφέρεται για την πρόοδο του αγαπημένου μας νησιού. 

Την αποχαιρετούμε με θλίψη και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια της, υποσχόμενοι ότι δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. 

Καλό ταξίδι στην αγωνίστρια και μοναδική Ρένα Γρίβα”.


 

Και η Τράπεζα Αϊματος Σαντορίνης 

“Εφυγε από κοντά μας σήμερα το βράδυ η κ. Ρένα Γρίβα η οποία υπηρέτησε επί τρεις τετραετίες την κοινότητα του Εμπορείου και διετέλεσε για χρόνια και επαρχιακός σύμβουλος της επαρχίας Θήρας. Ήταν μία προσωπικότητα που άφησε τη σφραγίδα της για την ανάπτυξη του Εμπορείου και γενικότερα του νησιού μας.

Η Ρένα Γρίβα ήταν και αυτή ένας από τους τότε κοινοτάρχες που στήριξαν με αγάπη και θέρμη την τράπεζα αίματος Σαντορίνης,την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Από τότε 1992 και μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον της ήταν έντονο και οι εκκλήσεις της ιδιαίτερα στους νέους συνεχείς παροτρύνοντας τους να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη θεάρεστη προσπάθεια όπως έλεγε. Δεν είναι πολλές οι μέρες που έστειλε και το τελευταίο μήνυμα για την 61η εθελοντική αιμοδοσία που αρχίζει στις 30 Απρίλη και θα τελειώσει στις 8 Μαϊου μαζί με τις πασχαλιατικες ευχές της.

Και βέβαια δηλώνοντας την περηφάνεια της σαν Σαντορινια και μάλιστα αιμοδοτρια για την βράβευση της τράπεζας αίματος Σαντορίνης από την ακαδημία Αθηνών. Η Ρένα Γρίβα έφυγε από τη ζωή και καμαρωνε για το ότι ήταν Σαντορινια και Μποργιανη και υπήρξε αιμοδοτρια και ιδρυτικό μέλος της τράπεζας αίματος Σαντορίνης.

Δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη το έργο που ξεκίνησε για το καλό του νησιού μας και της εθελοντικής αιμοδοσίας ας είναι αιώνια η μνήμη της”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης στη Νάξο – Συναντήσεις με φορείς και αυτοψία σε δικαστικές εγκαταστάσεις (video)

Σε διαδοχικές συναντήσεις ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για την πρόοδο έργων και τις ανάγκες της Νάξου στον τομέα της Δικαιοσύνης

Hellenic Seaplanes: Απογειώνονται τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, αλλά όχι σε Μήλο και Σαντορίνη

Παρά την ετοιμότητα της Hellenic Seaplanes, δύο εμβληματικά νησιά μένουν εκτός του εθνικού πτητικού χάρτη λόγω αρνητικών γνωμοδοτήσεων από τις Λιμενικές Αρχές

Μύκονος – Γ. Βρούτσης: Αναβαθμίζεται το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Κόρφο με χρηματοδότηση 731.500€

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης ανακοίνωσαν την υλοποίηση του έργου σε ειδική εκδήλωση παρουσία Ολυμπιονικών και αθλητών

«Οι Κούροι ανήκουν στο Φλεριό»: Σαφής αντίθεση στην απομάκρυνσή τους από τη Νάντια Σαλτερή

Δημόσια παρέμβαση της Νάντιας Σαλτερή για την απόφαση του ΚΑΣ – Χωρίς διαβούλευση, χωρίς διάλογο, με κίνδυνο απώλειας της πολιτιστικής ταυτότητας των Μελάνων

Μια Τήνος για όλους: Νέες θέσεις (14) στάθμευσης ΑμεΑ σε κοινότητες του νησιού

Ο Δήμος Τήνου κάνει πράξη την ισότιμη πρόσβαση, με ουσιαστικές παρεμβάσεις για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε 11 χωριά του νησιού

Στη Νάξο (και φέτος) το ελικόπτερο αεροπυρόσβεσης, ασπίδα προστασίας για το καλοκαίρι

Το ελικόπτερο Kamov Ka-32 σταθμεύει ξανά στο αεροδρόμιο της Νάξου, έτοιμο να επέμβει άμεσα σε κάθε πυρκαγιά στις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Γ. Πολυχρονάκος: «Για τις Κυκλάδες όπως τις αγαπήσαμε, όπως πρέπει να τις παραδώσουμε» (video)

Δήλωση του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με επίκεντρο τις Κυκλάδες, το νερό και το μέλλον της βιώσιμης ανάπτυξης

Νάξος: Ξεκίνησε η ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επαναφέρει την οργανωμένη ναυαγοσωστική προστασία για το 2025, με έμφαση στην πρόληψη, την ασφάλεια και τον σεβασμό στον άνθρωπο

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις