Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΣαντορίνη - Αντ. Σιγάλας: Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές

Σαντορίνη – Αντ. Σιγάλας: Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές

|

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Θήρας (με φωτογραφία του Δημάρχου κου Σιγάλα να μοιράζει μάσκες στους επισκέπτες) όπου εξηγεί τις δράσεις που έχουν γίνει για τη προστασία των κατοίκων τη περίοδο της πανδημίας και σημειώνει ” Ολοι μαζί θα βγούμε νικητές”

Το είχαμε αναφέρει την περασμένη Δευτέρα…. Εάν κατέβεις στο λιμάνι της Σαντορίνης (Αθηνιό) και δεις κάποιον να σου προσφέρει μία μάσκα, μην απορήσεις… Να την αποδεχτείς και είναι στα έκτακτα μέτρα προστασίας που λαμβάνει ο Δήμος Θήρας ώστε να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς οι επισκέπτες του νησιού… Κι αυτό γιατί στο πλαίσιο προστασίας του νησιού και πριν χρειαστεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώσει μέτρα (σ.σ. σε ισχύ πάντως έως τέλος του μήνα είναι μέτρα προστασίας που αφορούν και τη Σαντορίνη), η δημοτική αρχή αποφάσισε να λάβει πρωτοβουλία και να απλώσει από μόνη της ομπρέλα προστασίας στο νησί, πριν υπάρξουν πολλαπλά κρούσματα. Άλλωστε, μέχρι στιγμής, η Σαντορίνη θεωρείται από τα νησιά με εξαιρετικά χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος ξεκινά να μοιράζει δωρεάν μάσκες στους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, προκειμένου εκτός των άλλων να απολαύσουν και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν αγορασθεί 30.000 χειρουργικές μάσκες οι οποίες διανέμονται στο λιμάνι όπου φθάνουν οι τουρίστες αλλά και στην Οία όπου συνήθως καταγράφεται συνωστισμός για το ηλιοβασίλεμα. Και σήμερα, έχουμε την επίσημη ενημέρωση του Δήμου Θήρας, με τίτλο “Ολοι μαζί θα βγούμε νικητές”… Και ανάμεσα στα άλλα διαβάσαμε:Επιδίωξη μας είναι να διατηρήσουμε τα νησιά μας αλλά και την εικόνα τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ως ένα απόλυτα ασφαλή προορισμό. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να εργάζεται μεθοδικά και επίμονα για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και για την προστασία της απασχόλησης και του εισοδήματος των συμπατριωτών μας,  οι οποίοι υφίστανται τις δραματικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης”.

fotothira_2020.jpg

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας (με φωτογραφία του Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα να μοιράζει μάσκες στους επισκέπτες), αναφέρει:

Ο Δήμος Θήρας έχει εφαρμόσει στην πράξη το αξίωμα, «το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν». Έτσι από την αρχή της  εμφάνισης της νόσου covid 19 στην πατρίδα μας και πριν ακόμη υπάρξουν οι οδηγίες από την πλευρά της πολιτείας, ο Δήμος Θήρας ανέλαβε δράσεις αποτροπής της εμφάνισης και της διάδοσης του κορωνοϊού στα νησιά μας.

Προχώρησε σε εκτεταμένες απολυμάνσεις των δημοτικών κτιρίων και των πολυσύχναστων δημόκοινων χώρων, προμήθευσε με μέσα ατομικής προστασίας τις υπηρεσίες του Δήμου, ενεργοποίησε το «Βοήθεια στο σπίτι» και ομάδες εθελοντών για την παροχή βοήθειας των κοινωνικά και υγειονομικά ευπαθών συμπολιτών μας.

Προστάτευσε με συνεχείς ολονύχτιες περιπολίες την ιδιωτική και δημόσια περιουσία, στη συνέχεια με την αναστολή της οικοδομικής δραστηριότητας απέτρεψε την ανεξέλεγκτη είσοδο στη Σαντορίνη, των πολυμελών οικοδομικών συνεργείων τα οποία υπήρχε κίνδυνος ν’ αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, χωρίς να υπάρξει κανένα κρούσμα. Στην επόμενη φάση, την οποία σηματοδότησε η παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη για την έναρξη της Τουριστικής περιόδου, προχωρήσαμε στο «άνοιγμα» των νησιών μας στον τουρισμό.

Σε αγαστή συνεργασία με τους επαγγελματίες του νησιού, με υπευθυνότητα, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με τον άμεσο ορισμό ξενοδοχείου «αναφοράς», αναβάθμιση, ετοιμότητα και εγρήγορση του Νοσοκομείου μας, διαχειριστήκαμε με επιτυχία την υγειονομικά κρίσιμη αυτή περίοδο.

Προστατεύσαμε έτσι τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών του Δήμου μας και αποφύγαμε την επιβολή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, που επιβλήθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας μας, εξαιτίας της επιδημιολογικής επιβάρυνσης.

Η Επιτροπή Τουρισμού και κυρίως η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενεργοποιηθεί από το Δήμο και συμβάλουν αποφασιστικά στη διατήρηση της καλής επιδημιολογικής κατάστασης των νησιών μας.

Σήμερα που η πανδημία εμφανίζει παγκοσμίως αλλά και στην πατρίδα μας σοβαρή έξαρση, ο Δήμος μας αναλαμβάνει εκ νέου δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης για την θωράκιση της Σαντορίνης, απέναντι στη νέα επίθεση του κορωνοϊού.

Προμηθεύτηκε επαρκείς ποσότητες μέσων ατομικής προστασίας και προχώρησε, με τη βοήθεια υπαλλήλων του δήμου και εθελοντών, στον εφοδιασμό με προστατευτικές μάσκες των επισκεπτών που φτάνουν ακτοπλοϊκώς στο λιμάνι του Αθηνιού.

Η ενέργεια αυτή είναι συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική, καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας στην υγειονομικά ασφαλή Σαντορίνη και παράλληλα, τούς ευαισθητοποιούμε για την λήψη μέτρων, προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι, αλλά και όσοι έρθουν σε επαφή μαζί τους στην διάρκεια των διακοπών τους.

Επιδίωξη μας είναι να διατηρήσουμε τα νησιά μας αλλά και την εικόνα τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ως ένα απόλυτα ασφαλή προορισμό. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να εργάζεται μεθοδικά και επίμονα για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και για την προστασία της απασχόλησης και του εισοδήματος των συμπατριωτών μας,  οι οποίοι υφίστανται τις δραματικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης.

Με σοβαρή δουλειά, με υπευθυνότητα, με συνεννόηση και αλληλεγγύη θα προστατεύσουμε τις ζωές μας, την υγεία μας και θα μείνουμε όρθιοι. Θα κρατήσουμε τη Σαντορίνη στην κορυφή των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών. Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές…. ”

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο «Heritage on a plate»

Το σχολείο τιμήθηκε για τη δημιουργική σύνδεση της γαστρονομικής παράδοσης με τα ψηφιακά εργαλεία και την τεχνητή νοημοσύνη, σε συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού.

Η Ίος στην κορυφή με το σκοτύρι – Το ελληνικό τυρί που ξετρελαίνει τους Ολλανδούς

Έρευνα του Griekenland.net κατατάσσει την Ίο πρώτο γαστρονομικό προορισμό για τους φίλους του τυριού, με το παραδοσιακό σκοτύρι να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας