Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτική"Πολίτες για τα Νησιά μας": "Ηττήθηκε η πολιτική εκφοβισμού του Μαν. Μαργαρίτη"

“Πολίτες για τα Νησιά μας”: “Ηττήθηκε η πολιτική εκφοβισμού του Μαν. Μαργαρίτη”

|

Η Δημοτική παράταξη “Πολίτες για τα Νησιά μας” και δη ο Βασίλης Βρούτσης δικαιώθηκαν από την Εισαγγελική Αρχή για την εις βάρος τους μύνηση από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλαδων Μανόλη Μαργαρίτη για “συκοφαντική δυσφήμιση” και τονίζουν “«Σας ενημερώνουμε ότι, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στο εξής θα σας καταγγέλλουμε πολιτικά στη συνείδηση των δημοτών».

Απρίλιος του 2016 και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» με μία εντυπωσιακή  ανακοίνωση απογυμνώνουν τα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τις επιλογές σχετικά με τη χρήση της διαδικασίας της απευθείας ανάθεσης έργων, μελετών, υπηρεσιών και προμηθειών. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας και χιούμορ δείχνουν το επίπεδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αφού ούτε καν το Καστελόριζο δεν μπόρεσε να περάσει σε επίπεδο διοικητικών αποφάσεων καθότι μπορεί μεν ο ακριτικός Δήμος Μεγίστης να μην έχει προϋπολογισμό, όμως έχει …εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα για το 2016 (!!!) Και είχαν σημειώσει ότι «Οι “έχοντες το πεπόνι” θα πρέπει να προσέχουν πως χρησιμοποιούν το “μαχαίρι”, γιατί η αλόγιστη χρήση του μπορεί και να τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος και την ηθική ακεραιότητα. Τόσο ατομικά όσο και παραταξιακά…»

Εκείνης της ανακοίνωσης, είχε ακολουθήσει μήνυση από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Βρούτση, αλλά έστω κι αργά (δύο χρόνια δηλαδή) ήρθε η απάντηση … Και η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Νάξου με την υπ αριθμό (86/04.10.2017) έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, οριστικά και αμετάκλητα δικαιώνοντας τον Βασίλη Βρούτση και την δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης… Και έχει σημασία η αιτιολογία της συγκεκριμένης κίνησης… «Το ανωτέρω κείμενο» (σ.σ.: του επίμαχου Δελτίου Τύπου) «εκδηλώνει ξεκάθαρα την πρόθεση του συντάκτη του να πληροφορήσει, να υπογραμμίσει, να κριτικάρει τη δημοτική αρχή και τις αποφάσεις της από την οπτική γωνία του ενδιαφερόμενου να ασκήσει αντιπολίτευση και σε καμία περίπτωση να δυσφημίσει φυσικά πρόσωπα (…) και κατά συνέπεια δεν προκύπτει η ύπαρξη άδικης πράξης».

Και τα ξημερώματα σήμερα είχαμε την έκδοση δελτίου Τύπου – ενημέρωσης από την παράταξη «Πολίτες για τα νησιά μας» όπου με τίτλο «Δικαίωση των «Πολιτών» και της πολιτικής – Ήττα Μαργαρίτη και των πρακτικών εκφοβισμού” τονίζουν ότι θα συνεχίσουν την πολιτική τους τονίζοντας «Έχουμε ταχθεί σε έναν αγώνα για το καλό αυτού του τόπου και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, στον οποίο καμία μήνυση και κανένας άλλου είδους εκφοβισμός δεν έχει σταθεί και δεν θα σταθεί ικανός να μας φιμώσει» και ενημερώνουν ότι «Θα επαναλάβουμε την ίδια φράση που αποτέλεσε την κατακλείδα του Δελτίου Τύπου της 13.04.2016: «Σας ενημερώνουμε ότι, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στο εξής θα σας καταγγέλλουμε πολιτικά στη συνείδηση των δημοτών»… Θέτουν δε το ερώτημα «Κύριε Δήμαρχε τί έχετε να πείτε στους κατοίκους του Κατσοπρίνου και του Λαγκαδιού στο Φιλώτι που σας έχουν ενημερώσει αλλεπάλληλες φορές ότι κάθε χειμώνα τα νερά μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους αλλά και για τα ατυχήματα που έχουν συμβεί με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμών; Πόσο ακόμα θα τους κοροϊδεύετε;»

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει:

“Η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», από την σύστασή της, ασκεί με συνέπεια και πολιτικά ορθό τρόπο αντιπολίτευση, τόσο με την παρουσία της στις συνεδριάσεις των Οργάνων του Δήμου, όσο και με την τακτική έκδοση δελτίων τύπου, ώστε να ενημερώνονται οι δημότες. Κατά κανόνα η Δημοτική Πλειοψηφία, δεν απαντά, ούτε αντιτάσσει πολιτικά, ουσιαστικά ή νομικά επιχειρήματα στις ανακοινώσεις μας.

Ωστόσο, στις 11.07.2016 ο Δήμαρχος κ. Μαργαρίτης, έκανε ένα άλμα στον «πολιτικό του κατήφορο» και καταμήνυσε τον επικεφαλής και δημοτικό σύμβουλο των «Πολιτών» Βασίλη Βρούτση, με αφορμή το από 13.04.2016 Δελτίο Τύπου της Γραμματείας της Δημοτικής Κίνησης με τίτλο «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ», που ως περιεχόμενο είχε δύο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής σχετικές με τους δρόμους Πύργου Χειμάρρου – Κλειδού και Κατσόπρινου Φιλωτίου, τις οποίες ανέλυσε παραθέτοντας ερωτήματα σχετικά με την αδιαφάνεια που τις χαρακτήριζε αλλά και την έλλειψη νομιμότητας. Συγκεκριμένα κατηγόρησε το Βασίλη Βρούτση για συκοφαντική δυσφήμιση του Δημάρχου και της παράταξής του, δηλαδή για προσβολή της τιμής και της υπόληψής του, αποδίδοντάς του «ιδιοτελείς, ταπεινές και αντιπολιτευτικές» προθέσεις.

Ο κ. Μαργαρίτης, καθώς δεν είχε τίποτε να αντιτάξει στις τεκμηριωμένες καταγγελίες του δελτίου τύπου, προφασιζόμενος ότι τον συκοφαντούμε, επέλεξε να απαντήσει με μήνυση και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μας τρομοκρατήσει και θα μας «κλείσει το στόμα» ώστε να τον αφήσουμε να «αλωνίζει» με τις γνωστές αδιαφανείς πρακτικές.

Έχουμε ταχθεί σε έναν αγώνα για το καλό αυτού του τόπου και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, στον οποίο καμία μήνυση και κανένας άλλου είδους εκφοβισμός δεν έχει σταθεί και δεν θα σταθεί ικανός να μας φιμώσει.

Άλλωστε και ο πιο θερμός οπαδός του κ. Μαργαρίτη (αν έχει ακόμα τέτοιους) είχε κατανοήσει ότι το επίμαχο Δελτίο Τύπου δεν καταφερόταν προσωπικά κατά οποιουδήποτε, αλλά ασκούσε πολιτική κριτική. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένας σύμβουλος του Δημάρχου δεν συνέπραξε μαζί του στην μήνυση, αν και ο ίδιος σε όλους τους τόνους είχε δηλώσει ότι όλοι μαζί θα την υποβάλλουν, γιατί δήθεν θίχθηκαν.

Σε δικαίωση του κ. Βρούτση και των «ΠΟΛΙΤΩΝ», απεφάνθη και η Δικαιοσύνη ότι κανένα αδίκημα και καμία συκοφαντική δυσφήμιση δεν διαπράχθηκε σε βάρος των μελών της Δημοτικής Πλειοψηφίας. Συγκεκριμένα, η κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Νάξου, με την υπ’ αρ.  86/04.10.2017 διάταξη, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Χωρίς άλλα σχόλια, μεταφέρουμε εδώ απόσπασμα από το αιτιολογικό της διάταξης αυτής, που είναι ήδη τελεσίδικη: «Το ανωτέρω κείμενο» (σ.σ.: του επίμαχου Δελτίου Τύπου) «εκδηλώνει ξεκάθαρα την πρόθεση του συντάκτη του να πληροφορήσει, να υπογραμμίσει, να κριτικάρει τη δημοτική αρχή και τις αποφάσεις της από την οπτική γωνία του ενδιαφερόμενου να ασκήσει αντιπολίτευση και σε καμία περίπτωση να δυσφημίσει φυσικά πρόσωπα (…) και κατά συνέπεια δεν προκύπτει η ύπαρξη άδικης πράξης».

Θα επαναλάβουμε την ίδια φράση που αποτέλεσε την κατακλείδα του Δελτίου Τύπου της 13.04.2016: «Σας ενημερώνουμε ότι, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στο εξής θα σας καταγγέλλουμε πολιτικά στη συνείδηση των δημοτών».

Κύριε Μαργαρίτη, βρείτε επιτέλους το πολιτικό σθένος και την ευθιξία να ενημερώσετε τους δημότες για όσα έχουμε καταγγείλει μέχρι σήμερα. Και σας προτείνουμε να ξεκινήσετε, δίνοντας επιτέλους απάντηση στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Αφού, όπως λέτε, τα κάνατε όλα νόμιμα σχετικά με τις αποφάσεις για τις οποίες σας καταγγείλαμε με το επίμαχο Δελτίο Τύπου, γιατί μέχρι σήμερα δεν τις έχετε υλοποιήσει;;;
  • Γιατί βγάλατε το δρόμο του Κατσοπρίνου από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017;
  • Κύριε Δήμαρχε τί έχετε να πείτε στους κατοίκους του Κατσοπρίνου και του Λαγκαδιού στο Φιλώτι που σας έχουν ενημερώσει αλλεπάλληλες φορές ότι κάθε χειμώνα τα νερά μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους αλλά και για τα ατυχήματα που έχουν συμβεί με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμών; Πόσο ακόμα θα τους κοροϊδεύετε;”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"