Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠολίτες για τα Νησιά μας: "Δήμαρχε, ενημερώστε τους συμπολίτες μας για την...

Πολίτες για τα Νησιά μας: “Δήμαρχε, ενημερώστε τους συμπολίτες μας για την ποιότητα του νερού”

|

Ανοιχτή επιστολή και προσωπική  πρόσκληση προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μαργαρίτη από τη Δημοτική Παράταξη “Πολίτες για τα Νησιά μας” ώστε ” ενημερώστε, ο ίδιος, άμεσα τους συμπολίτες μας, χωρίς περιστροφές, ότι το νερό που παρέχεται σε κάθε σπίτι και επιχείρηση των νησιών μας, από τον Δήμο, είναι ή δεν είναι υγιεινό, καθαρό και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Τα τελευταία τρία υδρολογικά έτη (2015-16, 16-17 και 17 – 18), η Νάξος δέχεται μειωμένη ροή βροχόπτωσης.. Πολύ κάτω από το μέσο όρο των τελευταίων ετών.. και με δεδομένο ότι το νερό είναι το ύψιστο αγαθό και η βάση για τη ζωή του ανθρώπου λογικό είναι να υπάρχει ευαισθησία…  Από τον Μάρτιο του 2016 η Δημοτική παράταξη «Πολίτες για τα Νησιά μας» έχουν κρούσει τον κώδωνα και ζητούν δράσεις από τη Δημοτική Αρχή ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή.

Κάτι που δεν έγινε. Τον περασμένο Μάιο, η Δημοτική παράταξη «Πολίτες για τα Νησιά μας» προχώρησε σε ημερίδα ενημέρωσης προτείνοντας λύσεις (βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες) όσον αφορά την διαχείριση του νερού τη Νάξο και το κυριότερο να μην αποτελούν πανάκεια οι γεωτρήσεις… Από τη Δήμο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ακούσει…

Πρόσφατα κι ενώ στη πόλη της Νάξου το νερό που τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών έχει παράξενο χρώμα με αποτέλεσμα να επικρατεί αγωνία, οι «Πολίτες» ζήτησαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας της να προβεί” άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλισθεί ότι θα παρέχεται κατάλληλο νερό για ανθρώπινη κατανάλωση.”

Παράλληλα, ζήτησαν από το Δήμο αυτό που ο ίδιος είχε υποσχεθεί, δηλαδή ενημέρωση (αποτελέσματα αναλύσεων) όσον αφορά τη ποιότητα του νερού..

Ναι.. Το νερό μπορεί να είναι καλό και να μην περιέχει εκείνα τα βακτήρια που προκαλούν προβλήματα, όμως όταν κάποιος βλέπει τα φίλτρα νερού στις επιχειρήσεις του να χρειάζονται αλλαγή στις 4 ημέρες και όχι στο τρίμηνο, όταν το μπάνιο γεμίζει με χώμα, ή το ποτήρι το νερό έχει στρώσει από χώμα στο πυθμένα του, οφείλει κάποιος να τον ενημερώσει..

Και αυτό ζητάει για μία ακόμη φορά η Δημοτική παράταξη «Πολίτες για τα Νησιά μας».. Ενημέρωση. Και μάλιστα ζητάει (την επιστολή υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Βρούτσης και Αντώνης Βασαλάκης) από τον ίδιο το Δήμαρχο να προχωρήσει σ αυτή τη κίνηση…

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή – πρόσκληση προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μαργαρίτη που αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Όπως έχετε διαπιστώσει τις τελευταίες εβδομάδες, το νερό στα σπίτια και τις επιχειρήσεις της Χώρας έχει ιδιαίτερη οσμή, γεύση και χρώμα.

Η τοπική κοινωνία, είναι ιδιαιτέρως ανήσυχη, καθώς λόγω των ανωτέρω χαρακτηριστικών, οι πολίτες δικαίως αμφισβητούν την καταλληλότητα του νερού.

Το ίδιο διάστημα, κατά το οποίο η κοινωνία ζει με την ανασφάλεια για αυτό το μείζον ζήτημα, εσείς, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, τρέχετε από πανηγύρι σε πανηγύρι και από εκδήλωση σε εκδήλωση.

Βλέποντας σας να αδυνατείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, σας έχουμε υποβάλει σειρά από ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Πιθανολογούμε ότι δεν τις έχετε καν διαβάσει. Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς μάντης για να καταλάβει τι θα ερχόταν. Ωστόσο, εσείς, με τον εκλεκτό σας, κ. Πολυκρέτη, συνεχίζατε και συνεχίζετε την ανεύθυνη πολιτική στο θέμα της διαχείρισης του νερού. Του νερού που πίνουμε, που μαγειρεύουμε, που πλενόμαστε, που πλένουμε τα παιδιά μας!

Κύριε Δήμαρχε,

ο κόσμος ανησυχεί, επειδή στις βρύσες του τρέχει ΛΑΣΠΟΝΕΡΟ.

Μαζέψτε το πολιτικό θάρρος που πιθανόν έχετε ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι του γραφείου σας και ενημερώστε, ο ίδιος, άμεσα τους συμπολίτες μας, χωρίς περιστροφές, ότι το νερό που παρέχεται σε κάθε σπίτι και επιχείρηση των νησιών μας, από τον Δήμο, είναι ή δεν είναι υγιεινό, καθαρό και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ευελπιστούμε ότι μεταξύ των πανηγυριών και των προεκλογικών εμφανίσεων θα βρείτε λίγο χρόνο και γι’ αυτό».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στη Βουλή οι αυξήσεις νερού στη Νάξο & Μικρές Κυκλάδες — Ερώτηση από το «Κίνημα Δημοκρατίας»

Ανεξάρτητοι βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση & ΑΚΕ προς ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ για τις υπερβολικές αυξήσεις σε ύδρευση–αποχέτευση, ζητώντας επανεξέταση τιμολογίων και έλεγχο κόστους αφαλατώσεων.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Νέα ωράρια στα Δημοτικά Μουσεία (27/9–20/10/2025) & επισκέψεις με ραντεβού τον χειμώνα

Ο Δήμος ανακοινώνει τα ανανεωμένα ωράρια για Καμπανέλλη, Απειράνθου, Κορώνου και Σκαδού. Μετά τις ημερομηνίες, λειτουργία με ραντεβού.

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ανοιχτή επιστολή και… «Τι θα θέλατε να δείτε σε ένα ελληνικό νησί;»

Ο ομότιμος καθηγητής Γιάννης Σπιλάνης απευθύνεται στους επισκέπτες των νησιών για έναν «αργό και λιτό» τουρισμό που σέβεται τη φέρουσα ικανότητα και την ταυτότητα των τόπων.

Express Samina – Δημήτρης Μάλαμας: ο υπολιμενάρχης που «λύγισε» στη διάσωση

Η «άλλη διάσταση» της τραγωδίας: ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. και υπολιμενάρχης Πάρου, Δημήτρης Μάλαμας, έφυγε από οξύ έμφραγμα ενώ συντόνιζε την επιχείρηση διάσωσης.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ανανεώνει ο Στράτος Πολιτόπουλος για δεύτερη σεζόν

Ο 25χρονος play maker (1.80) συνεχίζει στη Νάξο, μετά την πολύ καλή παρουσία του στη National League 2 όπου ο Πανναξιακός άγγιξε την κορυφή του ομίλου.

Κώστας Απιδόπουλος: «Ο Πανναξιακός είναι καταδικασμένος για νταμπλ – Λύστε το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών» (video)

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού μιλά για στόχους, ρόστερ και την ανάγκη δωρεάν ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για όλες τις αποστολές νησιωτικών συλλόγων. Κάλεσμα στον κόσμο: «Όλοι μαζί για την άνοδο».

Ακτοπλοΐα 2025: αντοχή χωρίς ρεκόρ — Η κρουαζιέρα «γράφει» +10% αλλά με φρένο στις προκρατήσεις

Συμπεράσματα από το 8ο ITC 2025: σταθερή η ακτοπλοϊκή κίνηση (δύο ταχύτητες ανά γραμμή), άνοδος στην κρουαζιέρα, αλλά ενδείξεις επιβράδυνσης μετά το 2026.

Λεονταρίτης: “Οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καθαρότερο τόπο κι αυτό κάνουμε”

Με προϋπολογισμό άνω των 600 εκατ. ευρώ και δυναμικότητα 61.000 τόνων/έτος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΦΟΔΣΑ θωρακίζουν περιβαλλοντικά τα νησιά, μειώνοντας δραστικά την ταφή.

Συμμαχία για τα παιδιά της Σαντορίνης: Ένωση Ξενοδόχων & Ένωση Γονέων Θήρας ενισχύουν τη συνεργασία τους

Με κοινό στόχο τη στήριξη της μαθητικής κοινότητας και την κοινωνική συνοχή, οι δύο φορείς δρομολογούν κοινές δράσεις σε πολιτισμό, εκπαίδευση και κοινωνική υποστήριξη.

«Ό,τι αξίζει» στην ΕΡΤ1: ιστορίες που φωτίζουν την Ελλάδα — αυτή την Κυριακή (28/09) στην Ίο

Η Ίνα Ταράντου συναντά τους «αφανείς πρωταγωνιστές» της καθημερινότητας. Στις 28/9, η εκπομπή ταξιδεύει στην Ίο και φιλοξενεί τον Γιάννη Πουσσαίο.

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Ονοματοθεσία ανώνυμων οδών στη Νάξο: Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στη διαδικασία ονοματοθεσίας και αρίθμησης οδών στη Χώρα και τα Αγγίδια, με στόχο τη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών.

Κουφονήσι: Αμερικανοί άφησαν 500€ φιλοδώρημα — «Δεν θα κλείσω μάτι!» λέει ο σερβιτόρος (video)

Παρέα 8 ατόμων κατέπλευσε με σκάφος, έφαγε αστακό και φρέσκα ψάρια· λογαριασμός 750€ και tip 500€ που θα μοιραστεί σε 22 εργαζομένους.

Νάξος: Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες — 3η χρονιά το Δημοτικό Εργαστήρι

Μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας & αυτοσχεδιασμού με τον σκηνοθέτη Θανάση Αντωνίου. Δύο τμήματα: 13–15 & 16+ με δωρεάν συμμετοχή.

Κυκλάδες: Ένα έμφραγμα, τρία νησιά, μία σωτηρία στο Ιπποκράτειο (video)

Σίφνος → Σύρος (4–5 μέρες) → Μύκονος → Αθήνα: καταγγελίες της οικογένειας για χαοτικές διακομιδές και κενά στο σύστημα υγείας των νησιών.

Κουφονήσι: Ομόφωνο «ναι» σε μειώσεις και δίκαιη τιμολόγηση νερού

Έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας (22/09) – αιτήματα για επανέκδοση λογαριασμών, δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, έλεγχο μετρητών και ειδικό καθεστώς «νησιωτικότητας»

Κυκλάδες: Το νερό έγινε «υγρός χρυσός» — λογαριασμοί-σοκ και SOS από τα Κουφονήσια (video)

Ο αντ/ρχος Νάξου Βαγγ. Κατσάρας μιλά για «πικρό ποτήρι»· ανομβρία, τουριστική ζήτηση και κόστος αφαλάτωσης πιέζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Νάξος: Θραύση κάβου σε φορτηγό οχηματαγωγό κατά τον κατάπλου — χωρίς τραυματισμούς

Παρασκευή 19/09/2025, μεσημβρινές ώρες: έσπασε ο δεξιός πρυμναίος κάβος στην 3η προσπάθεια πρόσδεσης στο λιμάνι της Νάξου· το πλοίο συνέχισε για Ίο.

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός 20χρονος ναυτικός στο «Blue Star Chios»

Εγκλωβίστηκε σε υδατοστεγή συρόμενη πόρτα στο γκαράζ – Προανάκριση από το Λιμενικό· μήνυμα για απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια