Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ: τρία εκατομμύρια ευρώ για έργα σε σχολικά κτήρια

ΠΝΑΙ: τρία εκατομμύρια ευρώ για έργα σε σχολικά κτήρια

|

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη εργασιών σε εννέα σχολεία της Σύρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε στη δημοσιότητα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στις Κυκλάδες – Το σχόλιο του χωρικού αντιπεριφεριάρχη κου Λεονταρίτη

Υπεγράφη πρόσφατα η εργολαβική σύμβαση με την ανάδοχη Τεχνική Εταιρεία για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης που έλαβε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να προβεί στη συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων του νησιού.
Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν στην τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, επισκευές σιδηρού οπλισμού, επιχρίσματα, χρωματισμούς τοίχων (εσωτ. & εξωτ) και βαφή σιδηρών και ξύλινων επιφανειών στο 2ο, 3ο, 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο, στο Ι.Ε.Κ, στο Γενικό Λύκειο και στο ΕΠΑ.Λ Σύρου. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γιώργος Λεονταρίτης – χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων – στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media έκανε το εξής σχόλιο: «Η νεολαία στις προτεραιότητες μας. Χρηματοδοτούμε και συνεργαζόμαστε με τον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης για την βελτίωση των σχολικών κτιρίων. Στηρίξαμε, στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, τον Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, ακόμη και σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητας μας. Συνεργαζόμενοι, μπορούμε περισσότερα…»

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά το γεγονός ότι η συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων δεν εντάσσεται στο φάσμα των αρμοδιοτήτων της, με πρωτοβουλία της διεκδίκησε και εξασφάλισε πρόσθετους οικονομικούς πόρους προς το σκοπό αυτόν, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη μέριμνά της στον τομέα της παιδείας για τη βελτίωση των συνθηκών της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη β’ φάση χρηματοδότησης σε Δήμους που έχουν απορροφήσει τα κονδύλια με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν κατά την α΄ φάση. Και με βάση τον πίνακα που δόθηκε στην δημοσιότητα, έχουμε 19 έργα στις Κυκλάδες με προϋπολογισμό δύο εκατομμύρια ευρώ και ένα εκατομμύριο με επτά ακόμη έργα… 

Αναλυτικά ο πίνακας έργων  στις Κυκλάδες 

 

Τίτλος Έργου (Υποέργου)

Νησί

Ημερομηνία Υπογραφής ΠΣ ή ΔΣ

Χρηματοδότηση ΠΝΑ

1

ΠΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάρου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Πάρος

30/3/2016

225.000,00

2

ΠΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ίου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Ίος

18/7/2016

30.000,00

3

ΠΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Τήνου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Τήνος

6/4/2016

117.000,00

4

ΠΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Νάξος

22/4/2016

427.000,00

5

ΠΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αμοργού για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Αμοργός

303/2016

54.000,00

6

ΠΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Άνδρου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Άνδρος

14/4/2016

132.000,00

7

ΠΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Σύρος

6/6/2016

278.000,00

8

ΠΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Θήρας για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Θήρα

20/5/2016

312.000,00

9

ΠΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μήλου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Μήλος

22/4/2016

72.000,00

10

ΔΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ανάφης για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Ανάφη

22/4/2016

15.000,00

11

ΔΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κιμώλου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Κίμωλος

20/4/2016

15.000,00

12

ΔΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κύθνου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Κύθνος

22/4/2016

20.000,00

13

ΔΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σερίφου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Σέριφος

22/4/2016

18.000,00

14

ΔΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μυκόνου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Μύκονος

15/6/2016

154.000,00

15

ΔΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Φολεγάνδρου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Φολέγανδρος

16/5/2016

15.000,00

16

ΔΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κέας για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Κέα

27/5/2016

52.000,00

17

ΔΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αντιπάρου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Αντίπαρος

22/4/2016

20.000,00

18

ΔΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σικίνου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Σίκινος

28/4/2016

15.000,00

19

ΔΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σίφνου για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων»

Σίφνος

15/6/2016

29.000,00

 

Σύνολο (Α’ Φάσης)

 

 

2.000.000,00

20

ΔΣ μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σερίφου για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή Γυμνασίου – Λυκείου νήσου Σερίφου»

Σέριφος

21/9/2017

124.000,00

21

ΔΣ μεταξύ ΠΝΑ & Δήμου Αντιπάρου για »Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια (Β Φάση) Δήμου Αντιπάρου

Αντίπαρος

 

100.000,00

22

ΠΣ μεταξύ ΠΝΑ & Δήμου Μήλου για »Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια (Β Φάση) Δήμου Μήλου

Μήλος

 

100.000,00

23

ΔΣ μεταξύ ΠΝΑ & Δήμου Κύθνου για »Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια (Β Φάση) Δήμου Κύθνου

Κύθνος

 

100.000,00

24

ΠΣ μεταξύ ΠΝΑ & Δήμου Τήνου για »Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια (Β Φάση) Δήμου Τήνου

Τήνος

 

250.000,00

25

ΠΣ μεταξύ ΠΝΑ & Δήμου Αμοργού για »Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια (Β Φάση) Δήμου Αμοργού

Αμοργός

 

65.000,00

26

ΠΣ μεταξύ ΠΝΑ & Δήμου Πάρου για »Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια (Β Φάση) Δήμου Πάρου

Πάρος

 

150.000,00

27

ΠΣ μεταξύ ΠΝΑ & Δήμος Άνδρου για Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια (Β Φάση) Δήμου Άνδρου

Άνδρος

 

142.000,00

 

Σύνολο (Β’ Φάσης)

 

 

1.031.000,00

 

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

 

 

3.031.000,00

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: 10 χρόνια «ελληνικού ήχου» και συναυλία στην Κέρο

Από τις 20 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, το φεστιβάλ γιορτάζει τη δεκαετία του με επτά συναυλίες και αποκορύφωμα τη μυσταγωγική βραδιά στην Κέρο.

Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής στην Παναγία Εκατονταπυλιανή για τα 100 χρόνια του Συλλόγου Παρίων – Αντιπαρίων

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του κουαρτέτου εγχόρδων «Αέναο», τιμήθηκε η ιστορία και η προσφορά του Συλλόγου «Η Εκατονταπυλιανή»

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Καταγγελίες για ακατάλληλες εγκαταστάσεις, απαντήσεις on camera από τον Φώτη Μαυρομμάτη (video)

Στο προσκήνιο οι συνθήκες φοίτησης μαθητών με αναπηρία στη Νάξο – Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση, τι απαντά ο αντιδήμαρχος Παιδείας. (video)

Νάξος: Πρόσκληση στους κατόχους voucher για εγγραφή στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για εγγραφές με voucher στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τις Δομές ΚΔΑΠ

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος – Χαλκί: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κλοπή της Ελληνικής σημαίας από το Μνημείο Ηρώων

Σοβαρό περιστατικό προσβολής συμβόλων – Στα χέρια της Αστυνομίας οι δράστες - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αμοργός – Γιορτή Ξεροτήγανου: Απόψε (02/09) ένα γλυκό έθιμο που έγινε θεσμός

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου η Αιγιάλη γεμίζει με άρωμα μελιού, κανέλας και μουσικής (αφίσα)

Αρχαία Αρκεσίνη στην Αμοργό: Από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο έως το Ενετικό Καστέλι

Από τις πρώτες ιδιότυπες πόλεις των Κυκλάδων μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο, μια μοναδική ιστορική διαδρομή πάνω σε λείψανα αιώνων.

Τήνος: Ομόφωνο ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου ζητά από την κυβέρνηση την πλήρη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2022/542 για τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Ιταλία – Ισπανία: Μεγάλο ντέρμπι στη Λεμεσό, προβάδισμα για τη «Ρόχα»

Η μάχη της 4ης αγωνιστικής στο Eurobasket 2025 αναμένεται συναρπαστική – Η Ισπανία δείχνει να βρίσκει ρυθμό και ποντάρει στη «βαριά φανέλα» της.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.