Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ - Τήνος: Συνάντηση για τη κατασκευή νέου ΧΥΤΥ και μονάδας κομποστοποίησης

ΠΝΑΙ – Τήνος: Συνάντηση για τη κατασκευή νέου ΧΥΤΥ και μονάδας κομποστοποίησης

|

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου με τον Δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτου για τον  Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και τη  Μονάδα Κομποστοποίησης του νησιού –  Το έργο βρίσκεται  στο τελικό στάδιο της έγκρισης και δημοπράτησής του από τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Τον δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο δέχθηκε χθες, Δευτέρα, στο γραφείο του στη Ρόδο,  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας ήταν  η υλοποίηση του έργου «Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και Μονάδα Κομποστοποίησης Δήμου Τήνου», έργο υψηλής προτεραιότητας και μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας για το νησί, προϋπολογισμού 6,1 εκατ. ευρώ, το οποίο περιήλθε στην αρμοδιότητα του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έγκριση και ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και την δημοπράτησή του, ώστε το νησί να αποκτήσει μια σύγχρονη υποδομή διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Συζητήθηκε επίσης η ενδιάμεση, μεταβατική περίοδος μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, περίοδος για την οποία ο Δήμος Τήνου έχει σχεδόν ολοκληρώσει την διαδικασία και έχει δρομολογήσει τις αναγκαίες λύσεις και βρίσκεται ένα μόλις στάδιο πριν την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Για την συνάντηση, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Τον Δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο είχα την χαρά να δεχθώ χθες στο γραφείο μου. Το έργο του νέου ΧΥΤΥ και της Μονάδας Κομποστοποίησης Τήνου, περιήλθε και αυτό, όπως μεγάλος αριθμός περιβαλλοντικών έργων των νησιών μας, στην αρμοδιότητα του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της έγκρισης και δημοπράτησης του.

Ο νέος φορέας, ΦΟΔΣΑ Ν.Αιγαίου Α.Ε., αποτέλεσε αντικείμενο έντονων συζητήσεων στο στάδιο της ίδρυσης του αλλά πολύ σύντομα αποδείχθηκε ότι η λειτουργία του ήταν μονόδρομος.  Όπως, μονόδρομος είναι και η συνεργασία, ειδικά στη νησιωτική Περιφέρεια μας.

Με τον Δήμαρχο Τήνου, συμφωνήσαμε τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες του μεγάλου αυτού περιβαλλοντικού έργου και σύντομα θα περάσει και αυτό στην φάση της υλοποίησης του.  Προχωράμε χωρίς να κοιτάμε πίσω.  Προχωράμε με την υπευθυνότητα που οι καιροί απαιτούν».


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη