Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ: Συμβούλιο με αποχωρήσεις και χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις

ΠΝΑΙ: Συμβούλιο με αποχωρήσεις και χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις

|

Η αποχώρηση του πρώην περιφερειάρχη κου Μαχαιρίδη αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην χθεσινή συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου – Τι προκάλεσε την αποχώρηση και τι ανέφερε ο κος Χατζημάρκος 

Το λιγότερο επεισοδιακή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, όταν ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος επέλεξε να φέρει προς συζήτηση, για ενημέρωση του οργάνου το ζήτημα που έχει να κάνει με τον διαγωνισμό για τον φωτισμό της νήσου Ρόδου με λαμπτήρες LED. Στην διάρκεια της συζήτησης αποκαλύφθηκε η απουσία επιχειρημάτων και στοιχείων από πλευράς των επικριτών της περιφερειακής αρχής, που θα μπορούσαν να τεκμηριώσουν την λυσσαλέα πολεμική των τελευταίων ημερών. Η αδυναμία να παρουσιάσουν τα στοιχεία, που με επιμονή τους ζήτησε ο περιφερειάρχης, κατέληξε στην αποχώρηση από την συνεδρίαση του Γιάννη μαχαιρίδη και του περιφερειακού συμβούλου της παράταξής του, Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Οπως διαβάζουμε στην εφημερίδα “Δημοκρατική” ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Χατζημάρκος, υπογράμμισε τα εξής: «Ο πρώτος διαγωνισμός κατέβηκε με απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠ). Ο δεύτερος διαγωνισμός ανέβηκε ξανά με απάλειψη των όρων, όπως μας ζητήθηκε. Ο νομικός σύμβουλος βρίσκεται στην αίθουσα, ώστε όποτε χρειαστεί να απευθυνθείτε σε αυτόν. Και το λέω αυτό γιατί, το να ψευδολογείς εδώ έχει γίνει ακόμη πιο εύκολο. Και ίσως το κίνητρο της εποχής λόγω των εκλογών να είναι μεγάλο για κάποιους το να διασύρουν προσωπικότητες και να συκοφαντούν, να είναι επίσης και ένα… άθλημα που το αγαπούν. Αλλά και εδώ, όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι, η αλήθεια είναι αλήθεια. Όταν ήρθε η ώρα να μην ανεβάσουμε τον διαγωνισμό ξανά, είχαμε την επιλογή να επαναλάβουμε και τους ίδιους όρους διότι κρίθηκαν με αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου έστειλαν για συμβασιοποίηση, έργα που είχαν προκύψει με τους όρους αυτούς να έχουν συμπεριληφθεί. Η απόφασή μας, δική μας απόφαση, ήταν να σεβαστούμε την απόφαση της ΑΕΠ. Και ανεβάσαμε τον διαγωνισμό με τους όρους που είχαν προσβληθεί, να έχουν θεραπευτεί. Ο διαγωνισμός προχώρησε και η Οικονομική Επιτροπή, πήρε το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού. Η Επιτροπή προχώρησε σε μια απόφαση.

Αμέσως μετά αρχίζει η ομοβροντία. Άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους, άνθρωποι με διαφορετικό πολιτικό… παρελθόν κατάλαβαν όλοι το ίδιο ψέμα και προσυπέγραψαν όλοι την ίδια ακριβώς, συκοφαντία. Την κύρια μία συκοφαντία γιατί έχει κι άλλες. Το άθλημα έχει ανέβει σημαντικά. Δηλαδή, ότι η Ο.Ε. έκανε το ΟΧΙ –ΝΑΙ. Αν ρωτήσει κανείς αυτούς που διακινούν το ψέμα και την συκοφαντία δεν ξέρουν την απόφαση της Ο.Ε. Δεν έβγαλε ανάδοχο κάποιον. Κάποιοι έχουν εκπρόσωπο μέσα στην Ο.Ε. και θα έπρεπε να ξέρουν. Το δεύτερο ψέμα είναι ότι ο διαγωνισμός έπεσε με δικαστική απόφαση. Έχει κανένας δικαστική απόφαση να μας δείξει; Ή μιλάμε στον δημόσιο διάλογο με υπεύθυνη άποψη ή μιλάμε ως απλοί κουτσομπόληδες. Ή ως κοινοί συκοφάντες. Προκαλώ όποιον έχει δικαστική απόφαση να μας την καταθέσει ΤΩΡΑ στην Γραμματεία ή να βγει στην κοινωνία και να πει αν είναι ημιμαθής ή συκοφάντης. Διαλέγει ο καθένας. Δεν διαλέγω εγώ. Επιπλέον: Το ΟΧΙ το μετέτρεψε σε ΝΑΙ, λέει το ‘Μέτωπο’. Το ‘Μέτωπο’ είναι διευρυμένο.

Η Ο.Ε. πήρε μια απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού – απόφαση – πρόταση – εισήγηση και αμέσως μετά αρχίζει το γαϊτανάκι από το γνωστό Μέτωπο: Γίνατε και ηλεκτρολόγοι; Γίνατε και μηχανολόγοι; Και μηχανικοί; Στους συκοφάντες υπάρχει κάποιο σκέλος της Ο.Ε. που απαιτούσε να έχουν γνώσεις; Μπήκανε στα τεχνικά ζητήματα; Ξαναρωτώ τους συκοφάντες. Η αλήθεια είναι ΟΧΙ. Δεν εξέτασαν τεχνικά ζητήματα. Απευθύνθηκαν μόνο στο νομικό σύμβουλο της ΠΝΑΙ. Αν θίγονται οι κατ’ επάγγελμα ψευδολόγοι… όχι.
Ρώτησαν τον νομικό σύμβουλο εάν μπορεί η πρόταση, ως έχει, να αποτελέσει ένα κείμενο και δικής της απόφασης. Η νομική υπηρεσία λέει ότι πρέπει να εφαρμοστεί, η κατά το νόμο δεσμευτική διαδικασία του Ν.102 παρ. 5. Απόφαση δικαστική δεν υπάρχει, διακινείται το ψεύδος όμορφα, εύκολα, ασύστολα από ανθρώπους που ξέρουν τα πάντα. Πετάνε την λάσπη, όπου πιάσει –για τέτοιο πανικό μιλάμε!
Έκανε το ΟΧΙ – ΝΑΙ. Ψέματα! Δεν χρειάστηκε να μπουν σε τεχνικά θέματα. Απολύτως τίποτα. Όλα αποκύημα μια οργιώδους φαντασίας που θέλει να κατασκευάσει ότι τα μέλη της Ο.Ε. είναι ΕΝΟΧΟΙ με κάθε τρόπο και μόνο με ψέμα. Η Ο.Ε. εφήρμοσε το νόμο ως είχε υποχρέωση να το κάνει. Θα περιμένω να φέρουν οι ψευδολόγοι τις δικαστικές αποφάσεις που υπάρχουν και να γίνει το ΟΧΙ – ΝΑΙ. ΕΔΩ ΟΛΑ!!!»

Αποχώρηση 

Μιλώντας ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης (ρίχνοντας αισθητά τους τόνους) είπε: «Φαντάζομαι ότι ο κ. περιφερειάρχης θα παρουσιάσει έναν φάκελο με όλη την διαδρομή και όλες τις διαδικασίες προκειμένου στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο να έχουν ξεκαθαρίσει όλα όσα έχουν σχέση με τον διαγωνισμό. Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και με την εμπλοκή της δικαιοσύνης. Ο κ. περιφερειάρχης εγκαλεί τις παρατάξεις που πήραν θέση. Το καλύτερο είναι να δώσει η περιφερειακή αρχή, έναν φάκελο με όλα τα στοιχεία για το θέμα και να το συζητήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση».
Απαντώντας ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση και μάλιστα, ζήτησε από τους συναδέλφους των Κυκλάδων να γίνει πάλι στην Ρόδο η επόμενη συνεδρίαση. «Εγώ όμως δεν εγκαλώ παρατάξεις αορίστως. Μιλάω για συγκεκριμένα πράγματα: Πού είναι η δικαστική απόφαση; Πότε έγινε το ΟΧΙ – ΝΑΙ της Ο.Ε.; Σε ποια τεχνικά ζητήματα κατά τους αρθρογραφούντες, δημοσιολογούντες, αμπελοφιλοσοφούντες, ανθρώπους μη έχοντες την επάρκεια;» επανέλαβε ο κ. Χατζημάρκος.

Πάντως, ο κ. Μπενέτος Σπύρου είπε: «Το ίδιο είχα σκοπό να προτείνω. Χαίρομαι που συμφωνούν όλοι στην επόμενη συνεδρίαση να συζητηθεί το θέμα. Αρκετά δηλητηριασμένο είναι το κλίμα στην χώρα».
Σε αυτό το σημείο ο περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Μαχαιρίδη να φέρει όποιο θέμα επιθυμεί για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Αφού εμείς είμαστε απερχόμενοι σήκωσε το χέρι σου τώρα! Ό,τι θέμα θες βάλ’το, γράψ’το και στείλ’το, θα μπούνε όλα. Όταν σπιλώνετε με συκοφαντίες ανθρώπους με ψέματα όχι με αλήθειες!» Ο κ. Μαχαιρίδης αποχώρησε ενοχλημένος από την αίθουσα και ακολούθησε ο κ. Μακρυωνίτης, ενώ ο κ. Χατζημάρκος, επέμεινε στο αίτημά του για την κατάθεση των στοιχείων, που να αποδεικνύουν τους ψευδείς ισχυρισμούς. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις περιφερειακών συμβούλων, ενώ ο πρόεδρος της Ο.Ε. κ. Ζαννετίδης είπε ότι είναι τιμή του να συνεργάζεται με τα μέλη της Ο.Ε. «Με χαρά να ασχοληθεί η δικαιοσύνη για να χυθεί άπλετο φως!», όπως είπε.

Κουνάκης και … Μπακογιάννης 

Τον λόγο έλαβε για λίγο ο κ. Παναγιώτης Κουνάκης (εκ των ανεξαρτητοποιημένων) ο οποίος, σε αισθητά χαμηλούς τόνους, ζήτησε από τον περιφερειάρχη «να ακυρώσει τον διαγωνισμό. Έχω παρατηρήσει τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη, ότι έχει κάνει τον ίδιο διαγωνισμό και δεσμεύομαι να καταθέσω πρόταση ώστε να μπορέσουμε να μην χρησιμοποιήσουμε λεφτά της περιφέρειας αλλά μέσω μόχλευσης. Εμένα με ενδιαφέρει από την αρχή η γόνιμη αντιπολίτευση. Εμείς…. προσπαθούμε να πετύχει η περιφερειακή αρχή. Σας προκαλώ να ακολουθήσετε αυτή την στρατηγική γιατί αυτός ο διαγωνισμός έχει πάρα πολλά λάθη και σκιές. Το έργο μπορεί να μην γίνει με δάνειο».
Απαντώντας ο κ. Χατζημάρκος ξακαθάρισε: «Ξέρετε, η επιτυχία του φίλου μου του κ. Μπακογιάννη δεν είναι στην ηλικία του είναι στα μυαλά που κουμαντάρει! Εγώ περιμένω μια δικαστική απόφαση. Το ΌΧΙ που έγινε ΝΑΙ, καταθέστε το. Όσον αφορά τα μοντέλα με την μόχλευση… από πότε έγιναν φτηνότερα; Μήπως ξέρετε ποια περιφέρεια προσέφυγε πρώτη στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων; Η ΠΝΑΙ!!!! Πόσο αστείο μπορεί να είναι όταν είσαι ημιμαθής σε ένα θέμα να αρθρογραφείς και να εκτίθεσαι! Πόσο αστείος είσαι; Πώς γίνεται να είσαι τόσο ημιμαθής!», αναρωτήθηκε ο περιφερειάρχης.

Κλείσιμο Χατζημάρκου
Κλείνοντας την συζήτηση, ο κ. Χατζημάρκος είπε τα εξής: «Είχα δεσμευτεί να κάνω ενημέρωση σε κάθε στάδιο της διαδικασίας για τον διαγωνισμό αυτό. Έβαλα ερωτήματα, πάρα πολύ συγκεκριμένα. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικοί χώροι, διαφορετικοί τόποι… αλλά το ίδιο ψεύδος. Ψεύδος! Άλλο τα επιχειρήματα, άλλο έχω την άποψή μου –βεβαίως και έχεις την άποψή σου. Υποχρεούσαι να έχεις άποψη. Δεν υποχρεούσαι να έχεις ίδια άποψη μ’ εμάς. Διαφορετική άποψη, με τα επιχειρήματά σου. Κι είναι δημοκρατία, για να συγκρουστούμε για την άποψή μας. Αλίμονο!

Πού είναι η δικαστική απόφαση; Που είναι; Τελείωσε η συζήτηση; Σηκωνόμαστε και φεύγουμε, γιατί; Να κάτσουμε να απαντήσουμε τώρα… να ψάχνουμε να βρούμε απόφαση. ΔΕΝ υπάρχει απόφαση δικαστική! Γι αυτό φεύγουμε από την αίθουσα! Σιγά μην υπήρχε και δεν την είχαμε σηκώσει σημαία. Πού είναι το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ; Χρειάστηκε να έχουν γνώσεις τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής; Όχι. Χειρίστηκαν θέματα τεχνικά τα μέλη της Ο.Ε.; Όχι. Γιατί δεν μπαίνουμε στην αίθουσα να υπερασπιστούμε τα γραπτά μας; εμείς ζητήσαμε την συζήτηση. Εγώ το έβαλα το θέμα. Και λέω πως όποια ερώτηση υπάρχει, εδώ είμαστε. Να τις απαντήσουμε για τον διαγωνισμό. Ό,τι ερώτηση θέλετε. Απαντήσετε στα ψέματα! Μιλάμε για ψέματα! Είναι συκοφαντία, είναι ντροπή! Είναι αυτό που σκοτώνει την δημοκρατία! Είναι αυτό που μεγαλώνει τον φασισμό. Είναι αυτό που διώχνει τον κόσμο μακριά από τα κοινά. Και δεν έχει να κάνει με ηλικίες. Κι αυτό ρατσισμός είναι. Έχει να κάνει με ανοιχτά μυαλά, με καθαρά μυαλά, που μπορούν να στέκονται στον δημόσιο διάλογο χωρίς ψέματα. Που μπορούν να ρίχνουν το φως άφοβα. Με αυτό έχει να κάνει. Αλλά αν δεν το αντέχεις αυτό, αφήνεις την καρέκλα κενή και φεύγεις. Από άδειες καρέκλες δεν υπηρετήθηκε η δημοκρατία. Θα προχωρήσει η διαδικασία με ό,τι προκύπτει σε κάθε στάδιο όπως σωστά μέχρι τώρα, η Οικονομική Επιτροπή έχει πράξει σε όλες της, τις αποφάσεις. Οι συμπτώσεις, υπάρχουν επιστήμες που τις ερμηνεύουν. Πολύ μεγάλη πολεμική πέρσι, πολύ μεγάλη πολεμική φέτος, οι ίδιες τακτικές, οι ίδιες πρακτικές. Πολύ μεγάλοι κύκλοι προσώπων κοινοί. Ε…. πολλές συμπτώσεις ρε παιδιά! Κάτι καταλαβαίνουμε κι εμείς αλλά πολύ καλύτερα, πολύ περισσότερα κι από εμάς, καταλαβαίνει η κοινωνία και θα δώσει τις απαντήσεις της σύντομα».

Κάλυμνος 

Της συζήτησης για τα LED προηγήθηκε ενημέρωση σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου, τον Δήμο Καλύμνου και την ΠΝΑΙ από το 2016, για το οποίο ξεκαθάρισε πως είχαν ζητηθεί 100.000 ευρώ για την βελτίωση και επισκευή του μώλου. «Η σύμβαση έληγε 30.3.2017. Δόθηκε παράταση μέχρι τον Μάιο του 2017. Τελείωσε η Π.Σ. δεν ήρθε κανένας λογαριασμός ή αίτημα για πληρωμή σε κάποια υπηρεσία. 16 μήνες μετά την λήξη της Π.Σ. μας ήρθε ένας λογαριασμός και άνοιξε μια συζήτηση ότι η ΠΝΑΙ δεν πληρώνει κ.λπ. Εμείς τα λεφτά είναι στην ΤτΕ, η πολιτική είναι ειλημμένη, σήμερα δεν υπάρχει Π.Σ. σε ισχύ (ενώ ήταν ψηφισμένη) έγινε το έργο, 4 φορές μάς ήρθε λογαριασμός… Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Δυστυχώς, δεν μπορεί να πληρώσει η ΠΝΑΙ όχι επειδή δεν θέλει, αλλά επειδή δεν μας το επιτρέπουν. Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει τρόπος θεραπείας. Σε κάθε περίπτωση, ενημερώνω πως δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για να πληρωθεί. Υπάρχει, ωστόσο, πολιτική βούληση» όπως είπε, εκφράζοντας επιφυλακτικότητα για το μέλλον του έργου.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σχέδιο «συγχώνευση»: Η Ελλάδα επανασχεδιάζει τη διαχείριση του νερού εν μέσω ξηρασίας

Μπροστά στο φάσμα της λειψυδρίας και των συνεχών καυσώνων, η χώρα ετοιμάζει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στον τομέα ύδρευσης εδώ και δεκαετίες – Τρεις υπερ-φορείς διαχείρισης, νέο ταμείο έργων και νέα στρατηγική.

Κυκλάδες: Δημοπρατούνται προσεχώς οι νέες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων σε Σύρο, Μύκονο και Πάρο

Ένα έργο-ορόσημο για τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία στα νησιά μας – Με προϋπολογισμό 194,92 εκατ. ευρώ, κλείνει ο κύκλος των «σκληρών» υποδομών διαχείρισης αποβλήτων στο Νότιο Αιγαίο

Οζι Όσμπορν 1948–2025: Ο Πρίγκιπας του Σκότους έσβησε… με τα φώτα στραμμένα πάνω του

Αποχαιρετισμός σε μια από τις πιο ακραίες, αγαπημένες και ειλικρινείς μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής – Ο Όζι Όσμπορν έφυγε στα 76 του, όπως έζησε: μέσα στο θρύλο.

Οι Κούροι δεν φεύγουν: Ομόφωνο “όχι” του Δημοτικού Συμβουλίου στη μετακίνηση (video)

Μια ιστορική συνεδρίαση με φόντο την πολιτιστική ταυτότητα της Νάξου – Ολόκληρη η τοπική κοινωνία τάσσεται υπέρ της παραμονής των Κούρων στο Φλεριό

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Κύστη Κόκκυγος: Πώς αντιμετωπίζεται σήμερα με σύγχρονες μεθόδους όπως το λέιζερ

Κύστη κόκκυγος: Μία πολυπαραγοντική νόσος με πολλαπλές θεραπευτικές προσεγγίσεις

Σε πύρινο κλοιό η Κορινθία – Εκκενώνονται οικισμοί λόγω μεγάλης φωτιάς στο δάσος της Καστανιάς

Δραματικές ώρες για την ορεινή Κορινθία – Μπαράζ εκκενώσεων μέσω του 112, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς

Αμοργός: Σε κατάσταση επιφυλακής λόγω λειψυδρίας, έκκληση του Δήμου για συνετή κατανάλωση νερού

Ο Δήμος Αμοργού καλεί πολίτες και επιχειρήσεις να αποφύγουν τη σπατάλη νερού ενόψει της δύσκολης θερινής περιόδου λόγω χαμηλών αποθεμάτων

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του ΑΠΑΣ Νάξου για τη σεζόν 2025-26

Η ομάδα των Φαναριών ετοιμάζεται για ένα δυνατό πρωτάθλημα στη National League 1 και καλεί τους φιλάθλους να σταθούν και φέτος στο πλευρό της

Καύσωνας στην Παροναξία: Ο Ιούλιος “βράζει” τις Κυκλάδες, στους 39 βαθμούς στον Δαμαριώνα, στους 45 στη Φθιώτιδα

Σαρωτική ζέστη σε Αιγαίο και Ελλάδα – Πού «χτύπησε κόκκινο» ο υδράργυρος σε Νάξο και Πάρο, ποια νησιά ξεπέρασαν τους 38°C, τι καταγράφει το meteo.gr για τις ακραίες θερμοκρασίες

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Πανναξιακός ΑΟΚ: Μεταγραφικό restart με τέσσερα νέα πρόσωπα και στόχος η κορυφή

Νέα πρόσωπα, νέο πάθος, μία αποστολή: η επιστροφή στη National League 1 – Σβάρνας, Μαραβέγιας, Καλαμπογιάς και Μιλόσεβιτς έρχονται για τη μεγάλη ανατροπή