Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ - Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Λαϊκό Δικαστήριο και κατηγορούμενος ο Δήμαρχος Τήνου

ΠΝΑΙ – Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Λαϊκό Δικαστήριο και κατηγορούμενος ο Δήμαρχος Τήνου

|

Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφερειακή Παράταξη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” και με αφορμή το θέμα του ψηφίσματος των Δημάρχων Νοτίου Αιγαίου υπέρ της πρότασης που είχε καταθέσει ο Δήμαρχος Τήνου

“…. Επί τρεις και περισσότερο ώρες δέχθηκε την κριτική και τις αρνητικές τοποθετήσεις, των μελών της πλειοψηφίας. Και αυτό για ένα θέμα για το οποίο θα μπορούσε να είχε εκδοθεί μια ανακοίνωση, με την οποία θα υπογραμμίζονταν πως οι αποφάσεις για την εγκατάσταση, των ανεμογεννητριών στην Τήνο  είχαν ληφθεί πριν χρόνια από τον ένα από τους δύο ΟΤΑ του νησιού και πως η περιφερειακή αρχή δεν μπορεί να ακυρώσει  αποφάσεις διοικητικών οργάνων, δηλαδή  όλα τα γεγονότα όπως έγιναν απλά και ξεκάθαρα. Η  έκταση που πήρε το θέμα,  ήταν υπερβολική. Για να μην κατηγορηθούμε πως λαϊκίζουμε, ή πως διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα υπογραμμίζουμε, ότι γνωρίζουμε το ιστορικό της υποθέσεως και δεν στρεφόμαστε κατά της περιφερειακής αρχής.  Είμαστε αντίθετοι στον τρόπο με τον οποίο  αντιμετώπισε σήμερα τον δήμαρχο της Τήνου.  Οι απαντήσεις πρέπει πολιτικά να δίνονται. Δεν χρειάζονται τα πολύωρα αυτοδιοικητικά λαϊκά δικαστήρια για ένα πρόβλημα, που θα έρθει ξανά στην επικαιρότητα σε άλλο νησιωτικό δήμο ίσως.  Το πρόβλημα μας  είναι η ανεξέλεγκτη  εγκατάσταση των ανεμογεννητριών που δεν θα πρέπει να γίνει κανόνας στα νησιά….”

Αυτό αναφέρει η Περιφερειακή παράταξη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” και με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με το ψήφισμα των Δημάρχων Νοτίου Αιγαίου, υπέρ των προτάσεων του Δημάρχου Τήνου κου Σιώτου και στη δράση που γίνεται αυτές τις ημέρες στη Τήνο με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών…

Αναλυτικά, το δελτίο Ενημέρωσης από την παράταξη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” αναφέρει:

“Σε λαϊκό δικαστήριο εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε ο δήμαρχος της Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος,  γιατί υπερασπίστηκε τις θέσεις του και κατ επέκταση  και των κατοίκων του νησιού. 

Επί τρεις και περισσότερο ώρες δέχθηκε την κριτική και τις αρνητικές τοποθετήσεις, των μελών της πλειοψηφίας. Και αυτό για ένα θέμα για το οποίο θα μπορούσε να είχε εκδοθεί μια ανακοίνωση, με την οποία θα υπογραμμίζονταν πως οι αποφάσεις για την εγκατάσταση, των ανεμογεννητριών στην Τήνο  είχαν ληφθεί πριν χρόνια από τον ένα από τους δύο ΟΤΑ του νησιού και πως η περιφερειακή αρχή δεν μπορεί να ακυρώσει  αποφάσεις διοικητικών οργάνων, δηλαδή  όλα τα γεγονότα όπως έγιναν απλά και ξεκάθαρα.

Η  έκταση που πήρε το θέμα,  ήταν υπερβολική.  

Για να μην κατηγορηθούμε πως λαϊκίζουμε, ή πως διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα υπογραμμίζουμε, ότι γνωρίζουμε το ιστορικό της υποθέσεως και δεν στρεφόμαστε κατά της περιφερειακής αρχής.  Είμαστε αντίθετοι στον τρόπο με τον οποίο  αντιμετώπισε σήμερα τον δήμαρχο της Τήνου.  Οι απαντήσεις πρέπει πολιτικά να δίνονται. Δεν χρειάζονται τα πολύωρα αυτοδιοικητικά λαϊκά δικαστήρια για ένα πρόβλημα, που θα έρθει ξανά στην επικαιρότητα σε άλλο νησιωτικό δήμο ίσως.  Το πρόβλημα μας  είναι η ανεξέλεγκτη  εγκατάσταση των ανεμογεννητριών που δεν θα πρέπει να γίνει κανόνας   στα νησιά.

Τις θέσεις της  παρατάξεως για το θέμα αυτό  ανέπτυξαν τόσο η αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  κ. Νατάσα Βενετοκλή όσο και  ο κ. Μηνάς Λυριστής, επίσης μέλος του σώματος ο οποίος  τόνισε πως στο τέλος όλοι οι δήμαρχοι του Νοτίου Αιγαίου που θα εκφέρουν  αντίθετη άποψη και  θα αναφέρουν προβλήματα θα κατηγορούνται ως λαϊκιστές.

«Εμείς είχαμε ταχθεί υπερ του αγώνα που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι κάτοικοι της Τήνου, πολύ περισσότερο τώρα που σύρονται και στα δικαστήρια . Σαφής είναι η θέση μας και για της ΑΠΕ αρκεί η λειτουργία τους να βοηθά τα νησιά και όχι να γίνεται αιτία καταστροφής  του φυσικού περιβάλλοντος.  Δεν χρειαζόταν για το θέμα της Τήνου να γίνει λαϊκό δικαστήριο για όσα είπε ο δήμαρχος του νησιού  και   περιέγραψε στην ανακοίνωση του. Αρκούσε μια αναλυτική ανακοίνωση από την Περιφέρεια σε όσα είπε», τόνισε η κ.Βενετοκλή.

Τα  μέλη της παρατάξεως καταψήφισαν την ανακοίνωση που εκδόθηκε για το θέμα από την Περιφερειακή Αρχή και αφορούσε τον δήμαρχο της Τήνου.

Θα στηρίξει η παράταξη όμως το ψήφισμα που ανέγνωσε στη συνεδρίαση η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αναστασία Δεληγιάννη η οποία  διώκεται ποινικά για τον αγώνα της στο θέμα αυτό. Το κείμενο της θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε άλλη συνεδρίαση του σώματος.

Επίσης τα μέλη της παρατάξεως δήλωσαν πως αποχωρούν από τη συνεδρίαση κατά την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, για το έτος 2021, καθώς   το θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει στις παρατάξεις της μειοψηφίας να εκφέρουν αντίθετη άποψη για το θέμα παρά μόνο αν έχουν συντάξει και καταθέσει  σχέδιο για τον προϋπολογισμό”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Την Παρασκευή 31η Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Χ. Κόκκινος: “Το Νότιο Αιγαίο να μην γίνει…”Κολομβία” – Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της”

Οι  φιλήσυχοι νησιώτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας αγωνιούν για το "ρεσιτάλ" αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας που παρατηρείται έντονα  τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας. 

Blue Star Naxos: Στις 22:30 απόψε αναχώρηση από Πειραιά για Παροναξία – Αμοργό

Τα νέα δεδομένα στα δρομολόγια των Blue Star Naxos και Delos με βάση την αλλαγή που προέκυψε μετά το πρωϊνό απαγορευτικό

Φ. Φόρτωμας: “Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα”

Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, μια Ελλάδα δυνατή!

ΠΝΑι – Φολέγανδρος: Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι

Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι Φολεγάνδρου - Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –Δήμου Φολεγάνδρου - Δήμου Ιητών

Αμοργός – Λ. Καραϊσκος: “Γιορτή του αθλητικού τουρισμού το Amorgos Trail Challenge”

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραϊσκος για το 6ο Amorgos Trail Challenge

“Καλάθι του Νονού”: Εκανε πρεμιέρα σήμερα στην αγορά

Το "Καλάθι του Νονού" θα είναι στην αγορά έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

Μ. Βρετανία: Η Πάρος είναι η νέα… Μύκονος

The Sun: Το ελληνικό νησί που έχει γίνει η... νέα, προσιτή Μύκονος, για τους Βρετανούς

ΔΕΥΑΘ – Εμπορείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων

Μέσω της ΔΕΥΑ Θήρας έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν στο Εμπορείο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το προσεχές Σάββατο (01/04) λόγω έργων

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτάκτως απόψε αναχωρεί για Δυτικές Κυκλάδες

Έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" από Πειραιά

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας