Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ - Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Αύξηση και παράταση στο πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ

ΠΝΑΙ – Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Αύξηση και παράταση στο πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ

|

Ανακοίνωση εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη “Συμμαχία Ν. Αιγαίου” για το πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” και τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή – «Να αυξηθεί το ποσό ενίσχυσης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις»

«Ζητούμε από την Περιφερειακή Αρχή να αυξήσει, το συνολικό ποσό, διεκδικώντας περισσότερους πόρους.Έστω η αύξηση στις προσφάτως λεχθέντες και εξίσου σύντομα ξεχασμένες εξαγγελίες των 49 εκατομμύριων ευρώ. Επιπλέον, ζητούμε να δοθεί άμεσα παράταση, ούτως ώστε να προλάβουν να καταθέσουν τα δίκαια αιτήματα τους όσο το δυνατόν περισσότεροι επιχειρηματίες».

Με αυτές τις προτάσεις καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη “Συμμαχία Ν. Αιγαίου” για το πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” και τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή, πρόγραμμα που ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Συμμαχίας Ν. Αιγαίου» αναφέρει:

«Η μη επιστρεπτέα προκαταβολή αποτελεί “ανάσα” για πολλούς επιχειρηματίες. Η αρχική τοποθέτηση της Περιφερειακής Αρχής (όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 30ής Σεπτεμβρίου 2020) για διεκδίκηση και διάθεση συνολικά 49 εκατομμυρίων ευρώ, δυστυχώς χάθηκε στη μετάφραση, ενώ αργότερα… χάθηκαν και οι δηλώσεις από τα πρακτικά.

Έπειτα, η έγγραφη τοποθέτηση του επάρχου Κω-Νισύρου κ. Καμπανή,πως θα δοθούν 39εκ ευρώτελικά (από τις 12 Οκτωβρίου 2020),δημιούργησε προσδοκίες, οι οποίες όμως γρήγορα εξανεμίστηκαν όταν η Περιφερειακή Αρχή ανακοίνωσε το επίσημο ποσό, το ύψος του οποίου έφτασε τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα δόθηκε μια αύξηση της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ, δείγμα του πόσο ανάγκη έχουν οι επιχειρηματίες την επιχορήγηση αυτή και πόσο πίεσαν για να αυξηθεί το ποσό, με ένα χαμηλό ομολογουμένως και σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες νούμερο.

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου με δελτίο τύπου που εξέδωσε στα ΜΜΕ, ζήτησε να αυξηθεί το πόσο των 35 εκατομμύριων, αναλογιζόμενοι αφενός το γεγονός πως δεν θα λάβουν επιχορήγηση όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις και αφετέρου πως όσες λάβουν, το ποσό θα είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με επιχειρήσεις άλλων περιφερειών, ενισχύοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό.Ανταποκρινόμενοι στις μεγάλες ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, προτείνουμε λύσεις και προτάσσουμε το συμφέρον των συμπολιτών μας. Φαίνεται όμως ότι έως σήμερα η Περιφερειακή Αρχή παραμένει εφησυχασμένη στα θετικά σχόλια που ακούει στα πέριξ του γραφείου του Περιφερειάρχη και δενκάνει καμία προσπάθεια για επιπλέον διευκολύνσεις των συμπατριωτών μας.

Επιπρόσθετα, τα λογιστικά γραφεία και οι οικονομικοί σύμβουλοι τον τελευταίο καιρό καταθέτουν διαρκώς αιτήματα περί τηςεπιστρεπτέας προκαταβολής, αιτήματα αναστολών, παρατάσεων κλπ.Ένας κλάδος που έχει σηκώσει τεράστιο βάρος αυτή την περίοδο, ίσως δυσανάλογο των δυνατοτήτων του και σίγουρα επιπρόσθετο του ήδη βεβαρυμμένου φόρτου εργασίας.Παρόλαυτα, με αίσθημα ευθύνης ο κλάδος των λογιστών συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του, όχι μόνο προετοιμάζοντας τις αιτήσεις των πελατών τους σε κλίμα έντασης και άγχους, αλλά βρίσκοντας και χρόνο για προτάσεις επί του συνολικού προγράμματος. Και αυτές οι προτάσεις δεν λαμβάνονται καν υπόψη!

Ζητούμε από την Περιφερειακή Αρχή να αυξήσει, το συνολικό ποσό, διεκδικώντας περισσότερους πόρους.Έστω η αύξηση στις προσφάτως λεχθέντες και εξίσου σύντομα ξεχασμένες εξαγγελίες των 49 εκατομμύριων ευρώ.

Επιπλέον, ζητούμε να δοθεί άμεσα παράταση, ούτως ώστε να προλάβουν να καταθέσουν τα δίκαια αιτήματα τους όσο το δυνατόν περισσότεροι επιχειρηματίες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά το καλοκαίρι στη Νάξο

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση – Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση - χρονοδιάγραμμα και δικαιολογητικά

Η Μήλος εντάσσεται στο πρόγραμμα “Φαιναρέτη”

Οκτώ νέα μικρά νησιά εντάσσονται στο πρόγραμμα Φαιναρέτη - Πόσα είναι στο Νότιο Αιγαίο

Κάρπαθος: Αντιδράσεις για τα ζωντανά ψάρια που τηγάνιζαν σε ταβέρνα

«Ζωντανά ψάρια στο τηγάνι και μια πιουκλωμένη κατσίκα». Δυο υποθέσεις κακοποιήσεις ζώων βαραίνουν την Κάρπαθο (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος (30/05) στον Δανακό

Για δεύτερη φορά τον Μάιο ο Δανακός θα μείνει για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ... Το χρονοδιάγραμμα

Τρίποδες (Βίβλος): Πωλούνται 17 στρέμματα στη θέση Μητροπόλου

Πωλητήριο σε ακίνητο έκτασης 17 στρεμμάτων στη θέση Μητροπούλου Νάξου

Αύριο Τρίτη (30/05) η συνεδρίαση της Κοινότητας Χώρας Νάξου

Συνεδριάζει την Τρίτη 30/5 η Κοινότητα Νάξου – Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

Αγορές ελληνικών ακινήτων στα σχέδια από τους αλλοδαπούς, ποιος ο λόγος;

Πυρετός συναλλαγών στα νησιά - Ποιοι, πού και τι ακίνητα αποκτούν

Εκλογές 2023 – Σαντορίνη: Με την “Θηραϊκή Πολιτεία” η Μάντυ (Αδαμαντία) Γκλαβά

Μία ακόμη υποψηφιότητα ανακοίνωσε η "Θηραϊκή Πολιτεία" του Νίκου Ζώρζου ενόψει των εκλογών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στοίχημα – Αγγλία: Ανοδος για τις «Κουκουβάγιες» με …διπλό

Η πρόταση από την Foxbet.gr :«Κουκουβάγιες» ανόδου και διπλά... πρωτιάς για Κοπεγχάγη, Μίντιλαντ

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης

Σε ηλικία 75 ετών, ο Άκης Δημητροκάλλης – με καταγωγή από το Γλινάδο Νάξου – έφυγε από τη ζωή – Στο κοιμητήριο Ζωγράφου η τελευταία του κατοικία

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Ξεκίνησε δρομολόγια και προς την Σαντορίνη

Από την περασμένη Κυριακή (21/05) και κάθε Κυριακή το Express Skopelitis επισκέπτεται την Σαντορινη από την Αμοργό ...

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ηρακλειά: Οταν η δασκάλα έχει τη κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο

Σχολείο στην Ηρακλειά: Δασκάλα έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

“Νήσος Ρόδος”: Παίρνει και πάλι σήμερα το δρόμο για Πάρο – Σαντορίνη

Μία ακόμη εκτός .. προγράμματος αναχώρηση του "Νήσος Ρόδος" προς Πάρο - Σαντορίνη

Cycladic: “Κόβει” Σαντορίνη, Μύκονο, συνδέει Νάξο με Αστυπάλαια

Ανακοινώθηκε το θερινό πρόγραμμα της Cycladic iFly... Εκτός Σαντορίνη, Μύκονος και Ρόδος - Δείτε τα δρομολόγια

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο…

Το "Πρέβελης" και πάλι στο Βόρειο Αιγαίο - Σε σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

New York Post: Προτείνει Σίφνο και Νάξο ως ιδανικές επιλογές για το φετινό καλοκαίρι

«Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» γράφει η New York Post

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμούρια – Ορκός

Και στη περιοχή του Ορκού, στο δρόμο Καλαμούρια - Ορκός έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα