Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ - Σύμη: Το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο είναι έτοιμο προς λειτουργία

ΠΝΑΙ – Σύμη: Το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο είναι έτοιμο προς λειτουργία

|

Στη Σύμη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για την έναρξη λειτουργίας του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου

Ένα έργο που περίμενε η τοπική κοινωνία της Σύμης για δεκαετίες, παραδόθηκε σε λειτουργία, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, Χρήστο Ροϊλό. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου και η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Χαρούλα Γιασιράνη.

Το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης, προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την 2η ΔΥΠΕ και τον Διοικητή της, Χρήστο Ροϊλό, με χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της, σε ένα νεόδμητο, ευρύχωρο κτήριο, με πλήρη στελέχωση από έμψυχο δυναμικό, καθώς απασχολεί: τρεις ειδικευμένους ιατρούς, τρεις αγροτικούς, έναν τεχνολόγο και τρεις νοσηλευτές.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, αφού ευχαρίστησε τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ για την στενή συνεργασία τους, που παράγει αποτελέσματα στις κοινωνίες των νησιών, δήλωσε: «Όσα δεν έγιναν δεκαετίες, σε πιο εύκολους καιρούς, ολοκληρώνονται σήμερα και παραδίδονται στην κοινωνία. Στον αγώνα για την υγεία, μέσα στην πανδημία, πέσαμε με όλα μας τα όπλα και τις δυνάμεις. Η έναρξη της λειτουργίας του νέου Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης σήμερα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι, ακόμα και μέσα στην καταιγίδα, δεν αφήσαμε κανέναν πίσω, ειδικά τους πιο αδύναμους. Το νέο, υπέροχο κτήριο του Π. Π. Ιατρείο Σύμης δεν στέκει κενό. Στελεχώνεται σήμερα με τρεις ειδικευμένους ιατρούς, τρεις αγροτικούς, έναν τεχνολόγο και τρεις νοσηλευτές. Η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ. Αυτό το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο έχει τις προδιαγραφές και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναβαθμιστεί σε ένα Κέντρο Υγείας. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τη ζωή των νησιωτών με έργα, στην πράξη και στην πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της χώρας».


 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να εγκαινιάσει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο με το όνομα της αποθανούσας προέδρου του ΚΙΝΑΛ, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά στη συνέχεια αναβλήθηκε.

simi1.jpg

Το χρονικό ολοκλήρωσης του έργου

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης εντάχθηκε αρχικά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με προϋπολογισμό €896 χιλ. το 2012.

Προβλεπόταν η ανέγερση του κτηρίου, συνολικής επιφάνειας 651,1 τ.μ., και n προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Το κτιριακό έργο, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, άρχισε να κατασκευάζεται το 2013 ολοκληρώθηκε το 2016, με συνολική δαπάνη €708 χιλ..

Λόγω της ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ εκείνης της περιόδου, η προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με φορέα υλοποίησης τη 2η ΔΥΠΕ, συμπεριλήφθηκε στο έργο «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» που εντάχθηκε στο ΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 το 2017, με συνολικό προϋπολογισμό €2,27 εκ., και προϋπολογισμό για το Π.Π.Ι. Σύμης ~€132 χιλ. Η προμήθεια του εξοπλισμού ολοκληρώθηκε το 2019.

Για Το Π.Π.Ι. Σύμης προβλεπόταν η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού κόστους ~€129 χιλ., που περιλάμβανε απινιδωτές, πιεσόμετρα, doppler αγγείων, ηλεκτροκαρδιογράφους, σετ διασωλήνωσης, εξοπλισμό χειρουργείου, ψηφιοποίηση ακτινολογικών εργαστηρίων κτλ. και εξοπλισμού hardware, που περιλάμβανε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή και πολυμηχάνημα, συνολικού κόστους ~3 χιλ. Οι παραπάνω προμήθειες κρίθηκαν απαραίτητες για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της δομής.


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά το καλοκαίρι στη Νάξο

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση – Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση - χρονοδιάγραμμα και δικαιολογητικά

Η Μήλος εντάσσεται στο πρόγραμμα “Φαιναρέτη”

Οκτώ νέα μικρά νησιά εντάσσονται στο πρόγραμμα Φαιναρέτη - Πόσα είναι στο Νότιο Αιγαίο

Κάρπαθος: Αντιδράσεις για τα ζωντανά ψάρια που τηγάνιζαν σε ταβέρνα

«Ζωντανά ψάρια στο τηγάνι και μια πιουκλωμένη κατσίκα». Δυο υποθέσεις κακοποιήσεις ζώων βαραίνουν την Κάρπαθο (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος (30/05) στον Δανακό

Για δεύτερη φορά τον Μάιο ο Δανακός θα μείνει για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ... Το χρονοδιάγραμμα

Τρίποδες (Βίβλος): Πωλούνται 17 στρέμματα στη θέση Μητροπόλου

Πωλητήριο σε ακίνητο έκτασης 17 στρεμμάτων στη θέση Μητροπούλου Νάξου

Αύριο Τρίτη (30/05) η συνεδρίαση της Κοινότητας Χώρας Νάξου

Συνεδριάζει την Τρίτη 30/5 η Κοινότητα Νάξου – Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

Αγορές ελληνικών ακινήτων στα σχέδια από τους αλλοδαπούς, ποιος ο λόγος;

Πυρετός συναλλαγών στα νησιά - Ποιοι, πού και τι ακίνητα αποκτούν

Εκλογές 2023 – Σαντορίνη: Με την “Θηραϊκή Πολιτεία” η Μάντυ (Αδαμαντία) Γκλαβά

Μία ακόμη υποψηφιότητα ανακοίνωσε η "Θηραϊκή Πολιτεία" του Νίκου Ζώρζου ενόψει των εκλογών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στοίχημα – Αγγλία: Ανοδος για τις «Κουκουβάγιες» με …διπλό

Η πρόταση από την Foxbet.gr :«Κουκουβάγιες» ανόδου και διπλά... πρωτιάς για Κοπεγχάγη, Μίντιλαντ

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης

Σε ηλικία 75 ετών, ο Άκης Δημητροκάλλης – με καταγωγή από το Γλινάδο Νάξου – έφυγε από τη ζωή – Στο κοιμητήριο Ζωγράφου η τελευταία του κατοικία

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Ξεκίνησε δρομολόγια και προς την Σαντορίνη

Από την περασμένη Κυριακή (21/05) και κάθε Κυριακή το Express Skopelitis επισκέπτεται την Σαντορινη από την Αμοργό ...

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ηρακλειά: Οταν η δασκάλα έχει τη κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο

Σχολείο στην Ηρακλειά: Δασκάλα έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

“Νήσος Ρόδος”: Παίρνει και πάλι σήμερα το δρόμο για Πάρο – Σαντορίνη

Μία ακόμη εκτός .. προγράμματος αναχώρηση του "Νήσος Ρόδος" προς Πάρο - Σαντορίνη

Cycladic: “Κόβει” Σαντορίνη, Μύκονο, συνδέει Νάξο με Αστυπάλαια

Ανακοινώθηκε το θερινό πρόγραμμα της Cycladic iFly... Εκτός Σαντορίνη, Μύκονος και Ρόδος - Δείτε τα δρομολόγια

New York Post: Προτείνει Σίφνο και Νάξο ως ιδανικές επιλογές για το φετινό καλοκαίρι

«Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» γράφει η New York Post

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο…

Το "Πρέβελης" και πάλι στο Βόρειο Αιγαίο - Σε σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμούρια – Ορκός

Και στη περιοχή του Ορκού, στο δρόμο Καλαμούρια - Ορκός έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα