Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ: σε …βαθιά νερά λόγω αποχωρήσεων συμβούλων

ΠΝΑΙ: σε …βαθιά νερά λόγω αποχωρήσεων συμβούλων

|

Τέσσερα μέλη της πλειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, Δαδάος, Ανανίας, Κουνάκης και Ζωγραφίδης αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την επόμενη ημέρα του ανασχηματισμού και οι τρεις εξ αυτών τέθηκαν εκτός παράταξης από τον Περιφερειάρχη κο Χατζημάρκο – Οι επιστολές και οι απαντήσεις 

Τριγμοί; Κολύμπι σε βαθιά νερά; Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος από την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε την αλλαγή στην δομή των αρμοδιοτήτων στη …κυβέρνησή του, ήξερε ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις. Δεν ξέρουμε εάν γνώριζε ότι θα είχε τόσες πολλές. Σε έναν διευρυμένο ανασχηματισμό με 19 θέσεις βρέθηκαν αρκετοί που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι. Και αντέδρασαν και μάλιστα άμεσα. Ο πρώτος που αρνήθηκε αλλά ουσιαστικά εκ των προτέρων είναι ο Συριανός Μάρκος Δαδάος που είπε για μία ακόμη φορά «όχι» στην τοποθέτησή του σε θέση διοικητική, αυτή τη φορά ως εντεταλμένος σύμβουλος Κυκλάδων σε θέματα Μεταφορών – Ακτοπλοΐας και Επικοινωνίας… Στη συνέχεια είχαμε τις αντιδράσεις των κων Ανανία – Κουνάκη με τον κο Χατζημάρκο να απαντάει άμεσα και δυναμικά στις τοποθετήσεις τους και μάλιστα να τους θέτει εκτός παράταξης ενώ χθες είχαμε μία ακόμη αποχώρηση. Αυτή τη φορά μάλιστα ο κος Χατζημάρκος ήταν που έκανε τη πρώτη κίνηση με ανακοίνωσή του στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου. Εκεί ανέφερε ότι «Εγώ τα προβλήματα δεν τα σκεπάζω κάτω από το χαλί και το ίδιο κάνω και τώρα και έχοντας αυτό ως σκέψη και οδηγό, σας λέω ότι από σήμερα δεν υπολογίζω ως μέλος της παράταξης και συνεργάτη μου και  τον Ηλία Ζωγραφίδη». Σε ερώτηση δε αν ο κ. Ζωγραφίδης έστειλε επιστολή, δήλωσε «ας απαντήσει ο ίδιος». Ο κ. Ζωγραφίδης ήταν μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας, αλλά δεν συμπεριελήφθη στο νέο σχήμα διακυβέρνησης της Περιφέρειας και τη θέση του κατέλαβε ο Θωμάς Σωτρίλλης με αναβαθμισμένο ρόλο… Και βέβαια μην ξεχνάμε και το «πρόβλημα» που υπάρχει με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαρ. Κόκκινο, που είναι ανεξάρτητος ουσιαστικά από την 1η ημέρα….

Ας δούμε τις επιστολές που εξέδωσαν τα μέλη της παράταξης του κου Χατζημάρκου και η απάντηση που έλαβαν από τον Περιφερειάρχη…

Επιστολή Ανανία (08/03)

Τη Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017, ανακοινώθηκε στα μέσα ενημέρωσης το νέο σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σε αυτό παρουσιάζεται η πρωτοτυπία να υπάρχουν εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι οι οποίοι ορίζονται να εργάζονται υπό την εποπτεία και τον έλεγχο άλλων συναδέλφων τους. Αυτό προκαλεί αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και σύγχυση στο κοινό για την ευθύνη πραγματοποίησης δράσεων.

Συνιστά υποβάθμιση των συμβούλων που εντέλλονται να δουλεύουν κάτω από την επιτήρηση και για την προβολή άλλων.

Ως συνέπεια των παραπάνω, δεν αποδέχομαι τις νέες μου αρμοδιότητες ως εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου. Δεν αποδέχομαι ότι οι εντολείς μου, οι πολίτες που με στήριξαν και με έφεραν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι υποδεέστεροι από τους εντολείς οποιουδήποτε άλλου.

Με το νέο σχήμα Περιφερειακής Διακυβέρνησης δε συμφωνώ. Οφείλω να υπηρετώ μόνο όσα πιστεύω.

Άγγελος Ανανίας

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος

Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης

 

Η απάντηση του κου Χατζημάρκου

“Τo νέο σχήμα Περιφερειακής Διακυβέρνησης στηρίχθηκε πάνω στην ανάγκη της αποτελεσματικότερης άσκησης καθηκόντων της Περιφερειακής Αρχής, σε μια νησιωτική Περιφέρεια μεγάλων απαιτήσεων όπως είναι το Νότιο Αιγαίο καθώς, στοχεύει στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των νησιωτών και θέτει ως προϋπόθεση την συνεργασία.

Η συμμετοχή σε μία ομάδα που εργάζεται  για το κοινό καλό, προϋποθέτει μεταξύ άλλων και την αποδοχή της συνέργειας και όποιος δεν μπορεί να το κατανοήσει αυτό, προφανώς και δεν μπορεί ούτε να την υποστηρίξει, ούτε και να την υπηρετήσει.

Σε μια περίοδο μεγάλων δυσκολιών που προσπαθούμε να στηρίξουμε και να θωρακίσουμε τα νησιά μας, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών,  δεν πρόκειται να επιτρέψω  να κυριαρχήσουν οι προσωπικές ατζέντες.

Ο Άγγελος Ανανίας, με την από 8.3.2017 επιστολή του, επιλέγει καθήκοντα, χαρακτηρίζει την συνεργασία εποπτεία και προτάσσει ως επιχείρημα, κίνητρο και στόχο για την προσφορά την προσωπική προβολή. Έτσι, απομακρύνει τον εαυτό του από το σύνολο των χαρτοφυλακίων ευθύνης του και όχι μόνο από αυτά που δεν προτιμά, θέτοντας  τον εαυτό του, ο ίδιος, αυτομάτως και εκτός ομάδας.”

 

Επιστολή Κουνάκη (10/03)

Αξιότιμε κ Περιφερειάρχη,

Σε ευχαριστώ για τα μαθήματα που πήρα από εσένα ,στο πρώτο μισό της  θητείας μου στην περιφερειακή αρχή.

Λόγοι αξιοπρέπειας καθιστούν αδύνατο να συμμετέχω στο νέο σχήμα Περιφερειακής Διακυβέρνησης.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία για το καλό όλων μας.

Παναγιώτης Κουνάκης

Ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Η απάντηση του κου Χατζημάρκου

«Παναγιώτη μου,

σ’ ευχαριστώ για την καλή δουλειά που έκανες όσο περίμενες και μάθαινες.

Εύχομαι η επόμενη σου θέση, να είναι έμμισθη.

Γιώργος Χατζημάρκος»

 

Επιστολή Δαδάου  (07/03)

“Όλοι γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένη, δεδομένου ότι επί 793 προβλεπόμενων οργανικών θέσεων, υπηρετούν 450 υπάλληλοι, (223 στις Κυκλάδες και 227 στα Δωδεκάνησα).

Η σημερινή δηλαδή στελέχωση αφορά το 56,75% των προβλεπομένων και απολύτως απαραίτητων για τη λειτουργία της Περιφέρειας θέσεων προσωπικού.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μπορέσαμε σαν Περιφέρεια να καλύψουμε το τεράστιο αυτό κενό, δηλαδή με λίγα λόγια η Περιφέρεια λειτουργεί ακόμη, επειδή οι εναπομείναντες υπάλληλοι με υπερπροσπάθεια προσπαθούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις και να καλύψουν τα τεράστια αυτά κενά.

Αντιλαμβάνοντας άπαντες ότι στο νέο Περιφερειακό σχήμα διακυβέρνησης με τον σημαντικό αριθμό των 19 εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων και με την εκτίμηση ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία εσωτερική συζήτηση προτού γνωστοποιηθεί δημοσίως έχει δημιουργηθεί παραταξιακή αναστάτωση.

Ειλικρινά δεν μπόρεσα να καταλάβω σε τι θα εξυπηρετήσει όλος αυτός ο τεράστιος σχηματισμός. Το ομαδικό πνεύμα για συνεργασία και ανιδιοτελή προσφορά προϋπήρχε ήταν και θα είναι η αιχμή του δόρατος της παράταξής μας για κοινό αγώνα, και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών που υπηρετούμε.

Αντιθέτως φοβάμαι ότι σε βάθος χρόνου θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα συνεννόησης και σύγκρουσης αρμοδιοτήτων μεταξύ θεματικών αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων συμβούλων, διότι σχεδόν οι περισσότεροι εντεταλμένοι σύμβουλοι μέσα στους οποίους συγκαταλεγόμουν κι εγώ επί της ουσία θα λειτουργούν επικουρικά στο έργο των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και αυτοί απλώς στην άσκηση των καθηκόντων τους οι προτάσεις τους θα έχουν σχεδόν όλες εισηγητικό χαρακτήρα με λίγα λόγια θα βγάζουν όλη την ‘’λάντζα’’ και όλα τα εύσημα θα πηγαίνουν στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, με απλά λόγια ζητούνται άμεσα περιφερειακοί σύμβουλοι να ασκήσουν καθήκοντα με υπαλληλική νοοτροπία.

Λυπάμαι αλλά εγώ την υπαλληλική μου ιδιότητα την κατέθεσα το 2006 όταν και συνταξιοδοτήθηκα στα ΕΛΤΑ, εάν θέλουν συνεργάτη θα δώσω και την ψυχή μου, άλλωστε έχω αποδείξει έμπρακτα και άλλη φορά, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς ότι ποτέ δεν έθεσα σαν στόχο μια αντιμισθία αντιπεριφερειάρχη, αντίθετα αρνήθηκα αυτήν παρόλο που πλησίαζε τις (2.200€).

Επίσης θέλω να διευκρινίσω σ΄ όλους τους Κυκλαδίτες αλλά και Δωδεκανήσιους φίλους ότι την επιθυμία μου να μην είμαι εντεταλμένος σύμβουλος την είχα εκφράσει στον κο Περιφερειάρχη πολύ καιρό πριν σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση στα γραφεία του Περιφερειακού καταστήματος στην Σύρο πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός γι΄ αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με συμπεριέλαβε σ΄ αυτόν το σχηματισμό.

Θέλω να πιστεύω ότι ο μοναδικός λόγος που τον οδήγησε να με συμπεριλάβει σ΄ αυτόν τον σχεδιασμό ως εντεταλμένο ήταν η αγάπη και η εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπό μου μέσα απ΄ την συνεργασία των 2,5 ετών, άλλωστε η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι να μπορεί ο καθένας από εμάς να εκφράζει ελεύθερα τις έστω και λίγες αντίθετες απόψεις του.

Γι΄ αυτό θα χρησιμοποιήσω δανειζόμενος φράση του Περιφερειάρχη μας που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για το πρόσωπό μου όταν πάλι είχα διατυπώσει αντίθετη άποψη σε κάποιο άλλο θέμα, ότι τον να μην συμφωνήσεις με την παράταξή σου σε κάτι είναι υγεία, το αντίθετο μάλιστα θα μας προβλημάτιζε. Πιστεύω αυτό να ισχύει ακόμη.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Μάρκος Α. Δαδάος

Περιφερειακός Σύμβουλος

Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

ΠΝΑι – Λεονταρίτης: Συναντήσεις με ουσία στην Πάρο και Νάξο

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης επισκέφθηκε τη Πάρο και σήμερα βρίσκεται στη Νάξο

Εκτακτο: To “Blue Star Naxos” το πρωί της Τετάρτης σε δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση το σημερινό απαγορευτικό - Πως θα κινηθούν τα πλοία αύριο Τετάρτη

Ποδαρικό για το 2023 την προσεχή Παρασκευή κάνει το “Vasco Da Gama”

Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Vasco Da Gama των 900 επιβατών θα προσεγγίσει τη Νάξο προερχόμενο από Σαντορίνη

Έκτακτο -Blue Star Naxos: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει σήμερα το Blue Star Naxos

Τροποποίηση δρομολογίων για το “Διονύσιος Σολωμός”

Όσοι επιβάτες έχουν εκδώσει εισιτήρια θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρείας

Κ. Μητσοτάκης: “Εκλογές στις 21 Μαϊου, δεύτερη κάλπη, αρχές Ιουλίου” (video)

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

Στοίχημα – Euro 2024: Ποντάρουμε στο over επί Γερμανικού εδάφους

Παίζουμε με τα γκολ σε Σκωτία και Γερμανία - Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

Σαντορίνη – Art.t.o.S.: Νέες βραβεύσεις και διακρίσεις από τη Μπιενάλε στην Ιαπωνία για 9 δικά μας παιδιά

Η νέα γενιά της Σαντορίνης κατάφερε να στείλει σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα ότι συνεχίζει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτάκτως απόψε αναχωρεί για Δυτικές Κυκλάδες

Έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" από Πειραιά

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας