Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ - Ρόδος: Τιμή στον Κρεμαστινό, δύο υποτροφίες στην Ιατρική ανακοίνωσε ο...

ΠΝΑΙ – Ρόδος: Τιμή στον Κρεμαστινό, δύο υποτροφίες στην Ιατρική ανακοίνωσε ο κος Χατζημάρκος

|

Στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό, στον Αρχάγγελο, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος –  Δύο υποτροφίες για σπουδές στην Ιατρική, στο όνομά του, ανακοίνωσε η Περιφέρεια 

“Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο αν ξεχαστούν. Ο Δημήτριος Κρεμαστινός, υπηρέτησε με συνέπεια τον ευγενή χώρο της Ιατρικής επιστήμης και τον σκληρό χώρο της πολιτικής. Αφησε το αποτύπωμα του και αναγνωρίστηκε και απο τους δύο χώρους και απο την κοινωνία την ίδια.
Το όνομα “Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός” δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, σε τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας & Διοικητή του Γ.Ν. Ρόδου Γρηγόρη Ρουμάνη, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης Α’ και Β ‘ βαθμού, μεγάλου αριθμού συγχωριανών του και φυσικά της Τζένης Κρεμαστινού. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές”.

Το σχόλιο του Γιώργου Χατζημάρκου – Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου- ο οποίος έδωσε χθες και σήμερα το παρών στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον αείμνηστο Καθηγητή Ιατρικής, Υπουργό και Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρη Κρεμαστινό.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου, η Δημοτική Ενότητα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη και παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκη, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α’ και Β ‘ βαθμού και μεγάλος αριθμός συγχωριανών του.

Παρουσία και της συζύγου του, κ. Τζένης Κρεμαστινού, το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η ονοματοδοσία του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου σε «Δημήτρης Κρεμαστινός» και ακολούθησαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, δωρεά της συζύγου του αείμνηστου καθηγητή.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια θα χορηγήσει δύο υποτροφίες για σπουδές στην Ιατρική, στο όνομα του Δημήτρη Κρεμαστινού, μέσω του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο αν ξεχαστούν. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, υπηρέτησε με συνέπεια τον ευγενή χώρο της Ιατρικής επιστήμης και τον σκληρό χώρο της πολιτικής. Άφησε το αποτύπωμα του και αναγνωρίστηκε και από τους δύο χώρους και από την κοινωνία την ίδια”, ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

Σήμερα Κυριακή μετά την τέλεση της Θείας λειτουργίας Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ Κυρίλλου, θα τελεστεί το εξάμηνο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού και θα ακολουθήσει ονοματοδοσία δρόμου, και τα αποκαλυπτήρια προτομής.

Το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Άγιο Φως: H Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Κουφονήσια – Μεγάλη Παρασκευή: Περιφορά Επιταφίου με δάδες και εγκώμια (photos)

Κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του Κουφονήσια (Photos)

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.