Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ: Πιλοτικό πρόγραμμα με εξαθέσια – εννιαθέσια ΤΑΞΙ αλλά και "πράσινη" Αστυπάλαια

ΠΝΑΙ: Πιλοτικό πρόγραμμα με εξαθέσια – εννιαθέσια ΤΑΞΙ αλλά και “πράσινη” Αστυπάλαια

|

Μ. Παπαδόπουλος: Σκοπός του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών είναι μια καλύτερη καθημερινότητα στον κάτοικο και τον επισκέπτη του Νοτίου Αιγαίου – Τα σημεία που κάνουν τη διαφορά – Τι ανέφερε ο κος Χατζημάρκος

Την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα Μεταφορών παρουσίασε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 στη Ρόδο, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, μαζί με τους οποίους πραγματοποίησε ανοιχτή διαβούλευση με τα Σωματεία των Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ στο Νότιο Αιγαίο, με θέμα τα εξαθέσια – εννιαθέσια ΤΑΞΙ. 

Αντικείμενο της διαβούλευσηςήταν οι όροι της δευτερογενούς νομοθεσίας προκειμένου να εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής οχημάτων ΤΑΞΙ σε εξαθέσια – εννιαθέσια.

Σκοπός της διευρυμένης σύσκεψης ήταν να ακουστούν οι απόψεις των φορέων και των επαγγελματιών και να διαμορφωθεί ένα βιώσιμο πλαίσιο και μη ανταγωνιστικό προς τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ. Το πρόγραμμα θα αποτελέσει κριτήριο για την εφαρμογή ανάλογης ρύθμισης αργότερα και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου το επιθυμούν οι επαγγελματίες.    

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους κ.κ. Χατζημάρκο και Καμπουράκη για τη φιλοξενία και την παραγωγική συνεργασία, καθώς και τους Βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Ιωάννη Παππά και Μάνο Κόνσολα για την ενεργή συμμετοχή τους στις διαβουλεύσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωτοπορεί σε συνέργειες με την κυβέρνηση και φαίνονται ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Υπάρχουν τέσσερα θέματα στα οποία συνεργαζόμαστε αυτή την περίοδο. Τα υδροπλάνα,όπου επικαιροποιήθηκε ο νόμος για τα υδατοδρόμια και υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης προσωρινής άδειας χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, αλλά και σε άλλα υδάτινα πεδία. Στόχος της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Κώστα Καραμανλή, αλλά και δικός μου, ως Υφυπουργός, αρμόδιος για τις Μεταφορές είναι να αναλαμβάνουμε καινοτόμες πρωτοβουλίες με βιώσιμα αποτελέσματα για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και ωφέλιμα για το σύνολο των συμπολιτών μας. Θέλουμε, λοιπόν, τα υδροπλάνα να έχουν ένα βιώσιμο έργο και με τις πρωτοβουλίες που πήραμε γίνεται πολύ πιο εύκολη η λειτουργία των υδατοδρομίων και θα προσπαθήσουμε να έχουμε το καλοκαίρι τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων.

Το δεύτερο σχέδιο που συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η μετατροπή της Αστυπάλαιας σε πράσινο και έξυπνο νησί και το τρίτο αφορά στο πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής ΤΑΞΙ σε εξαθέσια -εννιαθέσια. Δεν είναι κάτι απλό και γι’ αυτό γίνεται για πρώτη φορά μια συνάντηση με όλα τα Σωματεία της Περιφέρειας, ώστε να είμαστε όσο γίνεται πιο κοντά σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Ένα ακόμη ζήτημα είναι η εφαρμογή από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας του νέου νόμου «Οδηγώντας με Ασφάλεια», καθώς μας ενδιαφέρει η συνεργασία για την πιστοποίηση νέων εξεταστών από την Περιφέρεια ή τον Δήμο, ώστε να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι αιτήσεις.

Επισκεφθήκαμε, επίσης, χωρίς προειδοποίηση το Δημόσιο και το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ, όπου η γενική εικόνα ήταν θετική.


 

Η Οδική Ασφάλεια είναι πολύ σημαντικό θέμακαι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο. Με τον καινούργιο νόμο αλλάζει ο τρόπος εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών, με περισσότερη διαφάνεια και κάμερες στο αυτοκίνητο, ενώ ανανεώνουμε τα βιβλία με σύγχρονες ερωτήσεις και θέματα που είναι χρήσιμα για τον οδηγό, ένα έργο που έχει αναλάβει το Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Όσον αφορά στον Κώδικά Οδικής Κυκλοφορίας, δώσαμε εντολή να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες η αναμόρφωσή του. Ο ΚΟΚ θέλει  εκσυγχρονισμό, καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα και απαιτείται μια νέα φιλοσοφία που να δίνει το παράδειγμα της σωστής οδικής συμπεριφοράς. 

Το Υπουργείο Μεταφορών βγαίνει στην Περιφέρεια, ακούει και κουβεντιάζει, γιατί θέλουμε οι αποφάσεις μας να παράγουν βιώσιμα αποτελέσματα. Η προσπάθεια μας είναι οι Μεταφορές να δημιουργούν μια καλύτερη καθημερινότητα στον κάτοικο και τον επισκέπτη του Νότιου Αιγαίου».  

papad.jpg

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον κ. Παπαδόπουλο γιατί είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα όπου εισάγεται ο θεσμός των εννιαθέσιων ΤΑΞΙ και στο πρόσωπό του, η προσπάθεια που κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια, βρήκε έναν πολύτιμο  σύμμαχο.

Ταυτόχρονα, δίνουμε τη μάχη για την αδειοδότηση δεκάδων υδατοδρομίων σε νησιά μας.

Και στα δύο αυτά κρίσιμα θέματα, καθημερινός συνεργάτης μας είναι ο Υφυπουργός Μεταφορών και είμαστε έτοιμοι να δούμε και αυτόν τον μεγάλο στόχο να υλοποιείται.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες, οφείλουμε να παραδώσουμε ένα κράτος καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε. Και αυτό γίνεται με όλους τους τρόπους και όχι μόνο μέσα από την ψηφιοποίηση,  ένα τεράστιο έργο που έχει ήδη δώσει τα πρώτα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλή δουλειά πάνω σε ανοιχτά θέματα και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, διότι υπηρετούμε κοινούς στόχους».

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε: 

«Ο κ. Παπαδόπουλος είναι κοντά στο νησί πολλά χρόνια και εκφράζω την ικανοποίησή μου για τις συναντήσεις που είχαμε τα τελευταία 24ωρα μαζί και με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Μεταφορών.

Οι προτεραιότητες που τέθηκαν στις συναντήσεις αυτές θα χαρίσουν ώθηση στο νησί μας και σε όλη την Ελλάδα, καθιστώντας τη Ρόδο παράδειγμα για το πώς μπορούν να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον κλάδο των Μεταφορών, να αυξηθεί το εισόδημα και να επωφεληθεί η κοινωνία».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Νοσοκομείο: Από το Ταμείο Ανάκαμψης “πέρασε” η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Αναβάθμιση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου – Έγκριση προμήθειας συνολικής εκτιμώμενης αξίας 361.432,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Σαντορίνη – Αμοργός: Πρόταση Λέκκα να ανοίξουν τα σχολεία

Σαντορίνη: Πρόταση Λέκκα να ανοίξουν τα σχολεία - Ανάλογη πρόταση και για Αμοργό, Ιο και Ανάφη

Πάρος: Ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ταξίδια στην Ευρώπη την Άνοιξη

Η Πάρος βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ταξίδι στην Ευρώπη για τους μήνες της Ανοιξης

Βαγγ. Κατσαράς: “Τα τελευταία χρόνια η Νάξος είναι στις πρώτες θέσεις που επιλέγουν να έρθουν για την Αποκριά” (video)

Ναξιώτικη αποκριά-Μια γιορτή γεμάτη μυσταγωγία και κέφι - Τι ανέφερε ο Βαγγέλης Κατσαράς σε εκπομπή της ΕΡΤ (video)

Κύθνος: Διαμαρτυρία στον Πειραιά και … υπάρχει χαραμάδα αισιοδοξίας

Έντονη διαμαρτυρία από πολίτες της Κύθνου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Κρήτη: Εφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης (video)

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης (video)

Κυκλάδες – Επιμελητήριο: Παρέμβαση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Παρέμβαση προς το Υπουργείο Εργασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Blue Star Naxos: Από σήμερα (26/02) επιστρέφει στη …ρουτίνα της άγονης γραμμής (Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες)

Επιστρέφει από σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το "Blue Star Naxos" στα δρομολόγια της άγονης Γραμμής (Πειραιάς - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργός)

Κλίμακα – Ιος: Δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στην Ίο από την Κλίμακα - Χρονοδιάγραμμα επίσκεψης

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Τα νέα χρονοδιαγράμματα για την αυτόματη υποβολή

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αυτά είναι τα νέα χρονοδιαγράμματα για την αυτόματη υποβολή

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη σε περιοχή προς Σταυρό Κεραμωτής

Φωτιά σε εξέλιξη στη περιοχή Σίφωνες στο δρόμο προς τον Σταυρό της Κεραμωτής

Νάξος – Αγερσανί: “Εφυγε” από τη ζωή ο Γιάννης “Αμερικάνος” Μαργαρίτης

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης "Μπαρμπούνης - Αμερικάνος" Μαργαρίτης - Αύριο Τρίτη (25/02) η εξόδιος Ακολουθία στον Αγιο Σπυρίδωνα Αγίου Αρσενίου

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Νάξος – Αεροδρόμιο: “Κλειστόν” από 11 έως και 30 Μαρτίου λόγω εργασιών

Το αεροδρόμιο Νάξου θα κλείσει από την 11η έως και την 30η Μαρτίου λόγω εργασιών - Μόνο αεροδιακομιδές θα πραγματοποιούνται