Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ: Ο Χατζημάρκος στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Υπουργείο Οικονομικών

ΠΝΑΙ: Ο Χατζημάρκος στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Υπουργείο Οικονομικών

|

Η ατζέντα του 2020 και η Δημόσια Περιουσία, στο επίκεντρο των επαφών του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου σε Μέγαρο Μαξίμου και Υπ. Οικονομικών – Γ.  Χατζημάρκος: “Εμείς θα συνεχίσουμε, με λογική και επιχειρήματα, να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο, το ορθό, το ιστορικά επιβαλλόμενο ως αυτονόητο” 

Σειρά επαφών για τα ζητήματα που έχει θέσει σε προτεραιότητα για το 2020, είχε χθες ο Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην υπάρξει ούτε μια μέρα χαμένη στον στόχο της Περιφερειακής Αρχής για την προώθηση και διευθέτησή τους.

Αρχικά, χθες το πρωί, ο κ. Χατζημάρκος είχε συνάντηση εργασίας εφ΄όλης της ύλης, με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκε όλη την ατζέντα του 2020 για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο Υπουργός Επικρατείας ενημερώθηκε διεξοδικά για το πλάνο της Περιφερειακής Αρχής για τη χρονιά που ξεκίνησε και για την ιεράρχιση των προτεραιοτήτων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, συναντήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Στη διάρκεια της συνάντησης κυριάρχησε το ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας στα νησιά, με τους κκ Χατζημάρκο και Καμπουράκη να εξηγούν στον Υφυπουργό Οικονομικών το ιδιαίτερο καθεστώς που διέπει τη Δημόσια Περιουσία καθώς και ορισμένες ενδεικτικές και απολύτως χαρακτηριστικές περιπτώσεις παράδοξων, παράλογων και συχνά προσβλητικών πρακτικών του κεντρικού κράτους απέναντι στις νησιωτικές κοινωνίες,  επί του ζητήματος αυτού. Περιφερειάρχης και Πρόεδρος της ΠΕΔ δήλωσαν ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ η ανάγκη το ζήτημα της αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας να γίνεται με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά: “Η Δημόσια Περιουσία εκπληρώνει τον ρόλο της μόνο όταν υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας, στηρίζει και ενισχύει την προοπτική της, σέβεται τον τόπο στον οποίο βρίσκεται και αναγνωρίζει και την ιστορική, νομική, οικονομική και συναισθηματική σχέση των πολιτών του κάθε τόπου μαζί της. Στον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, εξηγήσαμε χθές μερικές μόνο απο τις παράδοξες, παράλογες αλλά και συχνά προσβλητικές πρακτικές του Κράτους μας σε σχέση με την Δημόσια Περιουσία, ειδικά στα νησιά μας.

Οι λύσεις βρίσκονται μπροστά μας, η ανάγκη να κάνουμε και το άλμα στον ορθολογισμό που έχουμε ανάγκη, πιέζει την πολιτεία να τις δεί και να τις εφαρμόσει. Εμείς θα συνεχίσουμε, με λογική και επιχειρήματα, να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο, το ορθό, το ιστορικά επιβαλλόμενο ως αυτονόητο”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.