Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ - Κατσάνη σε Λυριστή: "όταν η λακούβα της πολιτικής συναντάει τη...

ΠΝΑΙ – Κατσάνη σε Λυριστή: “όταν η λακούβα της πολιτικής συναντάει τη πολιτική της λακούβας”

|

Το σχόλιο του Μηνά Λυριστή για την εικόνα των δρόμων στην Μύκονο και η απάντηση ης Αντιπεριφεριεάρχη Ευδοκίας Κατσάνη 

Οδικό δίκτυο Μυκόνου. Αφορμή για συζήτηση και κόντρες σε περιφερειακό επίπεδο… Η αρχή έγινε με το σχόλιο του Περιφερειακού Συμβούλιο Μηνά Λυριστή με τίτλο ” Το όραμα χάθηκε στις λακούβες” για  να απαντήσει η Αντιπεριφερειάρχης κα Κατσάνη τονίζοντας ανάμσα στα άλλα “”Η πολιτική της λακούβας, είναι η μόνη πολιτική που μπορείς να κάνεις κ. Λυριστή”

Αναλυτικά τα δύο δελτία κατά χρονολογική σειρά .. .Εν αρχή αυτό του κου Λυριστή (Περιφερειακός Σύμβλουλος Νοτίου Αιγαίου ΠΕ Μυκόνου)  

Τη Μύκονο επισκέφτηκε -ολίγον τι ινκόγκνιτο- η Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Υποδομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τις προηγούμενες ημέρες. Δυστυχώς οι λίγες ώρες που παρέμεινε στο νησί της Μυκόνου της έδωσαν την ευκαιρία να φωτογραφηθεί μονάχα στο Δημαρχείο.  Δεν πειράζει όμως, γιατί η αντιπολίτευση είναι εδώ για να συμβάλει στο έργο της Περιφερειακής Αρχής.  Μιας και η Αντιπεριφερειάρχης δεν πρόλαβε να κάνει βόλτα στο νησί, και ιδίοις όμμασι να παρατηρήσει τι συμβαίνει στον τομέα ευθύνης (;) της, κρίνω σκόπιμο να την ενημερώσω τα εξής

1. Οι περιφερειακοί δρόμοι του νησιού, αποτελούν τομέα ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σε αυτούς: 

mykonosss.png# δεν υπάρχει ενδεδειγμένος ηλεκτροφωτισμός. 

# Η άσφαλτος είναι κακής ποιότητας, σε πολλά σημεία επικίνδυνη.

# Δεν υπάρχουν στηθαία και προστασία σε περίπτωση ατυχημάτων

# Η διαγράμμιση στη Μύκονο είναι ένας όρος που υπάρχει μόνο στη φαντασία μας.

# Είναι προφανές (τόσο από το 2014 όταν η παρούσα Περιφερειακή Αρχή ανέλαβε καθήκοντα, όσο και από το 2019 που επανεκλέχτηκε), πως το οδικό δίκτυο της Μυκόνου είναι επιβαρυμένο σε τέτοιο βαθμό που οι δρόμοι δεν μπορούν να αντέξουν την όχληση και την πίεση, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά ακόμη και τον χειμώνα.

#Παρατηρείται σε πολλά σημεία των περιφερειακών οδών η καταπάτηση του δημοσίου δρόμου με σκοπό την άμεση ή έμμεση κερδοσκοπία από τους καταπατητές.

2) Επειδή στα τοπικά ΜΜΕ διάβασα πως δόθηκαν συγχαρητήρια στον Δήμο για “συνδυασμένες μεταφορές, σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο, νέο λιμάνι και ποιοτικές υπηρεσίες”, έχω να πω τα εξής: 

  1. Συγχαρητήρια αξίζουν στο Δήμο Μυκόνου που ανέχεται επί 8 χρόνια την απουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη συντήρηση του οδικού δικτύου, την οδική ασφάλεια αλλά και τη χάραξη πολικής μέσω της εκπόνησης μελετών για το οδικό δίκτυο της επόμενης 20ετίας. 
  2. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους πολίτες του νησιού που κάνουν υπομονή, ανεχόμενοι το να μην έχουν δρόμους (πάντα βέβαια -για να είμαι ειλικρινής-, 4-5 μήνες πριν τις εκλογές οι δρόμοι ασφαλτοστρώνονται). 
  3. Το σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο βρίσκεται υπό τη διαχείριση ιδιωτικής εταιρίας και όχι του Δήμου Μυκόνου.
  4. Το Νέο Λιμάνι της Μυκόνου, πράγματι αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση για τη Μύκονο. Αναρωτιέμαι βέβαια, εάν η διασύνδεση του με το υπόλοιπο νησί μέσω του περιφερειακού οδικού δικτύου αντικατοπτρίζει το όραμα της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου για τους δρόμους της Μυκόνου.
  5. Οι ποιοτικές υπηρεσίες αποδίδονται και παρέχονται από όλους εμάς που εργαζόμαστε σκληρά για το θαύμα του ελληνικού τουρισμού. Υπηρεσίες που παρέχονται από τον δικό μας ιδρώτα, για να έρχονται κατόπιν εορτής οι πολιτικοί και να βγάζουν ωραίες φωτογραφίες. Ας πούμε και ένα ευχαριστώ στα παιδιά του μεροκάματου, τα παιδιά της παραλίας, της κουζίνας, του σέρβις, των ενοικιαζόμενων οχημάτων, της υποδοχής, των ξενοδοχείων, των δωματίων, των εστιατορίων, των μπαρ, των καφετεριών, των θαλάσσιων σπορ, των πλοίων, των οδηγών, αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων, των δασκάλων, των γιατρών, των αστυνομικών, του λιμενικού και της πυροσβεστικής και όσων άλλων εργάζονται για να έχουμε το “θαύμα του τουρισμού”, μένοντας σε αδιευκρίνιστες συνθήκες, δουλεύοντας εξαντλητικά ωράρια, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα δουλεύουν ανασφάλιστοι.  

Και εκτός από το “ευχαριστώ”, να σκύψουμε το κεφάλι και να δημιουργήσουμε λύσεις για το στεγαστικό όλων αυτών των ανθρώπων. Λύσεις για τους χαμηλούς μισθούς. Λύσεις για τα εξαντλητικά ωράρια. Λύσεις για τις ανύπαρκτες συμβάσεις εργασίας. Για τους αδήλωτους υπαλλήλους. Για τις πλασματικές απολύσεις.   Για μερικούς, τα παραπάνω είναι φαντασίες. Για εμένα είναι ο μονόδρομος. Και αυτά, θα λυθούν μόλις έρθει η σειρά μας.

Τι απαντάει η κα Κατσάνη μέσω του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

katsani_evdokia.jpgΣήμερα, ο συνάδελφος Περιφερειακός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μηνάς Λυριστής, θυμήθηκε με αφορμή σύντομη επίσκεψη μου στη Μύκονο, την πολιτική της λακούβας. Είναι άλλωστε η αγαπημένη πολιτική όλων όσων υπηρετούν την λακούβα της πολιτικής. 
Το να του θυμίσω ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ευθύνεται για μόλις 14 kmαπο το οδικό δίκτυο της Μυκόνου, είναι προφανώς περιττό για το μέγεθος της ευαισθησίας του κ. Λυριστή, το οποίο προφανώς εκτείνεται σε πολλά περισσότερα χιλιόμετρα βάθους. 
Το να του θυμίσω ότι το τελευταίο έργο, π/υ 6,7 εκ. ευρώ, έχει δημοπρατηθεί και έχει βρίσκεται στην βάσανο των δικαστικών προσφυγών που η μία τεχνική εταιρεία έχει ασκήσει εναντίον της άλλης, επίσης δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τον “δημοκράτη” κ. Λυριστή, αφού για αυτόν το νομικό περιβάλλον των δημοσίων έργων είναι λεπτομέρεια και ευκαιρία τοξικής αντιπαράθεσης. Αλλά, στις Δημοκρατίες κ. Λυριστή, υπάρχουν νόμοι. 
Όσο για την απειλή οτι θα έρθει η σειρά τους, ευτυχώς για αυτό παραμένει προϋπόθεση η νίκη στις εκλογές. 
Η λακούβα της πολιτικής και η πολιτική της λακούβας, τελικά συναντώνται συχνότερα απόό,τι νομίζουμε. 

 

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο